92-годишна метна 8 бона на ало апаши през терасата си

Измамили и друга баба в Габрово, тя пък дала 800 лв.
4 ное 2016 14:30,
10
92-годишна метна 8 бона на ало апаши през терасата си
Снимка: архив, Bulphoto

Две жени от Габрово станаха жертви на телефонни измами. Престъпленията са извършени преди дни по идентичен начин. Смятайки, че подпомагат действията на полицейски служители за залавянето на измамници, жените хвърлили от терасите на домовете си наличните си спестявания.

92-годишна габровка хвърлила плик, който съдържал 8 100 лева. 70-годишна нейна съгражданка метнала през терасата 800 лева, също подмамена от телефонни измамници.

По случаите са образувани досъдебни производства. От ОДМВР в Габрово за пореден път призовават гражданите да не се поддават на манипулации.

Тъй като сценариите могат да бъдат различни, основното правило, което трябва да се спазва е: при получаване на каквото и да било обаждане, свързано с искане на пари, телефонният разговор да бъде прекъснат незабавно. Искането на пари по телефона е категоричен знак за измама! Дори отсрещната страна да настоява да останете на линия, затворете телефона и позвънете на най-близките си хора и на тел. 112!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
6
 
! Отговори
gogo преди 7 години
ами ако вместо да ги метне през балкона, беше отишла на пътешествие по света с тези 8000 лв. поне щеше да запомни нещо от живота си... Което показва, че не е проблема в парите, а в психиката на българина...
6
3
 
5
 
! Отговори
Ако преди 7 години
са без деца тези възрастни хора - разбирам, но ако имат деца, защо са оставили тези пари при родителите си със съмнителен (вече) разсъдък?!?!
5
4
 
9
 
! Отговори
x преди 7 години
Имат пари дъртите, знам защото парите им минават през мен като си правят влогове. Някои са закътали по 30-40 хилки. Не ги жалете.
4
0
 
6
 
! Отговори
М?! преди 7 години
1 2 3 май са един и същи коментатор,а? Малко трафик от автора. Хаха!
3
2
 
7
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
На мен пък тези новини не ми звучат като истински. В най- бедната държава постоянно някой да мята пари....... И то пък все стари хора...... Толкова богати, пък толкова глупави.....
2
3
 
7
 
! Отговори
един друг преди 7 години
*** в случая е дъртата откачалка хвърляща пари, а номер 2 е изключително *** щом не вижда сърказма.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
800лв?Тая подиграва ли се?Егати стиснатата бабка.Аз ако бях щях да й ги върна.Егати наглата бабичка.800лв ?Пфу