Добро сърце: Англичанката Лиса от Шуменско помага на Хитрино

Чула взрива и веднага започнала да събира дрехи
Обновена: 18 дек 2016 14:02 | 18 дек 2016 13:50,
52
Добро сърце: Англичанката Лиса от Шуменско помага на Хитрино
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

В шуменското село Върбак живее англичанката Лиса Стоун. Сутринта на 10 декември тя се събужда, обезпокоена от силния гръм, който се донася от няколко километра, разказва Bulgaria ON AIR.

"Спях и чух много силен гръм. Беше доста силен за гръмотевица, но все пак си помислих, че е буря. Видях, че небето е ясно и си помислих: "Това е газова експлозия отново". Защото тук в селото се е случвало и преди да се взривяват газови бутилки", спомня си Лиса.

Веднага започва да събира топли дрехи и ги натоварва в колата, за да ги занесе в Хитрино. Не след дълго обаче разбира, че няма да бъде допусната до селото от съображения за сигурност.

Лиса споделя, че домът ѝ е отворен за нуждаещите се и веднага щом бъдат махнати ограничителните мерки тя и семейството ѝ ще се включат в разчистването на селото.

Същевременно признава, че според нея отпуснатите от държавата 300 лева са малко: "Когато чух за помощите от 300 лева си казах: "Това не е достатъчно". Тези пари едва стигат за месец, но какво се случва с техните къщи, къде ще отидат тези хора?", пита тя.

Вижте още по темата в Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
гост преди 7 години
Браво на жената. Поклон.
35
2
 
2
 
! Отговори
aa преди 7 години
ÄЗащото тук в селото се е случвало и преди да се взривяват газови бутилки", спомня си Лиса."Но няма кой да разкаже, нали така?
34
8
 
1
 
! Отговори
Old Smugler преди 7 години
Kakva anglichanka be?Tova e stara snimka na Todor Kolev
33
2
 
9
 
! Отговори
milwaukee преди 7 години
God bless you Lisa , good on you !!!
32
4
 
17
 
! Отговори
England преди 7 години
До до 39Ти от коя магистрала пишеш и ме определяш ?
31
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, прав е "England", истинските англичани са много топли и съпричастни хора , дори звездите им не се държат високомерно. И са сплотени. А съдейки по коментарите тук, е показателно защо българите сме на път да затрием държавата си -Огромен скептицизъм и мнителност дори към положителна новина като тази !!!"Хмм, ама защо за нея пишете, защо англичанка, ама тя помогнала защото били турци, не българи, забележки за вида й, ..., а жената не се замислила и секунда какво,защо на кого, дали си струва .Събрала дрехите и ги занесла и в дома си ги кани, заела се да събира и пари... А българите: "ама
30
12
 
5
 
! Отговори
Вълчо Кумчев преди 7 години
Лиске ,благодарим ти !
29
7
 
34
 
! Отговори
England преди 7 години
До ПитащЗащото искат да ти покажат начина им на мислене и защо те са сплотен народ и живеят добре и защо ние сме разединени , живеем скотски и питаме кой ще плаща за възстановяване !
28
10
 
19
 
! Отговори
England преди 7 години
До SchutzstaffelСъс самочувствие са защото не са с робска психика като Ганча и Дойчо и не мълчат на политиците им . Като си в Германия защо не опиташ публично да наречеш наречеш "бежанците" - *** ? Защото милицията ще довтаса на секундата и ще те опандизят (свобода на словото ?!?!? ) . Може да пробваш и с темата за холокоста , а също и по адрес на САЩ.
27
19
 
3
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Много добре ги познавам:) *** като *** но със самочувствие:).9Живял съм половин година във лондон.
26
6
 
17
 
! Отговори
England преди 7 години
До SchutzstaffelНа никой не чакам да ми помага , заминах абсолютно сам без никой да познавам , а всичката помощ съм получил по тяхно настояване , нещо което е невъзможно да се случи в Германия и съм сигурен , че всичките ти познати са имигранти там . Затова не плюй по нация която не познаваш .
25
17
 
5
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Ти и на Марс да отидеш пак ще те прекарат марсианците ако ги откриеш. Щом чакаш някой да ти помага. Аз примерно отхвърлям всякъв вид помощ от когото и да е. Ако някой ме помоли помагам.
24
6
 
18
 
! Отговори
England преди 7 години
До SchutzstaffelНемилостива е *** , че те е родила , в английската държава са ми помагали само и единствено англичани , а най - много съм прецакван от Ганча ,сърби и украинци. И у Германия съм бил , е няма други толкова студени, лицемерни и арогантни *** като немците .
23
18
 
5
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
За баба си и дядо си отделям пари аз. Отдавна са във гробищата. Ама плащам данъци във България. Тоя травестит ли ви е героя? Тия са потопили половината свят във мизерия. И отишло човекоподобното да се прави на нежно и състрадателно сърце.....
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво жената, ама наистина по тая логика трябва да пишете за всяка баба и за всеки дядо, които са отделили пари от мизерните си пенсиики за да помогнат. В крайна сметка каква е разликата? Че тази жена е англичанка, а другите са българи?
21
14
 
3
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
немилостива държава варг. По принцип трябва да си във лечебно заведение. Като изкараш някакви пари от нещо си ги дари на здравната каса. Парите са си нейни. Ако ще да ги запали. Но вън от Бълъгария бозавите.
20
11
 
8
 
! Отговори
До Varq преди 7 години
И защо мислиш тя трябва да се тревожи за пенсиите на българите? Путин, на когото ти се кланяш, тревожи ли се? У тази жена поне има съпричастност и желание да помогне, от което любимите ти мамашки са оперирани. Спести си повърхностните и *** коментари.
19
4
 
10
 
! Отговори
J* преди 7 години
Кога ще напишете статии за всички българи, поотделно .. всички, които са помогнали, с каквото имат ?! Толкова ли обичате да се принизявате сами себе си и да възхвалявате всички "чужди" ... Много е тъжно. Не ни трябва съдебна реформа, трябва ни журналистическа реформа.
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vargКакво от това,доброто дело заслужава похвала,независимо от твоя отрязан до много късо,мипоглед.
17
5
 
3
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Бих помагал на германците да товарят тия "българи" на специализиран транспорт до специализиран спа център.