Кметът на Хитрино иска отмяна на евакуацията до 2 дни

10 дни евакуация са много за мен и за населението, заяви още Исмаил
12 дек 2016 09:30,
7
Кметът на Хитрино иска отмяна на евакуацията до 2 дни
Снимка: Bulgaria ON AIR

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил заяви пред Bulgaria ON AIR, че ще настоява евакуацията в селото да бъде отменена до два дни. По думите му десетте дни, които бяха обявени за справяне с проблема, са прекалено много.

"Тези 10 дни са много за мен и за населението. С всеки следващ ден търпението им ще се изчерпва и напрежението ще се покачва. Вчера хората бяха изведени да си гледат животните с полицейски коли, може би и днешният ден ще бъде по същия начин", коментира кметът.

Той сподели, че се надява до края на деня да приключи източването на цистерните с взривоопасни вещества. Вчера в рамките на денонощието са източени 4 цистерни, а към момента остават още 9, стана ясно още от думите на Нуридин Исмаил.

"Продължава течът от единия вагон, това е най-големият проблем. Искат тази цистерна да остане последна, да се намали налягането и да се запуши изтичането", уточни той и добави, че няма нови сигнали за хора в неизвестност.

"Ще започнем да канализираме нещата и да степенуваме нуждите, след като влезем в селото. Вече има много хора, които са готови да помогнат. Най-голямата ми надежда е държавата да помогне", каза още Нуридин Исмаил.

Кметът потвърди, че продължава разследването на трагичния инцидент и добави, че се притеснява от замърсяване на въздуха. Междувременно днес още един екип от специалисти ще направи оценка на щетите в Хитрино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Взривете останалите цистерни и опасността ще изчезне за 2 секунди.
5
0
 
4
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Естествено, че 10 дни са много, експертите са толкова експерти, колкото оня с полипропилена и другия с релсите, дето били на 130 години
4
5
 
9
 
! Отговори
,,Специалист" преди 7 години
Значи специалистите казват, че е опасно да се влиза в селото, докато източват цистерните, ама кмета е ербаб и иска отмяна на забраната.Значи,, търпението им ще се изчерпва и напрежението ще се покачва"......А ако се случи нещо кмета ще поеме ли отговорност?!Такава ни е цялата работа!Всички сме специалисти и разбираме от всичко!
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Най-голямата ми надежда е държавата да помогне" - фургоните са готови, по 324 лева ви дадоха.Унгария предложи да направи безвъзмездно 20 къщи,а ОНИЯ в оставка оказа, като каза, че ще се справи държавата. Халал да ни е...
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човече, дръж хората далече. Бог знае каква е истината. Важно е хората да са добре и да са здрави. Пари и имущество се добиват а и народа е с вас. Ще ви подкрепим. Пази хората те са най ценното.
1
11
 
5
 
! Отговори
издислав шуменов преди 7 години
"Къмета има ли килиматикь?"