Община Царево провери плаж "Оазис", какво обаче откри?

До края на деня изпраща протокола до компетентните служби
12
Община Царево провери плаж "Оазис", какво обаче откри?
Снимка: bTV

Експерти от Община Царево извършиха рано тази сутрин проверка на плаж "Оазис" край Лозенец, съобщиха от общината.

Още по темата

Всичко, което са констатирали експертите, е подробно описано в протокол, който до края на деня ще бъде изпратен на Областна управа Бургас, РИОСВ – Бургас, както и на Министерство на туризма, които ще се изкажат компетентно по проблема.

От компетенциите на Общината е да се намеси в случаите на незаконно строителство, поставяне на временни обекти, както и на отнемане на пясък от плажната ивица, въпреки това Община Царево се ангажира да определи фактическата обстановка на плаж "Оазис", поради което бе направена проверка, отчитат още от Община Царево.

"Стопанисването на плажовете е основна отговорност на Министерство на туризма, като техен собственик. Съгласно своите правомощия Общината винаги ще се отзовава и ще съпътства всички действия за законосъобразното  ползване на плажните ивици и недопускане унищожаването на природните дадености и опазването на флората и фауната на морския бряг", бе коментарът на кмета на Община Царево инж. Георги Лапчев.

Както Dnes.bg съобщи, в почивния ден се появиха сигнали, че багери унищожават пясъчните дюни край комплекс "Оазис" до Лозенец. Сигналът дойде от собственици на имоти във вече построения комплекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
Нека гепенето не спира....сега!
6
0
 
6
 
! Отговори
СОВА преди 7 години
Всяка година крадат по 2-3 м. посока морето.Тази година явно са се ОСРАЛЬЕ.Най-лошото на тези Бай *** е, че само крадат и не влагат нищо за здравеопазване и екология в региона...
5
0
 
8
 
! Отговори
:-) преди 7 години
Като няма дюни, ще има дюнери
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лапчев, какво име а? Ла///паш ли Лапчеееев, пълниш ли гушка в далаверата? Кога ли и теб ще осъдят, няма нищо безкрайно, дори и далаверите имат край един ден.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След около 5 години когато нищо няма да остане като естествен плаж и дюни, когато се застрои всичко, освен бедни и дрогирани англичани на Лай,,, морието няма кой да им дойде. Софиянци около 80% се организират за Гърция. Една част се отказаха изобщо да го посещават. Ще останат руснаци но има вълна да продават закупеното. Бяга всичко което иска нормален туризъм, природа и почивка. Както и да не бъде тровено с претоплена храна от 3 дни, фалшив алкохол, кафе и безалкохолни.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера, като гледах репортажа по Нова, питаха г-н Лапчев, дали е имало дюни на това място и тоя облещи ЕЙ ТАКИВА очи и вика: "Не знам!" гати кмета!Явно името му доста отговяря и на дейността която упражнава - лапка, лапка, лапка ...
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кви следи бе, това са естествени природни форми. Наричат мини дюни, или още дюнчета.Характерни са единствено за нашата плажна ивица и обикновено се появяват извън активния летен сезон. От тях след година две се развиват стабилни носещи структури, които после стават на цели комплекси от живи организми, някой едноклетъчни и други многоклетъчни.Кво нещо е природата, а?