6 са изведените цистерни от Хитрино, работи се по още 6

На площадката до с. Каменяк са разположени пет от тях
Обновена: 17 дек 2016 18:15 | 17 дек 2016 14:19, Красимир Ангелов
11
6 са изведените цистерни от Хитрино, работи се по още 6
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Към момента са изведени шест цистерни от района на гарата в Хитрино, има още шест, по които се работи за обезопасяването им. Това обяви пред журналисти комисар Тошко Бързилов, ръководител на Националния оперативен център на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

На площадката до с. Каменяк са разположени пет от изведените цистерни.

Всички цистерни, които се изкарват, са обработени частично, в тях има само газова фаза. На площадката ще бъдат допълнително обработени, обезопасени и ще бъде вкаран вътре в тях азот, за да се предотвратят по-нататъшни възможности за възникване на инциденти, отчете експертът.

"Всичко ще става много бавно, в синхрон с мерките за безопасност, хората работят при тежки условия. Всяка цистерна се вдига с по два крана и се обезопасява", каза комисар Бързилов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нитроглицерин ли има в тези цистерни?! ....Стъклени да бяха, досега да са ги разкарали...Версията за радиоактивни материали набира скорост като лавина! От Русе за някое от морските пристанища!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко това бе саботаж или терористичен акт..Зад това може да са ислямисти,разбити канали от Бойко за наркотици и оръжие,нАРУШЕни интереси на чужди държави,но не и случаен инцидент.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквите отново излъгаха материала. Та нали ако беше превишена скоростта най-напред щеше да излети локомотива, първата, втората и т.н. цистерни. А не само петата. Ама пред тоя *** и папагалски материал всякакви версии вървят.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
К'ви са тия простотии ? В Канада преди три години гръмна композиция от 74 вагона пълни с нефт. Три дни след взрива беше разчистено и обезопасено и хората се върнаха по домовете си. Тук говорим или за пълна некадърност, или за замазване на улики.
1
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хитри са тия от Хитрино! Може и те да са го направили всичко това нарочно, за да им даде Бойко Борисов, докато още е на власт и раздава на хората.