Няма опасност от зарази от лагера в Харманли

От 3 години не е имало, увери главният здравен инспектор
12 ное 2016 08:15, Петя Славова
16
Няма опасност от зарази от лагера в Харманли
Снимка: Булфото

Главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обясни, че няма заболял от заразна болест в приемателния център в Харманли.

"За 3 години съществуване от лагера в Харманли не е излязла нито една заразна болест", увери той.

"В приемателния център работят 100 души персонал и нито един не е заболял от каквато и да е заразна болест. Това е достатъчен показател, че такъв риск към момента не съществува", настоя инспекторът.

Още по темата

Кунчев бе в Харманли задно се Петя Първанова, председател на Държавната агенция за бежанците. Тя съобщи, че повече от 200 човека от РПЦ – Харманли са били изследвани през тази седмица и не е била потвърдена диагноза на рядка болест. Тези, с най-тежките рани са пратени за допълнително изследване в Димитровград. Оттам няма потвърдена диагноза за лайшманиоза.

Оттук нататък лечението на крастата сред бежанците ще се прави под наблюдението на медицинско лице, което да гарантира, че пациентите се лекуват както трябва.

В сградата за първоначален прием през другата седмица ще има помещение за изолатор, където ще бъдат настанявани лица, за които има съмнения, че са болни. Ще бъде доставено голямо количество специфичен препарат за дезинфекция.

Бежанците имат всички условия за поддържане личната хигиена, увери Първанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: заразабежанциХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия от ДАБ лъжат като дърти шведи. Харманли и хората там са превърнати в опитни мишлета.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, извинявам се много, ама какъв точно им е капацитетът на лекарите в Димитровград да разпознават редки екзотични болести? И защо толкова отговорна задаче се оставя в ръцете на провинциални лекари и лаборанти. Не искам да обиждам никого, но когато става въпрос за хора идващи от Африка, хора, които могат да носят ебола, малария, разни тропически идиотщини, изследванията трябва да се правят от специалисти от София, най-добрите които имаме и всички болни да се поемат централно.
6
0
 
13
 
! Отговори
Да поживее там преди 7 години
Докторе, най-добрто убеждение е да отидеш в бежянския лагер и до поживеш месец-два. Тогава ще ти повярвам. А така, и баба знае да приказва дистанционно.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този чичо една дума да каже не на място и му изстина мястото!
4
4
 
8
 
! Отговори
Бежанец преди 7 години
Ние сме чисти карабини и искаме секс робини по възможност между 8 и 12 години ! Длъжни сте ни, ние сме вашата Европейска ценност ли там как ни наричате !
3
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здрави, прави, млади хора ни идват на крака, ние се правим на специални и на бели, и ги гоним.Вместо да ги заселим по обезлюдените села и градове, да им дадем по една хубава българка, да съживим поне малко мртвият ни народ и пркажените ни гени.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
.Не им вярвам на тия.Когато гръмна Чернобил е такива като тоя се разбиваха да обясняват как няма нищо а в същото време отговорните другари пиеха минерална вода от Австралия и храна пак отнякъде там.Как във всички останали държави доктороте са се хванали за главите при вида на болести изчезнали в Европа преди 300 годино само в бежанският в Харманли нямат.Лъже брадата то е ясно.Дали е партийно поръчение или заради арабски долари.Тва е въпросът.А не дали спинозните,крастави и чумясали араби са болн
1
0
 
34
 
! Отговори
da ama ne преди 7 години
Защо ли не му вярвам, въпреки уверенията? То и крастави нямаше, а се оказа че има.