Борисов разпореди: Ограда от бодлива тел около лагера в Харманли!

Изолират бунтовниците във фургони извън бежанския ценър
181

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Около бежанския център в Харманли да бъде пстроена незабавно ограда, подобна на тази по границата с Турция. Това е разпоредил премиерът Бойко Борисов по време на свиканото от него спешно заседание тази сутрин заради бунта на мигрантите в лагера, съобщи "24 часа" като се позова на участници в срещата.

Още по темата

За изграждането на оградата ще бъдат ползвани материали, които вече са закупени за граничното съоръжение.

Заради това на областните управи на Хасково, Ямбол и Бургас е наредено да се свържат със строителите на граничната ограда и да доставят незабавно в Харманли наличнит им материали. Координатор на строежа пък ще е вицепремиерът Томислав Дончев, който вече пътувал към Харманли.

Гражданска защита и пожарната пък трябва веднага да доставят в лагера всичките им налични жилищни фургони, гласи друго от нарежданията на Борисов.

Те ще бъдат поставени на свободна площ извън сегашната територия на бежанския център и ще служат за изолатор.

Във фургоните ще бъдат преместени всички мигранти, които полицията подозира, че имат отношение към безредиците в бежанския лагер.

Всички задържани от полицията заради участие в побоищата и организирането им пък ще бъдат незабавно екстрадирани.

За да окажат съдействие на полицаите в Харманли днес следобед са изпратени 60 военнослужещи със специализирана техника. Те ще бъдат ангажирани с охраната на външния периметър на лагера.

На място ще бъде изпратен и екип на Военномедицинска академия с реанимобил.

На заседанието при Борисов е присъствал и зам.-шефът на ДАНС Олег Петков. Той е представил данни на агенцията, че бунтовете в Харманли са били координирани с бежанци в други държави от ЕС.

Размирици тази нощ е имало в бежански центрове в Гърция, Италия и Франция, показвала информацията на ДАНС и вероятно те са били координирана акция на мигранти.

Премиерът Борисов също ще отиде до Харманли следобед, съобщиха от Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цветанов да не е купил бодлива тел с тонове, че и по границата и сега покрай лагера в Харманли пак бодлива тел ще слагат се чудя, те сцепили тухлена стена и си излизали когато и както си искат, той бодлива тел ще слагал. Така ли бе тикво ще ги спираш тия . Връщай всички до един ! До един ! Не искаме тая зараза тук ! И полицаите до кога няма да стрелят на границата, що за граница е това , разсипникоооо неден пууууу
76
1
 
31
 
! Отговори
Мда... преди 7 години
Абе Бокича трябва да знае как стават тия работи-нали по времето на голямата екскурзия към Турция пак ги събираха на големи лагери с колите,докато тръгне колоната.А нещата са измислени много отдавна-двойна ограда с полоса по средата,по ъглите-вишки с прожектори и ПК.Лагера разделен на сектори с бетонни огради.Изчислени стрелкови полоси.Заглушители на мобилните мрежи в района на лагера.Карцер-който шавне-вътре...
75
24
 
5
 
! Отговори
Бай Боко преди 7 години
Потуших възстанието. Гласувайте за герп. Ако ли не кака ви Корни и генерал Руски Послушко да ви оправят.
74
6
 
29
 
! Отговори
Онуфри преди 7 години
Бай *** така ли не запомни, че самият той закри Гражданска защита. Тиквата си е тиква!!!
73
4
 
31
 
! Отговори
из МС преди 7 години
Срока за изграждане на оградата от 100м е 2025гБадещето - 2025гОградата е завършена на 30%
72
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До позорСега да ги забранят и съборят.Ааа не, свиневъдството се нуждае от просторни кочини бе!
71
3
 
30
 
! Отговори
позор преди 7 години
Преди година Тиквата се хвалеше и лензише по всички TB и медии колко джамии е бил построил ( над 1500 ) и колко още щял да построи за мюсулманските туристи.Сега да ги забранят и съборят.
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
замитане на зулумите с инсценирана сценка в емигрантския Лагер - евала ГЕРБЕРИ ЕВАЛА БЕСЕПАРИ ЕВАЛА ДЕПЕСАРИ ВСИЧКИ СТЕ КОРУМПИРАНИ ДЕПУТАТИ - които се гаврят с хората в България
69
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Размирици тази нощ е имало в бежански центрове в Гърция, Италия и Франция, показвала информацията на ДАНС и вероятно те са били координирана акция на мигранти."Ето го и доказателството, че тази сг.ан е дошла да изтрие Европа. Незабавна депортация, а съпротивляващите се тикви в Брюксел да бъдат арестувани.
68
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
240 инвалиди и депутати лъжат народа !
67
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кукуточно така сега ще дойдат едни ти ги вземат от джоба... като почнете с тия глупости нямате равни
66
1
 
24
 
! Отговори
Българин преди 7 години
КАКА ОТВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО НА НАРОДА - АМА КАК ВИ ПРАВЯТ НА БУДАЛИ ТЕЯ ИНВАЛИДИ НАРИЧАЩИ СЕ ДЕПУТАТИ !ОХ МАЛЕ КАК ЗАМИТАТ КРАЖБИТЕ СИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО И КРАДЕНЕТО !
65
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко години ще я опъват...
64
5
 
33
 
! Отговори
куку преди 7 години
Каква ограда от бодлива тел ,Какви фургони , Тоя в ред ли е Кой плаща / народа /.И защо всичко това да се дават излишни пари и да се хрантутят мюсулмански престъпници .Какви глупости ще измисли и сътвори още Тиквата .НЕЗАБАВНА ДЕПОРТАЦИЯ НА ВСИЧКИ МЮСУЛМАНСКИ МИГРАНТИ.
63
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как искате Баце да ги екстрадира, бе, нали трябва да връщаме после 160-те милиона евро, които ни даде ЕС "за изграждане и разширяване капацитета на бежанските лагери", цитирам! Забравихте ли?! Като изрично от ЕС беше подчертано, че тези пари не са за ограда.
62
4
 
18
 
! Отговори
БХк преди 7 години
трябва не бодлива ограда да се опъва а да се построи истински мюсюлмански център къдете млади арабски астроновти и атомни инженери ще се учат как по най хуманнеен начин да се самовзревяват в името на евро атлантическите ценности по спирки и пазари.
61
2
 
27
 
! Отговори
Дезинтегратор преди 7 години
Идеята с фургоните е много добро начало. След като ги вкарате във фургони, ги извозвайте към ТЕЦ-овете. По това време на годината работят всички пещи.
60
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов да не е станал командос ?Борисов не ни занимавай с глупости ако обичаш -звънни на Ердоганчо , нали си звъните по - тел.да идва да си ги взима , а ти имаш друга работа !гласувате с твойте дружки от БСП ,ДПС и всички останали промяната на мажоритарна система и намаляване на субсидиите за дипутати !МУТРА - резултата от референдума
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимения *** ак 34"човекът решил да избомби и да пусне химическо оръжие на мирното население,"Асад управлява от 2000г. и от кога избомбва и пуска химично оръжие на мирното население. От както ФАЩ и САУД поискаха да ограбят Сирия.
58
1
 
19
 
! Отговори
Какви фургони бе?! преди 7 години
Депортация пеша така както са дошли. Ако не да хвърлят ***, да целуват Кръста и тогава във фургони!