Джерман срещу сметище: Не му е мястото тук, миризма е!

Хората дават алтернатива – да се построи завод, вместо сметище
25 ное 2016 09:44,
6
Джерман срещу сметище: Не му е мястото тук, миризма е!
Снимка: Булфото, архив

Дупнишкото село Джерман се обяви срещу изграждането на сметище на територията на селото. Новото съоръжение трябва да събира боклука на общо 7 общини. Мястото, където е планиран строежа, е на метри от домовете на джерманци, от магистрала "Струма" и от реката.

По думите на протестиращите идеята за строеж е още от 2012 г., като тогава са я спрели с протести и блокиране на магистралата. Теренът, отреден за това, е на 400 м от домовете на хората, а според експерти мястото е изключително неподходящо.

"Блокирахме Е79, ако трябва и Струма ще блокираме. На това съоръжение не му е мястото тук", категорични са протестиращите пред bTV. Те допълниха, че отреден терен за ново сметище няма.

Местните винят общината в бездействие и липса на чуваемост. "Тях не ги интересува мириса, който ще трови южна Дупница, а само мириса от комисионни", ядосват се хората.

Те са дали алтернативна идея на живеещите – да се построи завод, вместо сметище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: протестсметищеДжерман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Какво стана със завода за смет в центъра на София ? Нали по примера на австрийската столица Виена,щеше да се строи такъв на пъпа на столицата!! Ходиха във Виена, гледаха го как и колко пуши и мирише, рисуваха го как изглежда, харчиха народна пара за командировки, приказваха / ако думите се товареха на влак -- отдавна да е дерайлирал от пранатоварване/ и ...нищо! Аз си мислех, че всичката смет ще я обаботват там - у София !! Пък то на Джерман им мирише.Софийският не мирише- ухае на "Шанел 5" !
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И поканете Лойко да клъцне лентата........
3
0
 
0
 
! Отговори
Мистър мускуло преди 7 години
До Джамбазбрей какъв кютекаджия си.....чакай, след малко ще ме хване страх от теб! Защо не продължиш да хвалиш премиера си пич.
2
2
 
3
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Подкрепям хората. Само така. Тези сметища са пълно недоразумение. Забелязвате ли че хората които крадат пари ги заравят в земята. Айдуците навремето са ги заравяли за да не ги намерят другите. Сега управляващите министри и кметове правят същото. Заравят парите в земята. Строят канализации, магистрали и депа за отпадъци. Може да си кажеш каквато сума искаш, че си изхарчил за тези неща. Няма кой да те проверява. До сега не съм чул някой да е разкопал магистрала за да инспектира за изхарчени пари.
1
4
 
0
 
! Отговори
Джамбаз преди 7 години
Не стъпвайте на магистралата, че ще има кьотек. Гледайте си крантите ...