Прокуратурата не изключва умисъл при инцидента в Хитрино

Разпитани са управителят на фирма "Булмаркет" и тримата машинисти
Обновена: 10 дек 2016 20:14 | 10 дек 2016 20:12, Елка Василева
47
Прокуратурата не изключва умисъл при инцидента в Хитрино
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Назначените експертизи трябва да установят дали става дума за превишена скорост, или за техническа повреда, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БНР.

„Нямаме водеща версия. Не е изключена и версията за умишлено причиняване на този резултат. Изключително рано е и защото не се изключва нито една версия, затова ще се правят, ако трябва, и шест допълнителни огледа“, каза Арнаудова.

Завършил е разпитът на управителя на фирма "Булмаркет", която е собственик на дерайлиралата влакова композиция, предизвикала инцидента в село Хитрино - съобщиха от прокуратурата, без да уточняват подробности. Разпитани са и тримата машинисти, управлявали злополучната композиция.

Част от разпитите са били проведени пред съдия от заместник-окръжен прокурор.

Следователи са иззели от локомотива измервателните устройства и тахо шайбата. Продължават огледите, включително и с помощта на дрон.

Прокурори и следователи вече имат достъп до документацията, свързана с процеса по композирането на влака. Разпитват се свидетели, които са осъществили фактически действия по композирането му, информират още от прокуратурата.

Създадена е организация за изземане на документацията от седалището на дружеството в град Русе, както и от мястото на композирането на влака на гара Бургас.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: прокуратураХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо този управител на фирмата не е арестуван? В нормалните страни щяха да го задържат в ареста поне докато изяснят причината. Каквато и да е тя все пак фирмата му е причинила смъртта на 7 души и щети за 100-тина милиона
7
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разследването никога няма да признае за терористичен акт. Колкото признаха и в Германия за онези ислямисти които заклаха десетки хора там. Един бил в амок, друг не си пил хапчетата и т.н.
6
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влакът е влязъл със 110км/ч в гарата, инфо от друг сайт. показанията са на стрелочника.
5
2
 
54
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
1 - Моли се да не е терористичен акт , че така като гледам е напълно успешен !
4
2
 
55
 
! Отговори
Варненец преди 7 години
до 1Хайде да изчакаме малко, да се запознаем със заключенията от експертизата, да премислим фактите и чак тогава да изказваме съмнения. Все още не знаем нищо, освен, че са загинали хора след взрви на цистерна.
3
3
 
44
 
! Отговори
бай дончо преди 7 години
хе, при избухнала газ. бутилка падат 3--4 етажа //а за повече от 20 вагона това става,а и местните хора казват че час и половина е нямало никой????? а Борис казва че фирмата нямала нарушения и каква невинни,а и стари вагони стари релси ,и може и висока скорост при използване на спирачки всеки е виждал кви искри хвърчат и при теч на цистерната става сегашното
2
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
що ли горя сградата на същата фирма в русе?
1
7
 
51
 
! Отговори
Варненка преди 7 години
След размириците в Харманли, Бойко предупреди, че са възможни терористични атаки. Не е изключено това да е точно това. Дали ще узнаем?