Наглост! Зъболекари точат НЗОК с пломби на... покойници!

Вече са прекратени договорите на трима стоматолози
29 ное 2016 20:58,
31
Наглост! Зъболекари точат НЗОК с пломби на... покойници!
Снимка: архив, Reuters

Зъболекари точат Здравната каса чрез фиктивни пломби на починали пациенти. Първите трима с прекратени договори към касата са от общините Горна Оряховица, Павликени и Полски Тръмбеш.

Фиктивно лечение на починали пациенти, неизвършена и дублирана дейност са нарушенията, за които зъболекарите ще понесат отговорност.

Сред злоупотребилите с касата е и д-р Верка Младенова, регистирана в село Масларево. Пенсионерката обслужва 5 села в общините Полски Тръмбеш и Свищов. Практиката е обществена тайна, но пациентите се страхуват да говорят.

Това не е първото провинение на зъболекарката. Досега е плащала само глоби, но сама казва, че са много.

"При него два пъти по 500 платих, за едната година и след това като пускам втори път амбулаторен лист за същото лице и два пъти по 500 лева. Всичките глоби горе-долу за година някъде ми струват до 2000", казва д-р Верка Младенова пред bTV.

Този път обаче касата е безкомпромисна.

"Глобите бяха според Закона за здравното осигуряване и бяха финансова неустойка. От 1 април с новата наредба 2016 г. за такъв вид нарушение вече е предвидено прекратяване договора", обясни Магдалена Вачева, главен експерт към РЗОК-Велико Търново.

Нарушителите имат право да обжалват пред арбитража или в съда. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадливо племе ей. А всички които познавам от полски тръмбеш са на държавна хранилка и са от крадлив хайдук нагоре. Например като един русчев, празнува на стефанов ден. Беше бизнесмян, що народ завлече непрокопсаника не е истина. Но от няколко години е по тънките неща,далаверки разни,с приемни семейства парички точеше, а вече и с трюфели се занимава. Отговорник бил, стражар, или апаш, не се знае, но обучени kyчeта,джипове, купи с държавната заплатка и се не стои край него, с пет мъди стана.
4
1
 
12
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 7 години
Евроатлантически ценности
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е а като говорим за зъби една пломба четвърти път ми пада е това е върхъ както казах измамници и лъжци бол на никои не вярвам
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Олеле като ония с батерии на телефон трета зимам трета същата но дае само там всеки лъже кои както му е кеф затова оправяите се дреме ми
1
1
 
8
 
! Отговори
Viktor Make преди 7 години
Edin pone edin den da ima v BG bez korupciq I skandali mije li? Katastrofi s jertvi I potkupeni sydii, ubiistva nqma zapodozreni, lekari ili policaii s golqmi potkypi, obiri... kakvo vi stava be hora?