Спасител: Поведението на туриста Тодор е арогантно!

Мъжът, който изчезна и после се появи сам, вече е разпитан от полицията
Обновена: 17 дек 2016 22:22 | 17 дек 2016 22:16,
167
Спасител: Поведението на туриста Тодор е арогантно!
Христо Стамов. Снимка: Dnes.bg

40-годишният Тодор Владимиров, който изчезна в Стара планина и подлуди службите, а после сам се появи, вече е разпитан от полицията.

В събота следобед мъжът слезе от планината и финтира журналистите, които го очакваха от сутринта на една от пътеките за връх Ботев.

Още по темата
Пред Dnes.bg Христо Стамов от Планинската спасителна служба в Карлово заяви, че туристът си е позволил да се държи арогантно с част от спасителите, които е срещнал в хижата.

В същото време от Българския червен кръст настояха Тодор да поеме разноските по издирвателната акция заради безотговорното си поведение.

Той сам е признал, че е поел риска да се качи високо в планината, защото обичал екстремните изживявания и търсел адреналин. Попаднал обаче на снежна буря и се зазимил в палатката си с два килограма ядки и литър и половина бренди.

Когато газта, с която топил сняг за вода свършила и провизиите му намалели, той тръгнал обратно към хижа Васил Левски. В същото време над 30 спасители и хеликоптер Кугър участваха в акцията по издирването му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реално планинарят е имал нужда от помощ.Но не я получил.Не е изгубил силата на духа и благодарение на своята опитност,сам се е спасил.Дай ,Боже ,всекиму.
68
6
 
56
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Човекът не се е губил. Той ако е знаел каква патаклма се вдига изобщо е нямало да спира в хижата а да си продължи по план за Русе,
67
9
 
71
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 7 години
Този Българин не е изгубил дух през цялото време.И понеже не се е сгънал,АРОГАНТЕН.Спасителите са очаквали да намерят уплашен планинар,който ще се кълне че повече няма да стъпи в планината,като повечето изгубени. Да е жив и здрав.
66
3
 
32
 
! Отговори
путьо 64 преди 7 години
Ииий *** много си арУганиен ***.Ах тий хулигуан уа.
65
12
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как не ги е срам тия бе човека е бедствал 5 дни сам на 2 кила ядки и е топил сняг да има вода за пиене а тия кашкавалбюзюклии и пари ще му искат. Е за сведение на планинарите Тошко се е спасил сам за какво да им плаща.
64
7
 
71
 
! Отговори
Гошко преди 7 години
Много арогантен Тошко бе, появил се жив и здрав, можеше поне два крака да си счупи и за знаят тия неарогантни спасители, че не са го търсили напразно.Сега да платят обецщетение на Тошко и за цялата врява около личността му човека е ходил на почивка а тия му нарушават правата и спокойствието.
63
1
 
71
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Кой плати за Петко Сертов?
62
6
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези не разбраха ли, че работата им е да спасяват хората, на туй отгоре не стига че в цялата ситуация не са спасили никой ами и още пари ще искат. 3а работата за която тъй или иначе им се плаща. Тоя спасител ако знаеше де е планинаната можеше и да намери някой турист излязъл на излет.
61
2
 
53
 
! Отговори
Карловeц преди 7 години
ДОБРА НОВИНА: няма загинал човeк! Това e наи-важното! Спаситeлитe са си вършили добрe работата, макар и туриста да нe e имал нужда от спасяаванe! И по-добрe...Една зимна нощ в хижа "Лeвски" влeзe човeк със залeдeна брада и коса, eдвам каза, чe жeна му e много измръзнала на пътeката от хижа "Раи" ... Момeнтално тръгнаха 15-20 човeка да я спасяават... на сутринта я донeсоха мъртва. Карловския балкан нe e като разходка в парка!!!
60
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поисках да поздравя майката, сестрата, жената и дъщерята на тодорчо, а вие сте ми сложили минус. Сащо така?
59
3
 
48
 
! Отговори
Карловeц преди 7 години
Акцeнта върху думата "АРОГАНТНО" e журналистичeски трик за да сe чeтe статията. Хващат сe тeзи, които нe знаят за какво става дума.
58
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздравявам на тодорчо майка му, сестра му, жена му и дъщеря му.
57
19
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като го надупят с 5000 лв другия път няма да му мине изобщо през манерката да се крие. Шеббек!
56
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е изчезнал, а е ходил на излет ако някой твърди, че Тодор е изчезнал дали да не му го покажем, че не е изчезнал. Туй че тия тъй наречени спасители не могли да го намерят си е техен проблем. А ако наистина се загубите и тоя ще ви спасява след 5 дни само ще сте за спасяване.
55
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия дришльовци не разбраха ли че никой не ги кара насила да вършат нещо и на туй отгоре да им се плащало е то бива арогантност ама туй e наглост вече.
54
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия сополанковци не стига, че не можаха да намерят загубилия се човек ами се държат арогантно. Тоя *** с пиянска мутра е спасител колкото едно магаре е спасител.
53
9
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-големия проблем на Тодор е, че е българин. Ако беше арабин например щяха да се погрижат за него, да го нахранят, напоят и по живот по здраво.. Обаче Тодор е българин и цялата помия на денс.бг и останалите сороски *** ще се излее върху него. Иначе Тодор е, като повечето от вас - българин, който си плаща данъците. Само, че данъците се раздават на малцинствата. Затова тежко ти ако си българин в България
52
4
 
48
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Това лято ходих на кончето в Пирин. Изтръпвам като се замисля как някой ще реши да ме търси за да ми прибере едни пари.Вече ще казвам на жената и на близките, че отивам на конференция...
51
2
 
50
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Докъде пропадна държавата... стигнахме до това да направим бизнес от спасяването на човешки живот.И да се чуди ПСС кой да тръгне да спасява, та да вдигне оборотите.А има просто решение - за всяко преспиване на хижа да включва 2 лева за ПСС.Ако на някой човек със заплата 600лв искат да му вземат 20хил, то той ще предпочете да е загинал.. идиотска работа
50
6
 
54
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Немам думи....отива човек на разходка в планината, а ПСС решава да си вдига хелокоптер и да го търси и после .... дай 20 хил лева !???