Ангелкова: Ползите от спа туризма са огромни

България да е целогодишна туристическа дестинация, иска тя
5 ное 2016 16:04, Петя Славова
8
Ангелкова: Ползите от спа туризма са огромни
Снимка: архив, Булфото

Ползите от развитието на балнео и спа туризма в България са огромни. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от "Фокус".

"За нас това е много важно и от гледна точка на целта ни да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация, България на четири сезона, и максималното разширяване на крилата на сезоните."

По думите й, балено и спа туризмът прогресивно се развива с много положителна тенденция нагоре от гледна точка на мотива за избор на дестинация. "Разбира се, България все още е на първо място като предпочитана дестинация за слънце и море за лятна почивка, но мотивът балено и спа като изключителен такъв, е на 5-то място с 11%. Да не забравяме, че той неизменно присъства в съпътстващия мотив и като допълнителна услуга на всеки един почиващ, независимо дали идва за лятна или зимна почивка", обясни още Ангелкова.

Според нея, на първо място трябва да се оползотворят максимално съществуващите минерални извори. "Именно затова е инициативата, която Министерството на околната среда и водите стартира и лично министър Ивелина Василева - за създаването на Националната програма за възможност общините да се възползват от финансиране и оползотворяване на тези минерални извори.", каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Когато Анкелкова беше в министерството на транспорта тя имаше желание да по добри условията на работа в железницата имаше предвит да стабилизира железницата но за голямоа съжаления я прехвърлиха в министерството на туризма
6
0
 
8
 
! Отговори
vlady преди 7 години
България трябва да привлича елитни туристи пианисти с отлична алкохолна подготовка на професионално ниво. За целта е нужен основно евтин алкохол.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доктори не останаха в Бг ,Ей !!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СПА ЦЕНТРОВЕТЕ СА НА ПРТИИНИ ПОСТАВЕНИ ЛИЦА. ТЕ НЯМАТ ЯСЕН СОСТВЕНИК. СЛЕД ДЕСЕТИНА ГОДИНИ КАТО ПОЧНАТ РАЗХОДИТЕ ПО РЕМОНТИТЕ, ЩЕ ПОЧНАТ И СТРЕЛБИТЕ.
3
0
 
7
 
! Отговори
lele male преди 7 години
Продължавкат да си я пердашкат лимчиците, маминичката златнинка
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А БЕ СТИГА СТЕ Я ПОКАЗВАЛИ И ЦИТИРАЛИ ТАЯ! ЦЕЛИЯ БРАНШ И СЕ ПОДИГРАВА. ДАЖЕ ВЕЧЕ СПРЯ ДА И СЕ ПОДИГРАВА, ЧЕ ИМ Е ПОД ДОСТОЙНСТВОТО НА БРАНШОВИЦИТЕ ДА ГОВОРЯТ ИЗОБЩО ЗА НЕЯ.
1
1
 
17
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 7 години
Минералните извори са в ръцете на червената мафия !!!!!Четири сезона за мутри и мафиоти в туризма !!!!!! По-лошо обслужване - храна, стаи и условия от тези в България ТРУДНО се намират....... Мутрите са навсякъде и ти вгорчават прекарването и пътуванията из "курортите". Те са като чалгата - гадни и неизбежни.....