Една любов, една вражда, един багер... Ромските Ромео и Жулиета

Камен и Грасиела се "взели", но бащата на девойката не останал доволен
19 окт 2016 09:00,
63
Една любов, една вражда, един багер... Ромските Ромео и Жулиета
Снимка: bTV

Забранена любов между 16-годишните Ромео и Жулиета вдигна на крак полицията в Бяла Слатина. Войната между враждуващите ромски фамилии от прословутата улица "Латинка" в града доведе до изпотрошени домове и автомобили. За щастие, всички са живи и здрави. А накрая Монтеки и Капулети дори си стиснаха ръцете.

Всичко започнало преди няколко месеца, когато невръстните Камен и Грасиела от ромската махала в Бяла Слатина решили се вземат.

"Избягахме и решихме да се женим, не съм я взел насила. Баща й не е доволен, не иска да бъде тя при мене, защото аз съм лещарин, пък тия са калайджии. Верите ни не са еднакви, тия са по-богати и затова", обяснява младежът пред bTV.

Бащата на девойката - Шибил, твърдял, че е открадната и си я прибрал с полиция. Но това не му стигнало. Преди няколко дни, почерпен, се качил на багер и съборил оградата и стената на лятната кухня на враговете си, прегазил и един автомобил.

Срещу таткото нарушител на обществения ред е образувано досъдебно производство. Въпреки това привържениците на влюбения Ромео решили на свой ред да си отмъстят, като нападнали бащата на Грасиела и имота му. В резултат изпотрошили стъклата на няколко коли.

Впоследствие пред дома на Шибил се изсипали пет полицейски патрула. "Предната вечер извади една пушка, всичките го видяха. Обаче три дни полицаите стоят пред тях и ги вардят, защото той има пари и им дава, носят на полицаите кафета, мекици, да ядат закуски. А нас защо ни не вардят, че ни събориха къщата?", оплаква се жена от другата фамилия.

От полицията са категорични, че пазят обществения ред и не вземат страна и че оръжие и стрелба в махалата не е имало. Любовната драма обаче се заплита, защото влюбените са разделени и Грасиела вече е зад граница. Баща й я пратил там. Връзката продължава от разстояние.

Дали влюбените ще се съберат, засега не е ясно, но Монтеки и Капулети се разбраха поне за едно - за щетите. Шибил платил за стореното със строителната машина.

Малко по-късно засиленото полицейско присъствие в махалата бе свалено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
asiktir преди 7 години
Kvi danazi kvo pile be... kato gledam kvo pishat nekoi?????? Si mislai che..... plashtate danazi davate 10 leva tam danazi rezil rabota... bei tosheeeeeee
27
0
 
3
 
! Отговори
Деплоръбъл Пепи преди 7 години
За медения месец да си вземат душ в Полша.или да се повозят на хеликоптер в Чили.
26
0
 
11
 
! Отговори
Деян преди 7 години
Ами като е отишла полиция да запонат проверки: регистрирани ли са колите на хШибил? Плаща ли Гражданска отговорност, данък, винетка има ли??? На Капулетьту да проверят разрешителни за строеж, дувари къщи, летни кухни. Стига само кафета и мекици. Сигурен съм, че ако направят проверки за легалност на имуществото им няма как да мине номера с малцинство сме, "..жхената гладен, децата и той..."
25
0
 
9
 
! Отговори
666 преди 7 години
"За щастие, всички са живи и здрави." Не за наше щастие, обаче.
24
1
 
8
 
! Отговори
Практичното решение преди 7 години
Вместо да се вайкат и да пращат там полиция да пази, да пратят Камен при Грасиела.Ако са тук, след 9 месеца започваме да плащаме детски, майчински, помощи и т.н.На 16 год, те все още своя хляб не са започнали да заработват, но са се сетили за любов и секс. За тях това е водещото - щом го удари хормонът, да си начеше ****.Сравнете този материал с онзи, в който се говори за жилищната теснотия. Това пречи на част от хората под 29 г. да създават деца. На други обаче не пречи да почнат още на 16 г
23
1
 
3
 
! Отговори
Да преди 7 години
Ромалееееее
22
0
 
26
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Боже, Боже, каква романтика, какви страсти, какъв екшън .... Ромео и Жулиета нищо не чинят пред Камен и Грасиела, а ромският Шибил е задминал в пъти познатия в литературата герой ... Почерпил се и в пристъп на справедливост се качил на багера ... А наоколо се носело благоуханието на кафе и топли мекици, примесено с киселата миризма на полицейски кубинки и потни старшинки .... Ееее, мила родна картинка ...
21
0
 
16
 
! Отговори
Дедо мъди преди 7 години
Абе какво ме занимавате с ромски драми? Поне да си беше свършило както си му е реда по шекспировите трагедии...
20
0
 
16
 
! Отговори
До 12ти "истори преди 7 години
"Ромулите" идват в България чак през 14ти век по време на нахлуването на османците. Вървели са на опашката на войнишките обози иса се хранели с останките от плячката. За каква Византия ми говориш и каква тая "чужда литература"...
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""лещарин"? Това да не е някой който отглежда леща?"Бъркаш! Това е специален подвид(от сорта "ром"), които работят като чистачи на лещи в обсерваториите. Чистят по тънкослойния метод - 50гр спирт на гладно, после енергично духат върху оптиката и търкат.
18
8
 
8
 
! Отговори
1453 преди 7 години
българия (не заслужава главна буква) е изпята песен!
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама и ченгетата...за едни мекици...нали утре и на тях ще посегнат.
16
1
 
11
 
! Отговори
neo5 преди 7 години
"Верите ни не са еднакви, тия са по-богати и затова", обяснява младежът пред bTV."Аааа, каква била работата. :)
15
3
 
14
 
! Отговори
.. преди 7 години
Закопаввате си медията със "велики" новини за *** ...
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"лещарин"? Това да не е някой който отглежда леща?
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ли е България, да се пише само к`во ставало с разни роми и с простотиите на фамилиите им. Е това вече е олеле или сме изтъпяли като етнос съвсем.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя е по-хубава от него.
11
1
 
24
 
! Отговори
рус орел преди 7 години
Юнакът добре се ориентирал, щом друговерците са по - богати
10
6
 
7
 
! Отговори
той си знае преди 7 години
Ти знаеш ли какво е Дасикане Рома в България , побългарен/християнизиран ром дори някои ише по време на Визаантия прочети малко чужда литература там има доста истини за научаване
9
5
 
14
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Това е бъдещето на България.