Нов удар! Две жени от Силистра дадоха 44 хил. на апаши

Схемата е позната – участие в полицейска акция
6 дек 2016 15:07,
26
Нов удар! Две жени от Силистра дадоха 44 хил. на апаши
Снимка: Gettyimages

Две телефонни измами за над 44 хиляди лева са регистрирани само за ден в Силистра, съобщиха за БТА от областната дирекция на МВР.

Измамени са две жени - на 75 и 64 години, с най-актуалния напоследък сценарий за участие в полицейска акция с наличните им пари.

Първоначално жените получили обаждания от мним лекар, че техен близък се нуждае от пари за животоспасяваща операция. По-късно били отправени заплахи за саморазправа, ако не бъде платена исканата сума.

Последвало друго обаждане от мъж, представящ се за полицейски служител, който обяснил, че действията на измамниците са под наблюдението на полицията и предстои акция за тяхното залавяне.

Поискал от жените да съдействат, като хвърлят от терасите си всички парични средства и ценности, с които разполагат. Обяснил, че след като заловят измамниците, парите ще бъдат върнати.

75-годишната жена хвърлила от терасата 28 860 лева, 2 златни синджира и 3 златни пръстена, а 64-годишната - 15 200 лева. По случаите работи РПУ-Силистра, образувани са досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Уморен от тъпота преди 4 години
Вече не знам ! Толкова години една и съща тъ*па схема работи. Тия хора в джунглата ли живеят ? Как може група горнооряховски мамуни да разиграват и грабят абдали ежедневно !?!
21
0
 
1
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Abe...... Bolgari kako e mozno da ne vi teknuva .......ovaa rabota e delo na policijata.. koj saka neka kaze
20
0
 
0
 
! Отговори
Brias преди 7 години
Bg medii sa mafia.tova e laja.
19
0
 
3
 
! Отговори
Геро преди 7 години
На вниманието на измамниците: Друг път в този регион казвайте,че сте комунист че ще правите преврат.Гарантирам Ви,че от балконите ще хвърчат по 100 хиляди лева.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По -важно да се каже е, че телефонните престъпления не се разследват. Полицията просто записва жалбата в някакъв регистър и толкоз! Ако веднъж на 100 случая някой случайно го хванат, той е само муле. А всички знаем, че има цели ромски махали и кланове, които само това правят. Етническа традиция стана и този бизнес. Изключение е само когато измамя някой известен-вижте колко бързо разкриха тоя , дето излъгал майката на Плевнелиев! Значи можело, а?
17
0
 
4
 
! Отговори
ник преди 7 години
Докато има овци, ще има и вълци.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересното тук е откъде престъпниците са имали информация, че тези две жени имат пари? 64 годишна - не забравяйте, че ни вдигат възрастта за пенсиониране до 65 години, така че гледайте на 64 годишните като на работещи хора. И друго не забравяйте - всеки мобе да бъде измамен, вкл. и тези тук дето се подиграват на жертвите на измамата. Виждал съм такива - като ги измамят гледат като посрани и не могат да повявартм че са ги измамили.
15
1
 
0
 
! Отговори
kolo преди 7 години
nali balgaria e bedna
14
4
 
3
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Тези бедни пенсионери. Имоти продали, пари изкарали. Ама да се чуди човек, кой ги е купил тези имоти, като нали всички рабпотещи и на тях едвам им стигат парите. Изобщо както и да го погледнеш грам не се връзват тъпизмите писани тука от платените драскачи.
13
1
 
10
 
! Отговори
Брокер преди 7 години
Парите са от продажба на имоти или земя, такива пари от пенсия няма как да се спестят. Тия женици, да ги бяха дарили на роднините си, вместо да ги хвърлят толкова лековато през терасата.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
44 000 ??? Да вярвам ли ?
11
2
 
2
 
! Отговори
88 преди 7 години
Mai na ,anonimnia-bate goiko,mu se plashta po chasovo,za da komentira vsicho ,koeto se izdraska po mrejata,tctctc,dokade go dokarahme,che iu se radvat niakoi pomii,bliaaaak((?!$$$)
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ви казвам че кръстословиците в небето не са случайни,ама.........!!!
9
4
 
12
 
! Отговори
11 преди 7 години
Баси бабите ...
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Става ясно, че само за днес са метнати от балконите 66000 лв. Значи на годишна база 24 милиона. Толкова пари от проституция и наркотици не се изкарват!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това да се чува, ашколсун!Айде от 01.07.2017 г. 2.5 % увеличение на пенсията.
6
6
 
9
 
! Отговори
един друг преди 7 години
"Беднотия", "сиромашия", "кредити", "неодимак", "ниски пенсии", "ниски заплати", "заплати не променяни от 10 години"....... само платените драскачи тук под статиите вярват на тези неща в кавичките. Да са живи и здрави, да си вярват. Много поздрави на всички, които празнуват днес!
5
2
 
17
 
! Отговори
анти преди 7 години
абе от къде кътат толкова пари бе - и възможно ли е да са изкукуригали на тая възраст
4
3
 
12
 
! Отговори
бай Ганьо преди 7 години
Имали бол пари - дали!
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедни женици, сега едвам ще дочакат бацевите 40лв.