Влак с цистерни се взриви в Хитрино, най-малко-четирима загинали*

Има над 20 разрушени сгради в селото
Обновена: 10 дек 2016 08:37 | 10 дек 2016 08:22, Александър Попов
110
Влак с цистерни се взриви в Хитрино, най-малко-четирима загинали*
Снимка: Красимир Кънчев/bTV

Товарен влак с цистерни е дерайлирал и избухнал на влизане в гара Хитрино тази сутрин. Това съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура".

В 5:37 часа, товарен влак на Булмаркет при влизане в гара Хитрино дерайлира и се самозапалват цистерни с пропан бутан.

От взривната вълна в района на гарата има загинали, ранени, както и над 20 срутени сгради.

В болницата в Шумен към този момент са приети 23 ранени, с изгаряния и множество счупвания и фрактури, съобщи за bTV д-р Атанас Атанасов, директор на болницата.

Една жена е в тежко състояние с над 90% изгаряния по тялото. Всички екипи в болницата са мобилизирани.

Към този момент огънят е овладян, но не е напълно угасен.

„Евакуират се всички застрашени хора. Тези, които отказват – принудително. Полицията е решителна”, заяви комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН пред Нова тв. Той потвърди и информацията за загинали хора. По думите му това са поне четирима души, вероятно ще стават и повече.

Селото е блокирано от МВР и е възможно да се наложи евакуация на населението. Властите се опасяват от нови експлозии, тъй като не всички цистерни са се взривили. По непотвърдена информация две от общо осем цистерни са се взривили.

По околните постройки има сериозни материални щети. Гара Хитрино се намира в центъра на селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: шуменвзривХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
23
 
! Отговори
ЧЕНГИЗ ХАН преди 7 години
НЕ СА ВИНОВНИ БДЖ В СЛУЧАЯ. СЪВСЕМ "СЛУЧАЙНО" ВЛАК СЕ ВЗРИВЯВА ПОЧТИ В СЕЛОТО. НЯКОЙ НИ ВНУШАВА, ЧЕ БЕЗ БАЩИЦА, ЕТО ТАКИВА НЕЩА СЕ СЛУЧВАТ. СЕГА СЕ ЗАМИТАТА СЛЕДИ, СЛЕД КАТО ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ГЛ СЕКРЕТАР НА МВР Е ТАМ.
44
21
 
8
 
! Отговори
Nazgul преди 7 години
Дееева и сополивите ***! Кво ви е виновно правителството за осигуряване на безопастност от една частна компания? Пфууу!!!!!
43
0
 
26
 
! Отговори
darcas преди 7 години
Бог да ги прости загиналите
42
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За най-важните неща НЯМА ПАРИ???? За образованието, масовият спорт, за Бърза помощ и пожарната, за Спасителните служби, за болните, за децата с увреждания, за полицията - да бъдат подбрани грамотни и мотивирани, високо платени, знаещи и можещи. А колко милиарда открадна Борисов, колко Цветелина, колко олигарсите блузки до него?Колко му струва охраната и колко струва на ден той?Ето защо сме най-бедни и нещастни. Прокуратурата и съда са негови, никой не му търси сметка.Така рухна държавата и България
41
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората се оплакват за закъснението на властите. Сигурно е така като знаем до какво докара Пижарната Будьо. Намалиха хората, съкратиха, явно и подготовката занемарена. Бързата помощ е трагична, слабо платена и необорудвана. При такъв инцидент държавата няма готовност, подготовка и достатъчни обучени специалисти. Навсякъде "Наш човек", умен или не, дае верен на ГЕРБ и Падишаха. Загиват обикновени хора! Дреме му на Падишаха! Сътвори милион глупости и срина добре организирани структури. Резултатите
40
4
 
30
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Кучето бяга /скача/ според тоягата - така казва народа. Бяха години в далечното минало, когато железничарите ходеха с пагони и в БДЖ имаше желязна дисциплина. В.Червенков доказа, че влаковете ни могат да се движат с точността на японските и с минимум нещастия. Ама той беше много лошав комунист. По цял свят стават нещастия в железниците. Техника!? Но когато човек става причина за такива нещастия е непростимо !!Добре, че не са гръмнали всичките... Без Хитрино... Халифакс БГ !!
39
3
 
