Все повече бежанци с краста из Харманли – 23 нови случая

Трябва да се изпишат лекарства, но повечето мигранти нямат пари да ги купят
18 ное 2016 08:46,
43
Все повече бежанци с краста из Харманли – 23 нови случая
Снимка: Булфото, архив

23 нови случая на краста и няколко на нетипичната за нашите ширини кожна лайшманиоза са регистрирани в бежанския център в Харманли от 4 ноември насам. Вчера екип на здравната инспекция е посетила обекта, каза пред bTV д-р Станимира Тананова, зам.-директор на РЗИ-Хасково.

Конкретно лайшманиозата се диагностицира от паразитолози, като най-близките са тези в университетската болница в Пловдив.

По думите на Тананова са издадени предписания за справяне с болестите. "Следва да се изпишат лекарства по рецепта и да се закупят от пациентите", обясни тя. По думите й ако чужденците не искат или не могат да си закупят медикаментите, ръководството на центъра трябва да се ангажира.

Жителите на Харманли, които са силно притеснени от разхождащите се сред тях чужденци с видими рани по телата си, организират протест в неделя. Повече от две седмици те се питат има ли епидемия в бежанския център или не.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
патил препатил преди 7 години
младежи,краста имахме още в казармата през 79та година, тогава и мен ме бяха почерпили. лощо нещо е това ще знаете. маршеруваш а те сърби и боли все едно стотици бълхи те хапят...месеци наред няма чистене. не се прибирах в града за да не заразя семейството си. тези афганистански нещастници, по-добре ги връщайте с влаковете към турция. не пожелавам на младите такова бедствие..
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти ще платиш те ще ползват не си ли свикнала бе ЕДНА 27години е все така
22
1
 
12
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Да се "изварят" краставите ( с дрехите ) 1 час при 100
21
0
 
1
 
! Отговори
истина преди 7 години
bultimes/rumen-petkov-palzyashtite-iz-stranata-nelegali-sa-zaplaha-za-natsionalnata-sigurnost/
20
0
 
21
 
! Отговори
амет мусато преди 7 години
Няма такава държава: Джихадист призоваващ присъединяване към Ислямска държава , зовещ България да стане ислямска държава, ако се наложи и с война! Заявяващ, че Християните трябва да горят в ада и, че България не трябва да се уважава, защото е християнска държава, бе пуснат от ареста срещу 5 хил. лв. гаранция ето така се саздава рецедивисти
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mn lesno se ovladqva sabirate se 20 30 4oveka ot Harmanli palqt bejanskiq centyr v Harmanli i tova e, no qvno horata v Harmanli nqmat topki i si mislqt 4ekato izlezat na protest neshto shte se promeni
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наследството на миризливиятиквоч от Банкя.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е само краста. Ако се сещате Касел-Калден, дето преди време "бежанци" обстрелваха полицаи със сълзотворен газ. Е, там е пълно с туберколоза. Имам познати в болницата в Бад Аролсен, които се занимават с тях. На всичкото отгоре тея с к о т в е не си вземат лекрствата и съответно не се лекуват. За сведение лечението на един такъв е към 80 000 евро.
16
0
 
31
 
! Отговори
BB-8 преди 7 години
Не искам да създавам излишна паника, но в момента европа е на границата на епидемия от краста. Работя в кожна практика в Германия и имаме по 3-4 случая на Краста на ден. По думи на лекарката преди няколко години е имала по един случай на няколко месеца. Бежанците я донесоха и я пръскат навсякъде. Вече има много болни ученици. Малко по малко се инфектират и по-възрастни хора. Пазете се.
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно, че крастата се лекува с мас и сяра, ама представяте ли си тия мюсюлмани да ги намажат със свинска мас?! Това ще бъде чутовен скандал.
14
0
 
6
 
! Отговори
Кучанов преди 7 години
Хитрец си ти джон доу в редакцииката как бързо и трескаво пляскаш НОВИНИ .Зада може тази да се скрие до обяд
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе крастата с мазила и хигиена ще я овладеят, ама лайшманиозата е серизно. И кой знае още какви екзотични болести ще ни домъкнат тия навлеци...
12
0
 
22
 
! Отговори
ПОМОГНЕТЕ преди 7 години
Да вземат от Москов отпечатъка парички за лечението те без това в панделата няма да са му тъй чак нужни и там ще го хрантутим
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да пратят бъчварова и боко да си правят селфи с тях
10
0
 
12
 
! Отговори
Кучанов преди 7 години
И сега как да си поръча човек момиче за екс ....ще западне бизнеса а ще удари и по туризма това
9
1
 
36
 
! Отговори
Икона преди 7 години
Нали нямаше краста бе мръсни лъжливи копиленца, да умрат децата ви в страшни мъки, лъжливо крадливо, герберистко племе!!!!!
8
0
 
15
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
предават си я по полов път хехех
7
0
 
17
 
! Отговори
Sasho Polyaka преди 7 години
zatworete go tozi lager razwalihte spokoynija grad!!!
6
29
 
3
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 7 години
100 процента българите са ги заразили умишлено та да им отказват на хорат понеже са мюсюлмани помощ.
5
0
 
40
 
! Отговори
_постановление 208 преди 7 години
Как така след оставката излезе истината крита по строго и от това каде е златния резерв на България за КРАСТАТА подсказвате ама за ЛАЙШМАНИОЗАТА СПИНА и ХЕПАТИТА Мълчите ЗАЩО страх ви е нали ИСЕГА ЩЕ МЕ ИЗТРИЕ те