Храна и вода - най-нужното на хората от Хитрино

Трябват им и одеяла, зимни дрехи, обувки
5
Храна и вода - най-нужното на хората от Хитрино
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Хората от Хитрино имат най-голяма нужда от хранителни продукти, а също така от минерална вода, одеяла, зимни дрехи и обувки. Препоръчително е храната да е пакетирана или консервирана, каза областният управител на Шумен Донка Иванова пред БТА.

Още по темата

Тя отбеляза, че Областният щаб за защита на населението при бедствия и аварии, който ръководи, продължава да координира всички доброволчески инициативи и кампании и работи в непрекъсната връзка и с националния, и с общинския щаб на Хитрино.

Общинският щаб е разположен в сградата на кметството на съседното село Тимарево. Там могат да се правят дарения, а нуждаещите се жители на Хитрино да получават помощи, уточни говорителят на областната администрация Милка Павлова.

Тя отбеляза, че дарения се приемат и в многофункционална зала в село Венец, такива пристигат и в областната администрация. В Младежкия дом в Шумен до 18.00 часа днес могат да бъдат дарени дълготрайни хранителни продукти, миещи препарати и памперси, съобщи Пламен Петров от червенокръстката организация в областния град.

По думите на Донка Иванова от Шуменския университет вчера са дарили хранителни продукти на стойност 5 000 лева, а Варненската и Великопреславска митрополия ще подпомогне хората от Хитрино с 15 000 лева.

По-рано днес от митрополията са призовали всички свещеници да се включат в дарителската кампания.

Иванова припомни, че община Хитрино има разкрита банкова сметка за дарения, а кметовете на общини от област Шумен са обещали да дарят по 5 000 лева, след решения на съответните общински съвети.

Общинският съвет от 11 души, който разпределя средствата от дарителската сметка на община Хитрино, е взел решение семействата на загиналите да получат по 1000 лева, а тези, които са в болница - по 500 лева, съобщи кметът на общината Нуридин Басри.

Доставените 23 фургона за настаняване на хората, които останаха без домове в Хитрино имат електрическа инсталация, готварска печка и са оборудвани с всичко необходимо за живеене , каза по-рано пред журналисти ръководителят на Националния оперативен център комисар Тошко Бързилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: водахранадрехиХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
д преди 7 години
Държава къде ес дава милиони нека купуват какво чакат
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко нали купи храна за кучета и котки или просто напълни гушата на някоя наша фирма