6
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Пише за 8 цистерни, което изобщо не е голям влак дори и да е имало още няколко вагона с друг товар.
38
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безхаберието на държавните институции...Същото е и по пътищата ни, липсват елементарни условия на безопасност като "котешки очи",ясна маркировка,колчета в банкета,осветление и много други,а при инцидент винаги хората са виновни.Предполагам същото е и в жп системата.Жалко за хорицата...
37
3
 
25
 
! Отговори
az преди 7 години
Толкова са стари там релси и всичко че даже нещастието закъсня ...
36
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Некомпетентност, безотговорност, кражби, заблуди, шуробаджанащина, незачитане на човешкия живот, тотален непрофесионализъм, продажност и предателство, характерни черти за управлението на Геният на мисълта от град Банкя, Бойко Методиев Борисов. За неговите 15 години във властта се разбра, инфраструктурата рухна, държавнистта е нула, кадрите трагични, образованието занулени, а здравеопазването средство за обезлюдяване на България. той си гледа сметките, да се хареса на Меркел и да не го убият.
35
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - ...Бог ни наказва за овчедушието ни,за това,че търпим хора като Борисов...оределено, но не за това, а за безбожието, комунистите, алчността и неблагодарността...
34
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
доста противоречиво, уж в гарата, пък се ударил в далекопровод а той какво поави там не е ясно. полицията блокирала селото??? защо? и ако някой иска да излезе го застрелват ли? мирише на някаква издънка на герб и пак баламосват хората
33
1
 
5
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименГлупости. Нормално спирачките на вагоните работят заедно с електродинамичната на локомотива. Спиране само с електродинамичната спирачка е ефективно за леки пътнически влакове при скорост над 25-30km/h на равни участъци.
32
8
 
42
 
! Отговори
До 40 преди 7 години
До АнонименТурците помагат повече от българите. Оня ден ми се развали колата в едно турско село край Руен. Дойдоха, дръпнахме я в сервиз, дори кафе ме черпиха. Непознати хора. Кога българчета ще ти помогнат така?
31
10
 
4
 
! Отговори
---- преди 7 години
До VMмагарешки не продава газ бре ***, няма газостанции
30
50
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма драма - там няма българи ! Хубав и успешен слънчев ден на всички българи !
29
4
 
25
 
! Отговори
Темида е нашмъркана преди 7 години
2023 година, решение на съда след 150 обжалвания, 300 отлагания и 500 неявявания:В името на народа!Трагедията в Хитрино е резултат на нещастно стечение на обстоятелствата. Съдът счита, че търсене на конкретна вина в случая е нецелесъобразно. Виновни няма. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
28
3
 
15
 
! Отговори
до 33 преди 7 години
Преддстави си че знам! Дори при спиране на влака се използват спирачките на вагоните само. Но винаи има ограничение за броя на вагоните, предвид профила на пътя, мощността на локомотива и състоянието на спирачките на вагоните. Едно от тези условия да не е спазено и подобна катастрофа чака да стане. Пък частниците са алчни по подразбиране.
27
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка година около голям християнски празник в България се случва голяма трагедия.Дали Бог ни наказва за овчедушието ни,за това,че търпим хора като Борисов да се гаврят с вярата и Бог и да го наричат" Началника"дали сме толкова грешни не знам.Знам само,че фактите всяка година говорят сами за себе си.
26
1
 
34
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Да питам колко милиарда се усвоиха по оперативна програма транспорт до сега? БДЖ също е приоритет по тази програма. И това са резултатите - паянтова инфраструктура, влакове набори на баба ми и невинни жертви. Министерство на транспорта е за целокупно уволнение и съд - за потънали милиарди за съмнителни анализи оценки и обучения на администрацията, за рушвети, за безхаберие и безотговорност....но едва ли в България някой ще поеме политическата отговорност за поредния инцидент. Жалко за загиналите