Две сестри останаха пълни сираци след трагедията в Хитрино

Родителите им са загинали в една от срутените при взрива къщи
Обновена: 11 дек 2016 08:39 | 11 дек 2016 08:25, Камелия Цветанова
15
Две сестри останаха пълни сираци след трагедията в Хитрино
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Две момичета - на 12 и 18 г., останаха кръгли сираци след трагедията в шуменското село Хитрино, съобщи пред Нова телевизия социалният министър Зорница Русинова.

Още по темата

Родителите на сестричките са загинали в една от срутените при взрива къщи.

Децата също са ранени и са настанени за лечение в болница. Предстоят им консултации с психолог.

От понеделник до сряда са неучебни за децата в Хитрино.

Мобилната група психолози на просветното министерство ще отиде веднага щом е възможно на място, зада работи с децата от селото.

От вчера започна изплащането на еднократната помощ от 325 лева за пострадалите в Хитрино

МОН ще даде пари за ремонта в училището и детската градина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
15
 
! Отговори
of преди 7 години
325 лева ... и си агубил близки,къща... или там квото си имал.*** и държавата!!!
7
2
 
27
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До third worldСПОРЕД МЕНЕ ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОРГАНИЗИРА САМО ПРИ ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ ! ЕСТЕСТВЕНО НИКОЙ ОТ НАС НЯМА ДА СТАНЕ ПО-БЕДЕН АКО ДАДЕ ПО 10 ЕВРО ДАРЕНИЕ ,НО ТАКА ВИНОВНИЦИТЕ ЩЕ СЕ ИЗМЪКНАТ ПО-ЛЕКО ! МИСЛЯ ,ЧЕ В ТОЗИ СЛУЧАЙ ХОРАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОБЕЗЩЕТЕНИ ОТ СОБСТВЕНИКА НА ВЛАКОВАТА КОМПОЗИЦИЯ !
6
0
 
13
 
! Отговори
Януари преди 7 години
До АнонименЗащо имаш толкова ненормално мислене , ако тази трагедия се случи на твоите деца така ли ще разсъждаваш , дари ли кръв ?
5
0
 
12
 
! Отговори
third world преди 7 години
Не вярвам да им дадат само 300 лв помощ. При взривовете в Челопечене (2008) единствените щети бяха множество счупени прозорци, а парите бяха повече. Също се надявам да се организира дарителска кампания за хората от Хитрино, макар, че не се знае дали парите няма да потънат в нечии джоб преди да стигнат до пострадалите.
4
4
 
50
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
САМО 300 ЛВ. ПОМОЩ ,ЧЕ ДОРИ И ЕДНОКРАТНА ! НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ С ХОРАТА ! ПУСНЕТЕ ИМ ПОНЕ 1 ГОДИНА ВСЕКИ МЕСЕЦ ПО 500 ЛВ. ! КВО СА ВИНОВНИ ХОРАТА ,ЧЕ ЗАРАДИ ВАШАТА НЕБРЕЖНОСТ ВЕЧЕ НЯМАТ КЪЩИ ,НЯМАТ И БЛИЗКИ ?! СЕГА ОСТАНА ДА ТЪРСИТЕ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ И ДА ГЛЕДАТЕ КОЙ СИ Е ЗАСТРАХОВАЛ ЖИЛИЩЕТО И САМО НА НЕГО ДА МУ ОТПУСНЕТЕ ТАЗИ ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ !
3
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само 300 лв обезщетение?! Аз чух 500 и си казах: каква подигравка! А сега чета 300....Най -добре да им дадат за по едно кафе и 1 кросан и с това да се приключи. Ето колко струва животът в БГ - 300 лв и няколко крокодилски сълзи
2
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съболезнования!Защо постоянно ни навирате текста с 300 лв ,направо ни избодохте очите.На всяка статия това е писано като чели са им дали милиони...никой няма да върне мъртвите!
1
8
 
47
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Горките деца...Сега държавата трябва да ги обезпечи!Да не излезе,че държавата може да раздава щедро пари за разни самоубийци (които нямат пари за лечение,но имат пари да си печат д-то в Дубай),а няма пари за българските деца,които нямат никаква вина.Ако нямате пари си ги вземете от самоубийцата и им ги дайте.