Набеден от роми пожарникар: Рискувахме живота си, а бяхме унижени! Цирк!

Любомир Любенов изля разочарованието си във Facebook
2 дек 2016 09:05,
113
Набеден от роми пожарникар: Рискувахме живота си, а бяхме унижени! Цирк!
Любомир Любенов, Снимка: Facebook

На 29 ноември аз и моите колеги станахме главни артисти в един цирк. Цирк, в който всички ние бяхме нагрубявани, хулени, прокълнати, унижени от едно общество, на което оказахме помощ, спасихме имота и детето им, рискувайки нашия живот! Това написа във Facebook Любомир Любенов от Пловдив, отличен като пожарникар на 2015 г.

Той и колегите му бяха обвинени от пловдивски роми, че докато гасили пожар в дома им, са откраднали крупната сума от 300 000 евро от жилището.

"Помогнахме на едно общество, роми или както ги наричаме още цигани, за които законите не важат, a ние всички, честните данъкоплатци, плащаме битовите нужди. Същите тези неблагодарници взимат помощи и за деца и т.н.! Не съм се чувствал никога толкова унижен и омърсен както сега от всичката тая помия, която се изсипа върху мен и колегите ми! Не мога да ви опиша какъв ужас и гняв изпитвах по време на изпълнение на служебните си задължения, рискувайки живота си!", пише още Любенов.

Още по темата

Към момента се проверява откъде ромите притежават 300 000 евро, както твърдят. Пожарните коли също са претърсени. Пачки обаче не са открити. Притежателят на дома Демир Александров твърди, че е скрил крупната сума под дивана. По думите му след като служителите загасили пламъците, валутата изчезнала. Разследващите вече са разпитали пожарникарите, които отричат да са вземали парите. Шефът им, комисар Димитър Стоенчев, е категоричен, че са набедени.

"Не се съмнявам по никакъв начин в тях. Всички са служители с голям стаж", коментира той.

Чакат се резултатите от назначената експертиза за причината за пожара. Не се отхвърля версията да е умишлен. Криминалистите, които работят по случая, са привикали и петимата възрастни от семейство Александрови, обитаващи въпросното жилище. В момента се установяват страничните хора, които са присъствали на мястото на пожара. От тях също ще бъдат взети обяснения.

"Ще се проверява и произходът на парите на Александрови. Ако казват, че са честно изкарани от сделки или от наследство, трябва да има писмена следа", коментира говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

Съседите на Александрови в блока на бул. "6 септември" казват, че били богати. Притежавали два джипа, мерцедес и бус, въртели търговия и имали магазин.

"Вярвам, че момчетата ми са невинни и твърденията за откраднати 300 000 евро са долна клевета и лъжа", каза шефът на пожарната Николай Николов за "24 часа". Той бе категоричен, че ще помогне на служителите си да си търсят правата и да заведат дела за клевета. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" също ще съдят циганите за набеждаване и уронване на престижа на институцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
24
 
! Отговори
ККК преди 7 години
Хайде бе, веднъж в историята на човечеството и българин да "обере" ***! Просто си пребираме своето! ;)
22
0
 
43
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Нека се проведе разследването, но според мен НЯМА КАК ДА ИЗНЕСЕШ 1 чувал с пари и да не те видят!Да се провери дали парите не са взети и после да е запален пожара , за да се скрият следите!Ако се докаже, че не са взети Ромите да бъдат съдени до край и да влязат в затвора!Не може да отправяш упреци към хората дошли да те спасяват!
21
0
 
50
 
! Отговори
1 преди 7 години
Кой крие толкова пари под диван, какъв е тоя диван че да може да скрие такъв обем банкноти, кой при пожар неби тръгнал първо да си спаси парите?
20
0
 
