Засега няма епидемично рискови болести в лагера в Харманли

Случай на краста е единственото установено кожно заболяване
23
Засега няма епидемично рискови болести в лагера в Харманли
Снимка: МС

При днешните медицински прегледи на първите около 80 настанени в РПЦ - Харманли мигранти не са установени епидемично рискови заболявания. Това съобщи пред БТА директорът на РЗИ - Хасково д-р Соня Димитрова.

Малко преди обяд днес започна разпореденият в началото на седмицата пълен медицински скрининг на пребиваващите в центъра над 3000 търсещи хуманитарна закрила.

Още по темата
Случай на краста е единственото кожно заболяване, което е било установено досега от специалистите, уточни д-р Димитрова.

Тя изрази приятната си изненада колко добре е посрещната инициативата и поясни, че самите подлежащи на диагностициране се самоорганизирали за улесняване на процедурите.

Назначени са били няколко рентгенографии на бял дроб за изключване на по-сериозни болести на дихателната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
14
 
! Отговори
nene преди 7 години
Аз лично не вярвам, че няма опасни болести. Появи се Борисов в Харманли и лъжите започнаха. За мен ГЕРБ и Борисов са символ на лъжа, манипулация, скъпотия и мизерия.
14
0
 
4
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 14 Казах Е не си прав мъже може ,но след като им ударят тухлите стават кротки като агънца.
13
0
 
11
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
Истински късмет е ,че поради ниските температури няма комари иначе за болестите предавани по кръвен път не знам какво щяха да сторят за да ги спрат.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми не са намерили нищо ясно.Например на тази снимка не се виждат никакви заболявания.А особено ако Баце езаповядал да няма болести съм убеден ,че дори и по средата на колония с изолирани от чумa,проказa и ебола пациенти всички ще бъдат в клинично идеално физическо състояние.
11
0
 
6
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Това е добре,но те трябва да се държат под око и освен това трябва да се задължат да поддържат добра хигиена.
10
0
 
7
 
! Отговори
има преди 7 години
ВСИЧКО СИ ИМА КАТО ШАРЕНА ЧЕРГА ЗАРАЗИ ИСЛЯМИЗЪМ *** КОРУПЦИЯ АБЕ ВСИЧКО КАТО В ТОПЛА СВИНСКА ***
9
0
 
13
 
! Отговори
Дедовия преди 7 години
Ех гиди редактор ефенди... Само "мигранти" да ти разорат задния двор...
8
3
 
1
 
! Отговори
Пенка от Шишенци преди 7 години
Кво казувате ? Краставици ли има у лагера в Харманли ? Епа да идеме с Вуте да понаберем малко оти иде лютата шишенска зима.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коментар
6
1
 
11
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
6 - Нали знаеш с какви методи се оправя Ердоган ? Със същите с които смаза опита за преврат тази година.
5
4
 
8
 
! Отговори
Въхххх преди 7 години
Турция как може да се оправя с 3 000 000 джихадисти и да няма бунтове по техните лагери? Нали Тиквата и Бъчвата са дружки с Ердоган,що не го питат как да се оправят с 30 джихадиста? Театъра е как да се оправдаят *** кумунуидни от ЕС и да махнат визите за Турция.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой вярва на това, че няма краста? Отново прикриват истината. Когато се разболеят и българи, когато се намери някой свестен журналист да пише, тогава ще се разтичат. Много е вярна тази приказка, да му имам акъла на Българина след това.
3
1
 
13
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Весе , много сте ми симпатични двечките с Ками , обаче наводнихте днес сайта със статии за бежанците. Всяка втора е такава и написана от вас.Мисля , че се прекалява вече , хората вероятно искат да четат и нещо друго.Нищо лично нямам към вас.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първите симптоми на краста (скабиес) се появяват 10 до 20 дни след заразяването. Толкова продължава инкубационният период времето, което е необходимо на паразита за адаптация, усвояване на терена и начало на размножителна дейност. ВНИМАНИЕ! НОЕМВРИ И ДЕКЕМВРИ СА МЕСЕЦИТЕ НА НАЙ-АКТИВНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА КРАСТА!
1
2
 
17
 
! Отговори
Спрете се вече преди 7 години
Кво са ревнали тези нещастни имитатори?!Турция как може да се оправя с 3 000 000 емигранти и да няма бунтове,а оная Бъчваровица дето за нищо не става да не може.Еми питайте Ердоган,нали сте дружки?!