ОмбудсМая в Харманли, зове да се екстрадират нелегалните

Тези, които нямат право да са тук - доброволно или не, вън от страната
35
ОмбудсМая в Харманли, зове да се екстрадират нелегалните
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Омбудсманът Мая Манолова отиде лично в Харманли да провери какво е положението в Центъра за бежанци след вчерашния бунт, макар че днес обстановката е напълно спокойна.

Още по темата

Общественият защитник отсече, че ще настоява пред властите да бъдат ускорени административните процедури по установяване на всеки конкретен случай на нелегално влязъл в страната чужденец.

"Тези, които пребивават в България, трябва да бъдат извеждани от сраната доброволното или принудителното, при това бързо", смята тя.

Според нея нужда от защита имат и хората в лагера, и местните жители на Харманли. По думите й условията вътре в бежанския център не са добри.

"Искам специално да се обърна към хората и да кажа, че се предприемат мерки за това да бъде гарантирана абсолютно тяхната безопасност и снощният инцидент да не се повтори. Вземат се мерки включително да се засили охраната. Разбирам ги хората, защото наистина Харманли беше един толерантен град. Този център не е от вчера и сега се стига до тази ситуация. Очевидно е, че самата идея да бъде построен по този начин в центъра на Харманли в такива мащаби, не е добра", заяви Манолова.

Тя разкритикува мудността на здравното министерство, което според нея не действа адекватно.

"Мой екип беше тук в деня след изборите, на 14 ноември, и отправихме препоръки към всички отговорни институции, тъй като имаше притеснения дали съмнителни случаи за различни тропически болести. Бяха констатирани случаи на краста, варицела. Притеснението ми е, че макар да е наложена ограничителна мярка или карантина, в лагера недостатъчно бързо се предприемат необходимите мерки, за да бъдат сепарирани хората, които имат различни кожни заболявания", обясни омбудсманът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми Мая, екстрадирай ги! Такива акъли всеки може да дава!
26
0
 
12
 
! Отговори
Maks преди 7 години
До 29 АнонименОт както Мая Манолова премина през лечение на някакъв вид рак, се случи промяна , тя каза , че се е осъзнала и , че започва да работи за интересите на хората и ми прави впечатление , че го прави и е много активна , за което няма как да не я уважавам. Гледам какво прави и това е единственият ми критерии. Иначе наскоро каза: " Не искам да се представям цялата в бяло. 10 години съм била в парламента и нося своята отговорност " .
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въх - Мая нещо много се е променила - не мож я позна...
24
3
 
6
 
! Отговори
име преди 7 години
Мая ,защо ги гониш? -всички гласуваха мажоритарно ....с камъни. червена ... шапка !
23
0
 
31
 
! Отговори
До Ким преди 7 години
Живял съм 2 години в казармата при много по-лоши условия, както и стотици хиляди други български младежи !
22
4
 
12
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 7 години
Закарайте им Славито с неговите чочарки,да им попее малко,та белким се успокоят,те иначе са доста музикални като натури.А и нашите чалгаджийки ще са добре дошли там.Всичко ще мине тихо и кротко,блага дума ,,Целомъдрен Пояс'' отключва.
21
3
 
6
 
! Отговори
Kim преди 7 години
Uvajaemi G-n Prezident Plevneliev, uvajaemi G-n Premier Borisov, uvajaema G-jo Manolova, Vie jelaete li da jiveete v takav lager po tozi nachin ili v sasedstvo s takav lager ?
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пуснат гладни питбули край оградата.
19
2
 
19
 
! Отговори
ами, сладко Наде, преди 7 години
Референдумът не е нейно дело, но всички политици и медии го игнорираха, а сега се чудят как да го прецакат във времето. Щом всички политически сили са против резултатите на референдума, следва че сме на прав път и влизането му в сила е задача номер 1. Омбудсманът на Републиката единствена се ангажира с него и не върши нищо, което не е в правомощията й! Отношението ви към личността й изглежда странно лично, Надя...
18
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
М.М е майстор да имитира как се работи. По соц. метода.Да си придава активност.
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турця освободи още 3 милиона сирийци идват във харманли и ставаме бълсирия...до 1 гдшна
16
12
 
10
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
До 8Този референдум не е нейно дело,че да се закичва с него.
15
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 12 ПИШИ ЯСНО ЛЕТЯ ДА ВЪРНЕ СТОТИЦИТЕ РУСНАЦИ ,ИЗОСТАВЕНИ В ЧЕРНОМОРИЕТО И ТО БЕЗПЛАТНО.
14
0
 
18
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
тва би било хубаво също, само се съмнявам дали е възможно. Та въпроса е кво може реално да се направи. Правителството наскоро подписа договор с Авганистан, да си приемат хората сега от наще институции зависи да им разглеждат молбите по бързата процедура и на самолета и там в Кабул, а не да крякат врели некипели в парламента и да правят глупави изказвания, кат патриотите за пенсиите, а да се вземат в ръце всички сладури там у парламенто
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали имало спорузомение с Афганистан за връщане на нелегалните мигранти? Та съвсем случайно се сетих за правителствения самолет който летя за какво ли не и докъде ли не. Е сега му е времето да свърши нещо полезно, а ако случайно се случи нещо след дефектите които много често дава няма да ни е мъчно нито за самолета нито за антуража.
12
0
 
19
 
! Отговори
Cc преди 7 години
Защо ми се струва,че за първи път пишат,че имало и сличаи на варицела?
11
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всичкоБХК могат с бодра крачка да вървят на майната си. Ако иска за рачичка да ги изпратят до границата.
10
2
 
20
 
! Отговори
всичко преди 7 години
звучи добре, остава да каже как ще стане и къде ще ги праща и дали е говорила БХК или само приказваме това което хората искат да чуят, без реален ефект обаче
9
10
 
19
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ако хората разберат колко струва Мая обудсмана с антуража на година,дали ще и се радват по същия начин?
8
6
 
25
 
! Отговори
до Nadia преди 7 години
От написаното от вас става ясно че не се информирате. Ако четете повече щяхте да знаете, че има положителни резултати от дейността на омбудсман Мая. И аз съм била с предубеждение относно нейните способности, но светофарите на околовръстното на Пловдив, изведените миньори от мината, инициативите за референдума и още много други разрешени проблеми говорят за друго, тоест омбудсманът ни си е на мястото! Така че, девойче мило, чети, чети, чети -само ще ти е от полза!