Горанов с варианти за разрушените къщи на хората в Хитрино

Високата скорост е основание за такъв тежък инцидент, коментира Московски
Обновена: 11 дек 2016 22:45 | 11 дек 2016 22:19,
60
Горанов с варианти за разрушените къщи на хората в Хитрино
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Финансовият министър Владислав Горанов разработил 2-3 варианта как да бъде решен проблема на хората в Хитрино. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски пред bTV.

Още по темата

Обмисля се Министерският съвет да даде целева субсидия на селото, а кметството да разговаря с всяко семейство как да се постъпи. Дали някой иска да си построи къща, дали да е дарение с няколко типа къщи или нещо друго, всеки щял да избере.

Източването на цистерните ще отнеме повече време от предвиденото, коментира Московски.

"Източването на една дерайлирала цистерна трае 2-2,5 часа, а те са 12, така че 48 часа няма да стигнат, както се е смятало първоначално", каза министърът в оставка.

Той посочи и стъпките, които ще трябва да се извървят.

"Придвижва се тежка механизация към Плиска, 50-тонни кранове, чакат се 100-тонни от Румъния. След като бъдат вдигнати, цистерните ще трябва да бъдат изкарани до железен път и да бъдат превозени с дизелова тяга", обясни Московски.

Министърът на транспорта в оставка заяви, че във времето, когато не се източват цистерни, се появява прозорец и хората на групи могат да бъдат пускани в домовете да нахранят животните си.

Московски каза, че имал първоначална информация, че в междугарието композицията е влязла със скорост от 81 км в час, на първата стрелка скоростта е била 71 км. Той уточни обаче, че все още не са му предоставени писмени документи.

30 км превишение на скоростта са основание за създаване на такъв тежък инцидент, каза той.

Московски заяви, че компанията "Булмаркет", чиято собственост са взривилите се вагони, е била прелицензирана през пет години и няма информация да не е отговаряла на условията за издаване на разрешение от железопътната администрация. Първият лиценз е изваден през 2005 г.

Искрено се надявам това да е чисто транспортен вид инцидент. Ако се намерят факти за злоумишлено действие, това би било чудовищно и би граничило с акт на тероризъм, каза Московски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
22
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Ех щом Горанов се е заел да мисли вариант вече съм спокоен за хората и бъдещето им! Този финансов титан и гении-светило! Както намери решение за учените в БАН и тука ще измисли нещо!
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Би ли посочил въпросните чужди медии или те са от сорта ,,Една жена на пазара ми каза...''Мажи си акнето и си лягай,пубер.
10
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз си го мислех - може нарочно ислямистки групи от Турция нарочно да са направили атентата за да загинат български турци, само и само за да ги радикализира.турците нямат нито морал, нито задръжки, и не ги бърка да убият 10-20 невинни цивилни, само и само за да имат повод после да нападнат България.Както Хитлер направи 39-та с Чехия, бтв.
9
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подготвен Атентат е срещу турското население в Хитрино , чужди Медии дават точна и конкретна Информация
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6Над 800 защо?
7
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко отказа помощ от Унгария и Турциякъщички,защото само така ще даде обществена поръчка на Пеевски,а той на подизпълнители герберски фирмище плати народаи всички ще са доволни
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко са хората в Хитрино по адрес?
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До dsТи осъзнаваш ли колко тъпо изказване си направил? Блок висок 10 метра са четири етажа бе с по 3 апартамента на етаж са 12 апартамента във вход 5 входа по 12 апартамента са 60 апартамента по 5 души да сложат във апартамент това са 300 човека. А и защо хората да живеят в някакъв утрепан блок при положение са имали къщи,гений?
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Московски кога на съд в Страсбург?
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Онова българизирано ромче Московски подписва Документи за Транспорт нека сега да се изправи пред съда в Страсбург
2
1
 
15
 
! Отговори
Абориген преди 7 години
До ds: Бе то и на теб ти е сложно да мислиш ама си дошъл акъл на другите да даваш
1
32
 
3
 
! Отговори
ds преди 7 години
Da napravqt edin blok 10 metra visok sus 5 vhoda po 3 apartamenta i shte suberat cqloto selo vutre. Tolkova li e slojno ?