Без санкция за рецидивист на пътя, избягал от полицаи

Според Темида имало много грешки при документацията
27 ное 2016 14:07,
12
Без санкция за рецидивист на пътя, избягал от полицаи
Снимка: Булфото, архив

Русенският Районен съд отмени наложена санкция 6 месеца без книжка и глоба от 200 лв за водач, който не спрял на показаната му палка, а след това, заловен от полицаите пред дома си, не си дал документите, влязъл и се заключил вътре.

Според Темида при документирането на санкцията катаджиите са допуснали твърде много процесуални нарушения и заради това тя пада в съда, разказва 24 часа.

Решението може да се обжалва в 14-дневен срок пред Административния съд в Русе.

Случаят датира от 6 април. Тогава патрул от РПУ-Ветово бил на дежурство в близкия град Сеново. Преди полунощ, срещу патрулката се насочил автомобил. На подадения сигнал със стоп палка водачът намалил скоростта, дал мигач, но впоследствие подминал полицейския патрул. По данните на автомобила, служебно незабавно бил установен собственика, който имал множество нарушения и бил добре известен на служителите на реда.

Поради това полицаите решили да се установят в близост до дома му с цел извършване на проверка.Около час след избягванено на патрула, преследваната кола действително паркирала пред къщата. Катаджиите видели, че именно собственикът й излиза от мястото на водача.

Полицаите напуснали своя автомобил, легитимирали се и поискали документите за самоличност на жалбоподателя, като му указали, че следва да бъде проверен за употреба на алкохол. Мъжът отговорил, че документите са в дома му и ще влезе, за да ги донесе, след което се прибрал, заключил входната врата и не се отзовал повече на поканата да бъде проверен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Кучето е заровено в съда.Там трябва уволнение до чистачката и създаване на ново правораздаване с нови хора.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята като от евтин водевил-"Двама клечащи в храста и половина".И това,че накрая му се разминава каквото и да е наказание е просто черешката на тортата.Няма да се оправим никога,но поне с такива "новини" може да си умрем от смях.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поуката е бягайте от полицаите или най-добре газете ги.Мутрите са над всичко, закона е за глупаците.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами в правилника е записано. При отказ от проверка за алкохол автоматично се признава 1,8 промила и задържане в ареста. Какви повече доказателства?
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕ ЗНАЯ ДОБРЕ, ЧЕ ПРЕЗ НОЩА ИМА ПО-ГОЛЯМ ШАНС ДА ФАНАТ НЯКОЙ ПИЛ И ДА СПЕЧЕЛЯТ КИНТИ :DИНАЧЕ НЕЩАТА СА ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА!!!ИЗЛИЗА, ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ ДА НЕ СПИРАШ :D
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
съд и прокоратура за какво всъщност служат? всичко,което е хванато,е пуснато . дори амуджите след погромите в харманли в лагера.
3
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министърката да уволни некадърните полицай.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И полицаите ги е страх. Мен са ме спирали посред нощ и насочват толкова ярък прожектор към лицето ми, поне от 30 метра! Защото не знаят какъв са спрели, и дали има и други хора в колата. А този щом са го познавали, като нищо е можело да го трупясат пред вратата.
1
1
 
37
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
По някой път си мисля ,че когато полицаите в краварника стрелят има защо. Тоя ,ако го бяха спрели там щяха да го направят луд от ходене напред назад ,да стои на един крак и да си докосне носа ,а после щяха да го закарат директно в съда и да му шибнат такава присъда, че щеше да си проклина и майчиното мляко.