Канал разцепи на две варненския кв. "Аспарухово"

Съоръжението по улица "Моряшка" няма нито един мост
Обновена: 17 окт 2016 14:21 | 17 окт 2016 14:00, Камелия Цветанова
16

 

Снимка: Булфото

Обновеният отводнителен канал във варненския квартал Аспарухово  по улица "Моряшка" разцепи "Аспарухов парк", съобщи Булфото.

Още по темата

Каналът преминава през централните алеи, за да стигне до морето, но явно според проектантите няма нужда от мостчета за хората.

Паркът е любимо място за разходка на майки с колички, които сега трябва да вървят повече от 300 метра, за да заобиколят и да преминат от другата страна на канала.

Обезопасен е с предпазна ограда, но липсата на места за пресичане от пешеходците е доста нелогично решение.

Непочистеното дере на улица "Моряшка" предизвика по-голямата част от бедствието, сполетяло "Аспарухово" на 19 юни 2014 г. Водният ад тогава отне живота на 13 души, сред които и малки деца и нанесе огромни щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: мостканалАспарухово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Още 1 аспаруховски преди 7 години
Народа когато е в неведение го е страх. Сутрин излиза от дома си и отива на работа, вечерта се прибира и не може да се прибере с колата до неговия блок/улица и т.н. Покажете ни да видим какво светло бъдеще ни чака в този квартал и ние търпеливо ще чакаме, както чакахме на моста през пролетта и ще чакаме на следващия етап. Ще чакаме ама до кога?
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се осветли идеята на тези земекопни работи, на колко етапа ще приключи? Кога ще приключи? Какво ще предствлява ифраструктурата след това? Предвиждат ли се някакви подобрения и използвайки момента осъвременявания на тази инфраструктура? Да се сложат няколко информационни табели на видни места(ако щете на билбордовете по булеварда, като е за избори пари има), хората да прочетат да поцъкат и да зачакат какво ще се случи.
14
0
 
0
 
! Отговори
Още 1 аспаруховски преди 7 години
Сега е момента и тук е ролята на кмета на общината или кметицата на Аспарухово да почнат да изпълняват поетите обещания че, всичко ще се промени коренно към добро, когато искаха да ги изберем. Трябва да се направи една разяснителна кампания насочена към хората, които всеки ден се чудят по коя улица може да се мине за да се приберат в къщи.
13
0
 
0
 
! Отговори
Още 1 аспаруховски преди 7 години
В коментар 10 се размечтах за подлез/надлез на булеварда, който трябва да се пресече на път към парка. Може би и една подходяща светофарна уредба ще върши добра работа. За този светофар обаче май няма да могат да се вземат пари от ЕС а от общината. Май няма да стане, защото пари нямааааа. Господата, които са задвижили тези "грандиозни" проекти с каналите, може и да са предвидили облагородяване на инфраструктурата около тях впоследствие. А дано, ама на дали :)
12
0
 
0
 
! Отговори
Още 1 аспаруховски преди 7 години
Вярно 300м. са, но нашите деца и майките им не са отишли там за да въртят километри, а за да си починат и да дишат чист въздух. така нареченото кръгче в центъра на парка, където се събираха повечето деца за да играят вече не съществува. Просто е погълнато от един канал който нама къде да се пресече. Алеите са прекъснати. Навсякъде е кал и мръсотия, дърветата са изсечени. Парка е гол, мръсен и опустошен. На хейтърите ще кажа, че след наводнението преди две години изглеждаше като чели по-добре.
11
0
 
0
 
! Отговори
Още 1 аспаруховски преди 7 години
Съгласен съм че има нужда от този канал, но някакси всичко се прави стихийно и на бързо. Така изглежда. Дано след като приключат строителните работи, някой да се сети че този парк се ползва от хора. На някой може да му звучи смешно че майките трябва да минават 300 м. за да заобиколят, но е абсурдно. Парка е разцепен на две и за да минеш от едната половина в другата трябва да излезеш или на булеварда или да отидеш до морето.
10
0
 
0
 
! Отговори
Още 1 аспаруховски преди 7 години
Предните коментари са злобни и написани от хора, които и идея си нямат за какво иде реч. Определено има проектантско недоглеждане и то голямо. Говоря конкретно за канала по улица Моряшка. Пресичайки булеварда можеше да се направи така желания надлез или подлез, който е желан и жизнено необходим на пешеходците в района. След това парапетите не са направени според изискванията. Височина имат, но под тях спокойно може да се промуши малко дете, с каквито обикновено е пълен парка.
9
0
 
0
 
! Отговори
Asparuhovski преди 7 години
Това нямаше да се случи в нито една друга страна от европейския съюз!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АХ, ТО Аспарухово си останало цяло, не е разцепено, както ни убеждава Камелия, а само е разделено от един канал.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мостчета, на всеки 10 метра, с колони, че да се задръства по-хубаво... Айде стига! От тия изпоскани баири колко вода се стича при дъжд - само мостчета трябват! ... Пфу!
6
2
 
6
 
! Отговори
кръстоносец преди 7 години
Горките те. Шъ им съ шчупът кръкатъ:)Колко е триста метра?:)
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен300 метра... 300 МЕТРА, вие филма 300 гледали ли сте го, това е СПАРТА, цели 300 метра...
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
300 метра, *** разстояните, 300 метра е колкото половината от единия край на Мола до другия. ЦЕЛИ 300 МЕТРА, О БОЖЕ, оБОЖЕ.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива са си те, проектантите от гебрарските фирми. Направиха едно кръстовище на Кочериново, че си оставиха левите ръце. Що народ се претрепа там заради проектантска некадърност.
2
17
 
20
 
! Отговори
Ало, Морьето? преди 7 години
Абе в тоя град все едно сте хванати от гората... Нито улиците, нито канали са ви нормални... Да не говоря за хората.... От къде само тва самочувствие не разбирам?
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено е да няма или искате хаспарухово да стане венецията във Варна?