Митьо Очите може да загуби левия си бъбрек

След месец той ще прави нова операция в Истанбул
49
Митьо Очите може да загуби левия си бъбрек
Нощта на стрелбата. Снимка: БулФото

44-годишният Димитър Желязков продължава битката за живота си след тежката престрелка в заведение 4You в Слънчев бряг на 8 юни.

Заради сериозните огнестрални рани в малкия таз той може да загуби левия си бъбрек. Това стана ясно от разговор с него в семейната му вила в Кошарица, където е бил допуснат екип на "24 часа" с изричното условие Митьо Очите да не бъде сниман.

Желязков разказа подробности за пътуването си до Истанбул през септември - наложило се заради проблем, свързан с поставения му от български лекари силиконов уретер.

"В Турция ми направиха пълна ревизия на извършените операции до този момент. Уретерът изпускаше, затова се наложи да ми сложат т.нар. дабъл джей (вид уретерален стент, чието име идва от формата на буквата J - б.а.)", обясни Желязков.

Лекарите в Истанбул му поставили и нефростома, чрез която урината се извежда директно от бъбрека, без да минава през уретера и пикочния мехур.

"След месец и половина трябва да постъпя пак в болница "Джон Хопкинс" в Истанбул. Тогава трябва да махнат катетрите, да влязат със сонда, да ми изкарат стента и да кажат дали ми е заздравял уретерът. Ако не е заздравял, трябва да ми правят операция – от тънките черва да ми направят пластика. Ако не се получат нещата, трябва да ми махнат бъбрек"”, обясни Желязков. Друг етап от лечението му е свързан с пластика на дебелото черво.

Митьо Очите бе прострелян в ресторант, чийто фактически съдържател е Божидар Кузманов - Божо Кравата. В инцидента загина 46-годишният Александър Алексиев, който е бил до Желязков като бодигард.

4 месеца по-късно разследването все още не е приключило и срокът за него е удължен до началото на декември. Първоначално обвинени бяха трима. Доказано е, че 31-годишният Тодор Славов е прострелял фатално Александър. От 7-те куршума в тялото на гарда 4 са били смъртоносни, 2 от тях са от законно притежавания пистолет “Щаер” на Славов.

За опита за убийство на Димитър Желязков бяха обвинени Георги Иванчев от Дупница и Радослав Димитров от Плевен. Смята се, че Иванчев е стрелял с "Макаров" със заличени номера, по който са намерени негови отпечатъци. Това оръжие е открито в сепаре в ресторанта, но никой от участниците в сблъсъка не го разпознава като свое.

30 секунди е продължил кървавият сблъсък във 4You - показвали записите на камерите от съседни заведения. Според самия Митьо Очите времето е по-малко - 26 секунди. Това е периодът от влизането на Очите и компания до разбягването на посетителите и техните "посрещачи".

Две различни тези се представят в съдебните заседания за определяне на мерките до този момент. Държавното обвинение не е променило първоначалното си мнение, че няма извършено престъпление от страна на Димитър Желязков и хората, които влизат с него в ресторанта с него.

 
Прокуратурата приема, че те влизат нормално, но адвокатите на Кузманов и останалите около него са категорични, че става въпрос за нахлуване, което техните клиенти са приели като непосредствена заплаха, а гардът Сашо е насочил пистолет срещу Божо Кравата.
 
В неизвестност продължава да е 34-годишният Кузманов - Божа Кравата. За него е издадена червена бюлетина за издирване на Интерпол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
8
 
! Отговори
eve1 преди 7 години
Тъпата мутра защо не е е затвора?Защо държавата покровителствува хора,като него?Докога?Писна ми да живея в мутренска държава!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо само левия?
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбрахте ли, ако се снимате с Бай Х.й имате шанс за справедливост но ако му плащате, получавате медийно внимание и сериозно лечение. Ееееех, късметлия е наш Митьо, добре се е подсигурил. Браво, най ще живей!
32
1
 
12
 
! Отговори
зяпнал преди 7 години
Брей, тоя Митьо станал същински Haus MD, така вещо обяснява урологичните си проблеми.Трябва да черпи, че ще му махат единия бъбрек, а не нещо друго кръгло в съседство на бъбрека.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Списувателите в днес, да не търсите донор за очите, че толкова редовно информирате за него?Добре ли плаща?
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ужас..това недоразумение,в тая държава пълна с парадокси,и цялата тая пародия..мирно влязъл да прави оборот на козела..абе еййй,ЗА ОВЦЕ ЛИ НИ МИСЛИТЕ?...
29
1
 
19
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
казвайте къде да носим памперсите! Je Suis Очите !
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дълго време се чудих защо не се гътна, а той пое по клиничните пътеки, ся непременно ще се гътне, ама ще отнеме мнооого време.
27
2
 
13
 
! Отговори
До Турчина 22 преди 7 години
Проблемът на Митьо е, че БГ болниците които могат да го лекуват не го искат!А на турците като им да дадеш пари и да могат и да не могат, казват идвай...
26
0
 
10
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Недоубита ***....ей сегичка се грабвам да му стана донор! Е....поне вече знае, че не е безсмъртен...***!
25
1
 
18
 
! Отговори
иван преди 7 години
този още ли мърда?
24
1
 
17
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 7 години
Бе той душата си продал на дявола... ти за някакъв бъбрек го жалиш...
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
него мислете ще си купи нов
22
0
 
17
 
! Отговори
Бръчков преди 7 години
Това ли е събитие? Нека мре тази мутра !!! На журналиста много им е грижа за него
21
1
 
38
 
! Отговори
Уточнете, моля, Днес преди 7 години
Ясен е пътят на урината на благодетелят на елита, а на вкус как е?
20
0
 
29
 
! Отговори
Няма признателност преди 7 години
МС, МВР, прокуратурата и министерството на правосъдието да обяват траур, неблагодарни търтеи такива! Приятел в нужда се познава. Митю се скъсваше от работа за тях, жертва се за тяхното благополучие, а те - ни лук яли, ни лук мирисали! Храни куче, да те лае! Поправка, храни кучета да те лаят!
19
2
 
30
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Внимавайте какво пишете, пак ви казвам! Ип-адресите ви се записват и някой ден Митьо ще прекрачи и вашия праг!Цацаров, ти ли си бе друже? И като прекрачи прага, с уретера ли ще ни бие, гусин гладен прокурор?
18
0
 
18
 
! Отговори
saki преди 7 години
На страницата на Интерпол , не намерих снимка на Божо Кравата, обявен за издирване с червена бюлетина.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре тоз не е ли пукнал още ,че ни занимавате с простотии
16
1
 
34
 
! Отговори
Милков преди 7 години
Не, че нещо, но ... .Толкова пари се изхарчиха за лечението на един мафиот, а в същото време толкова много дечица умират от лечими болести, защото родителите им не могат да си позволят скъпо лечение.