Бежанци със синини – неизбежна отбрана при бунта в Харманли

Главсекът на МВР оцени действията на полицаите като адекватни
86
Бежанци със синини – неизбежна отбрана при бунта в Харманли
Снимка: БТА, архив

Главният секретар на МВР Георги Костов не смята, че има полицейско насилие в нощта на бунта в регистрационно-приемателния център в Харманли.

Още по темата
Той не е съгласен и с позицията на СФСМВР.

Вчера от синдикалната организация разпространиха позиция, с която изразиха становище, че МВР не стои зад служителите си, срещу които има проверка за действията им в Центъра.

"Действията на полицаите бяха адекватни. Те реагираха в условията на неизбежна отбрана", коментира пред журналисти Георги Костов.

В нощта на напрежението в Центъра е имало малко под 300 полицаи, които са овладели безредици, в които са участвали 1000 човека, близо половината са задържани.

"Полицаите действаха според закона, но въпреки това има проверка на прокурaтурата", посочи Костов, цитиран от БТА.

"Когато има грубо нарушаване на обществения ред и насилие над полицейски органи, МВР използва сила. Това води до "някакви телесни повреди на потенциалните нарушители", обясни той снимките на пострадали чужденци в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бсп ги подбужда, за да се чувства напрежение
56
0
 
32
 
! Отговори
престъплението: преди 7 години
Хвърляли са камъни
55
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е тая наглост! Не стига, че палят, чупят и замерят полицаите с камъни, а искат и с перце да ги галят! Я да платят всички щети и да се радват, че не са ги изкарвали с катафалки! Какво стана с полицая, който беше ранен и приет в болница?
54
0
 
41
 
! Отговори
Да се знае преди 7 години
Хайде гламави българино пак снимай с телефона като има нещо подобно! Като видите полицията да се намесва при *** - оставете ги да си свършат работата!!! Иначе "ония" от БХК ще ползвуват ВАШЕТО ВИДЕО!!!
53
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като афганистанците, организатори на бунта и съучастниците им са били другите мигранти, как да нямат синини? Сега ако не ги показват тези синини пак ще ги бият. Да не мислите, че са арестувани всичките главатари?Те, въоръжените с телефони защо показват само синините, а не показват как са получили тези синини? И тези синини не са ли им причинени постфактум, за да се изкарат пострадзали?Всички недоволни да попълмат молби за доброволно връщане и толкова.
52
0
 
60
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Стига сте ги коткали тия брадатите. Като хвърлят камъни по полицията само бой за тях. Имали синини. Вие кво искате, маргаритки ли да имат вместо цицини след като палят трошат и мародерстват?!
51
0
 
58
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
идват студове,това е в наша полза и ужас за ***. Дано зимата бъде люта и дълга!
50
1
 
56
 
! Отговори
Край преди 7 години
НАГРАДА за всички полицай и жандармеристи участвал в потушаването на НАПАДЕНИЕТО. В момента обаче има досъдебно производство срещу тях. Трайте си хора - трайте си- седете на топло и яжте кебапчета от пилешки клюнове с боя и ракия Пещера -живата е хубав.
49
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Znachi,poliziyata e nahlula po staite i e nanesla sinini na krotkite "bezanci",dokato te sa se "otbranyavali",lezeyki po leglata si?!Ima li oshte naivni i ludi za takava versiya?
48
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На агент Василев му изтриха коментарите. Егати кефа.
47
1
 
66
 
! Отговори
МАД преди 7 години
И те разбраха за ПРОДАЖНАТАНИ СЪДЕБНА СИСТЕМА И МИНИСТРИ И АДВОКАТИ И ПРИМИЕРИ РАЗБРАХА ЧЕ СЕ КУПАВАТ ПРАВА МАКАР И ДА СА ВИНОВНИ НЯМА ТАКАВА ДЪРАЖАВА В УНАГАРИЯ ГИ РИТАХА И СТРЕЛЯХА ОЩЕ НА ГАРАНИЦАТА И НЯМАШЕ РАЗСЛЕДВАНЕ НА НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИ ПРАВА И НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА БЪЛГАРИО,БЪЛГАРИО КЪДЕ Е ЛЕВСКИ КОЙТО ВСИЧКИ ПОЧИТАТ А НИКОЙ НЕ ГО Е ПОСЛУШАЛ
46
0
 
87
 
! Отговори
За да я има България преди 7 години
До всички полицаи , доброволци и родолюбиви българи.Аз заставам до Вас и всички ваши действия срещу нарушителите на границата са правилни, достойни и никой , уверявам Ви никой здравомислещ българин не би се позволил да оспорва вашите действия.Охраната на границата е дълг и чест за всеки родолюбив българин.
45
0
 
77
 
! Отговори
хюго бос до 43 преди 7 години
Абсолятно. те са подали сигналите до прокуратурата и заявиха най- нагло, че българите сме били виновни за бунта. Във ФБ групата "Приятели на бежанците" някаква си Лидия съвсем открито насърчава как да с еминава границата нелегално и БХК щели да я издигнат за човек на годината. Тя е за прокурор, те ще ми я награждават за престъпна дейност. Но тава е резултата- слаба държава, никаква съд. система и тези НПО изпозлавт намалението и ни се качват на главата, като открито поощряват анархията
44
0
 
67
 
! Отговори
хюго бос преди 7 години
Джихадистите да си стоят в клоаките, от които изпълзяха и няма да има синини. И ако може да вземат със себе си цялата мулти- култи, толерастка, грантаджийска ***, която ги подстрекава.
43
0
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С бой трябва да се посрещат на оградата преди да са влезли още в България.Легалните бежанци минават през граничните пунктове на всички други места трябва да се стреля без предупреждение.
42
0
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първите изгонени трябва да бъдат Антибългарския комитет и Отровено общество. Те са по-опасни и от прииждащите скакалци. Точно тези сега защитават главорезите. Заедно с това пазят и *** "римляни" на територията. Колко години вече тези разложителни организации унищожават народ и държава? Нито едно правителство не ги закача. А властта се била сменявала (уж) - така си приказват хората, за да става лаф.
41
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросът е кой и защо точно сега ги активизира...
40
0
 
79
 
! Отговори
Циник до Чоко преди 7 години
Има обаче тъъъъъънка разлика! Българите, които опитаха късмета си "на запад" бяха върнати - 90% ! Явно сме прекалено цивилизовани....християни....и без права в Европа! Не е така за пакистанци, афганистанци..."станци"...и милиони африканци! За тях всичко е разрешено!!! Нямат документи???? Кайн Проблем - могат да избират - кеф им Германия , кеф им Швеция, Дания, Италия , Франция.....в Гърция (която българите преди 89 познаваха от телевизията) не щат! Парите са малко...няма шведки и немкини за опло
39
0
 
78
 
! Отговори
Докога преди 7 години
трябва да се повтаря на пишещите статии тук, че не става въпрос за бежанци, а за чиста проба мигранти?! Не прочетох статията - тя дезинформира още с анонса.
38
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долното е до кометар с номер 30