46
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Очевидно господин пожарникаря не е запознат с евроатлантическите "ценности".Иначе трябваше да знае, че ромското малцинство защо ли го наричат така вече ? винаги е право.Ако не вЕрва да пита "Америка за България", "Амнести интернешънъл", "ОтРовено общество" и другите западни НПО-та.Евроинтеграцията и евроатлантическата ориентация се оказаха ни повече, ни по-малко жива ц.иганизация и ислямизация на България.Факт !
19
0
 
84
 
! Отговори
художника преди 7 години
Според мен сценария е следния:1.Тия пари са били ЧУЖДИ, оставени на съхранение.2.Бай ман*ал ги е преместил на сигурно място, за да ги гепи като инсценира палеж.-Нема пари брато, изгореха в пожара....3.За съжаление пожарната е дошла навреме и къщата не е могла да изгори до основи.4.И сега, като няма как да се оправдае с пожара е решил да набеди пожарникарите.
18
1
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
300 хиляди евро - пране на пари , кражби , сводничество цялата рода веднага в затвора и запор на парите
17
3
 
23
 
! Отговори
sina преди 7 години
До BURZUMtainichko se nadiavam da sa pojarnikarite - da jivnat malko I tehnite semeistva, ne samo mungustata
16
0
 
81
 
! Отговори
сс преди 7 години
Следващия път може да гасите пожара с малко бензин
15
0
 
99
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярвам на пожарникарите !
14
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО УНИЖАВАНИ ЗА МНОГО ПО МАЛКО ПАРИ. .
13
0
 
51
 
! Отговори
Кога ще? преди 7 години
Все се питам: Кога ще влезе в ролята си нашата държава? Всекидневно нарушаване на реда от всякакви индивиди и резултат - никакъв! Омръзна ми да чувам за Шмекери от всясасъв вид - от най-горе, до най-долу в нашето общество. Тези *** не правят изключение ... Жалко!!!!
12
0
 
129
 
! Отговори
меен преди 7 години
Как кълнеше мазната долна противна твар,направо ми се доповръща.......300 хил евро , айде сега да обяснява пуммията как се печелят такива пари, щото аз бачкам на 3 места и нямам 1 лв вкъщи , нито в банката, отиват за сметки и данаъци, за да могат маннгалите да бъдат обслужени от полиция, пожарна, линейка и социални!!!!!
11
1
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на началника им и на шефа на пожарната. Само така. Ако не са те, няма кой да се застъпи за тях.
10
108
 
3
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Върнете парите на хората....търтей с маркучи...
9
0
 
82
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
Един до друг като наденички, обесени на пожарния маркуч и провесени от кулокран на центъра на града.Хм, май не е много хуманно. Но пък е хубаво да си го представиш.
8
1
 
127
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не вярвам, аз съм СИГУРНА, че на пожарникарите и през ум не им е минало да ровят и да търсят пари !!! Как може да откраднеш нещо, което не знаеш че съществува и не търсиш ?!? Познавам пожарникари - тези хора наистина рискуват живота си, за да помогнат. И когато приключат, се оттеглят по най-бързия начин да заредят пожарната, защото не се знае кога пак ще ги повикат ! Тези нагли и безочливи *** трябва да бъдат съдени и набити на площада - да знаят другите от племето как да се държат!
7
1
 
83
 
! Отговори
Елена преди 7 години
Добро утро,съмна!Това за мен колегите ми е ежедневие,все пак учи класове с по 100% ромчета!Надявам се,поне пожарникарите да са разбрали на какъв огън се печем и то е всеки ден.
6
1
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както се казва "Храни куче да те лае"
5
1
 
107
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е то да си глупав. Сега националната агенция за приходите ще им разкаже играта. Язък за излишните тревоги на които са подложени пожарникарите. Сега след медиците и пожарникарите ще имат едно на ум когато отиват в населениот определен етнос места. Ама може ли такава дивотия 300000 евро. Колко мозъчни гънки имат обвинителите?
4
0
 
72
 
! Отговори
G преди 7 години
Жалкоч че няма затвор за клевета. Да си мерят приказките.