Спряха 20 тона гориво по бензиностанции в Старозагорско

Ще бъдат съставени 7 акта на стойност над 150 000 лева
8
Спряха 20 тона гориво по бензиностанции в Старозагорско
Снимка: Булфото

Близо 20 000 литра гориво са спрени от продажба от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) в старозагорска област за ноември, отчитат от агенцията.

Нарушенията са установени при масови комплексни проверки на обекти, разпространяващи течни горива на територията на областта.

Проверени са 50 обекта, което е 33% от общия брой за областта. Взети са 54 проби – 32 дизелово гориво, 21 бензин и 1 проба гориво за извънпътна техника и трактори. Те са отчетени в две акредитирани подвижни лаборатории на място, а 7 - в акредитирана стационарна лаборатория.

Издадени са 61 протокола, въз основа на които е извършена експертиза с 53 експертни заключения и 6 констативни протокола, отчитат от ДАМТН.

В два обекта инспекторите са установили несъответствия с изискванията за съдържание на биосъстава в горивото за дизелови двигатели. Несъответствия с изискванията за качество в течните горива – дестилационни характеристики на бензина, са открити в три обекта, а в два е имало отклонение при пламната температура на горивото за дизелови двигатели.

От разпространение са спрени 13 140 литра дизелово гориво и 8 037 л. бензин. Издадени са 5 задължителни предписания за временно спиране на разпространението на горива и 7 - за забрана на разпространението на течни горива.

Предстои да бъдат съставени 7 акта на обща стойност над 150 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Мръсниците печалбари слагат *** в бензина и така разбиват двигателите на колите ни,а журналистите ги крият...
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато VW направиха измамата с двигателите, цял свят им обяви името. Никой не каза някой си автопроизводител. Само в България всичко е търговска тайна и да не развалим имиджа. Еми ще го развалим и таквиа трябва да фалират. Къде е защитата на потребителя в тази скапана държава. Нека онази ***, С. Трифонов, да направи и за това референдум.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не се на .......шки?
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напишете фирмите . Какъв смисъл има иначе от статията . За какво ни информирате тогава.
4
0
 
9
 
! Отговори
kan4o преди 7 години
Зареждайте в картелните бензиностанции , там горивото е същото.Проверено е.
3
0
 
18
 
! Отговори
Дадо преди 7 години
Прав е "анонимко", казвайте ги кои са за да спрем кражбите им от нас. Запазвайки ги в тайна обезсмисляме резултата от проверките, наистина глобата им е избита предварително, а проверяващи и прикриващи журналисти им стават съучастници.
2
0
 
15
 
! Отговори
th преди 7 години
Тия 75 000 евро са вече избити. Колко ли време тия бензиностанции продават некачествено гориво? Месеци? Години? Някакви сериозни наказания трябват, за да не си помислят дори да пробват подобни практики. Да не говорим, че тия от метрологичния контрол не закачат изобщо веригите с протекции на високо ниво. И какво става с установения картел на горивата? Или беше поредната предизборна пушилка на управляващите?
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми казвайте ги кои са,да спираме да зареждаме от там и да ги фалираме...!