Защо не се бърза? Търпението на кмета на Хитрино се изчерпа

Хората вече се притесняват, ядосан е Нуридин Исмаил
Обновена: 13 дек 2016 11:13 | 13 дек 2016 10:07,
60
Защо не се бърза? Търпението на кмета на Хитрино се изчерпа
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил заяви пред камерата на Bulgaria ON AIR, че търпението му вече се изчерпва, както и това на жителите. Хората са притеснени и искат да бъдат допуснати до своите домове.

"Може ли човек да не бъде притеснен при това време?! Тези домове са без врати и прозорци. Инсталациите са пълни. Разбирам трудността на операцията и разбирам, че е рискова, но мога да видя какви са темповете и как се работи", коментира ядосано кметът.

"Защо не се бърза?", попита той и добави, че хората от ден на ден са с все по-изчерпани нерви. По думите му всеки следващ ден те говорят по съвсем друг начин.

"Остранен съм културно от министър Румяна Бъчварова, за да не чуя, да не знам и да стоя настрани", посочи кметът, но отказа да коментира дали има пропуски в работата на експертите.

По-късно днес Нуридин Исмаил ще се срещне с премиера Борисов, но призна, че няма да настоява за нищо пред него, а само ще му благодари за всичко.

"Искането ни беше да дойдат 20 фургона. Ще ги складираме и след това ще се оправим с искането на хората. Много съм доволен от огледите на щетите", каза още кметът на Хитрино. Той уточни, че след втория оглед на домовете може да се вземат други решения.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка:

IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя па колко е зле.Вместо да помага на пожарникарите се прави на загрижен и разпорежда.Добри или лоши пожарникарите си рискуват животът за няколко стотин лева месечно а господинът е нервен.Ми да си седне в джипът и да отидел на хотел.Хората си имат работа.
9
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдейки по преобладаващите имена на жителите на Хитрино,достигам до заключението, че са от верният до гроб електорат на Хидроинженера от сараите.Любопитен съм какво ще направи въпросната персона за безпределно верният си електорат.
8
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на кмета на Хитрино започва да му писва от некадърността на управляващите и пълната липса на организация при такива трагедии. В същото време властта се хвали колко добре се били организирали. На кого да вярвам? На потърпевшите от Хитрино или на самозабравилите се властници? Риторичен въпрос разбира се. Жалко за хората в Хитрино, че ще изпитат на гърба си при тези студове, какви "хора" управляват в България.
7
19
 
23
 
! Отговори
макее маке преди 7 години
Ами парите във фонда не са за дарения на хора които не са си застраховали имуществото. Те трябва да са възстановяване на държавни или общински загуби. Например парка около експлозията и общинските сгради в района. Айде стига държавата е плащала за загубите на хората. На мен никой не ми плаща като някой ми открадне портфейла а даже ме глобяват, че не съм се погрижил да не ми го откраднат. Същото трябва да е с всеки който не се застрахова, че после да не може да писка на държавата за пари.
6
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали трябваше да махнат това ДДС при такива дарения!?
5
2
 
49
 
! Отговори
маке преди 7 години
хубаво е да сме съпричастни но искам да питаммине не мине някой ден и от телевизора ни организират за някоя смс кампания та питам дека са парите във фонд бедствия и аварий дека са парите от данъци здравни осигуровки какво червения кръст не може ли да осигури 100 одяла и зимни дрехи еле у него са хиляди дет се ранат на дръжавна ясла
4
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А по кротко,аркадаш!Ако бързаш толкова викай Карадято да реши проблемите!Не е време за натягане!
3
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те не бързат, нали са в оставка и си имат домове или хотели.
2
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ееееее,като толкова бълзат,да се върнат по къщите си и да се нагълтат с отрови. може ли бързо да се източва газ от цистерна? нови взривове ли искат. достатъчна е трагедията и до тук.
1
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да се бърза?! Службичката и първа категория си текът........