Празнична евакуация: 2 милиона коли на пътя днес

КАТ вади по шосетата рекордните 3500 патрула
23 дек 2016 07:00, Александър Попов
67
Празнична евакуация: 2 милиона коли на пътя днес
Снимка: Булфото, архив

След коледните намаления идва ред на коледните задръствания. Както всяка година, така и сега българинът традиционно ще се възползва от общо шестте почивни дни, за да избяга от вкъщи. Близо 2 милиона автомобила ще излязат по пътищата днес, сочат прогнозите на КАТ. Българите масово ще пътуват, за да се съберат с близките си за Бъдни вечер и Коледа, като само от София потеглят 550 000 коли.

Първите тапи се образуваха още вчера по Цариградско шосе, очаква се днес да бъде пика по изнасянето за празниците.

За да регулира движението и да следи за нарушения, КАТ ще извади по шосетата рекордните 3500 патрула.

Още по темата

От Пътна полиция напомниха, че новите правила за шофиране с превишена скорост и след употреба на алкохол вече са в сила, припомня "Стандарт". Това означава, че водачите рискуват да отнесат двойни глоби, ако сгазят лука.

От МВР са решили да сложат временни КПП-та по всички пътища, по които се очаква да има задръстване за празниците. Подвижни патрули със сигурност ще има на излизане от София, например "Горнобански път" и околовръстното, при Драгичево, както и на Шипка и Хаинбоаз, при Ботевград, пътен възел Мухово на магистралите "Тракия", "Хемус", "Марица" и "Струма".

Катаджиите ще контролират движението на изхода на София в посока Перник, където за Коледа се очакват километрични задръствания. По пътя към Банско, Пампорово и Боровец пък също ще има допълнителни патрули почти на всеки километър.

По най-натоварените трасета - пътя към Предела, Банско, Боровец, Пампорово, Смолян, от КАТ ще осигурят регулиране на движението за предотвратяване на катастрофи и струпване на коли.

В София следобед ще бъде пусната зелена вълна към изходите на града за улесняване на трафика. Освен това стотици полицаи ще регулират движението на Предела, както и по магистрала "Хемус" при тунел "Витиня". Огромни тапи от коли се очакват и по магистрала "Тракия" в участъка между Вакарел и Ихтиман.

Около Коледа и Нова година страната ще е запушена от още близо двайсетина тапи. Отчайващо ще е положението и при прохода "Петрохан", обясниха катаджиите.

При Владая пък, както и на магистрала "Струма", ще дебнат полицаи, които като видят, че става напечено, ще спират камионите, за да се отпушва движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всички дето живеят в София и не я харесват: сигурна съм че и жените са ви грозни и не ги харесвате, но ги търпите, децата ви са гнуснички, но си ги търпите и изобщо животът ви е жалък, но си търпите, нали по коледа отивате в рая! Смешковци!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оплакват се че бензинът е картелен и скъп.
42
2
 
2
 
! Отговори
DiesIrae преди 7 години
Да попитам редакторите вие знаете ли какво означава новини?Това е нещо ново сега случващо се, от никого неочаквано.Какво ново има в планираното извозване на селяните?Шопия та Шопия какво въобще пишете за нея. Да си се оправят там и толкова все за тях има и други части на тази държава освен прехвалената ви Шопландия.
41
2
 
4
 
! Отговори
преди 7 години
До Анонимен 41Дал си чудесна идея за празнуване на софиянци. По време на Коледните празници да почват да копаят, а пък ние селяните ще си празнуваме!
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквайте както винаги най-големите тапи да са там, където КАТ регулира движението.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
46 - УРА - НИЕ НЕ СИ ОТИВАМЕ ПО РОДНИТЕ МЕСТА, ОТИВАМЕ В ГЪРЦИЯ ИЛИ ПО ЗИМНИТЕ КУРОРТИ ДА СИ ЖИВЕЕМ, А "КОРЕНЯЦИТЕ" (и те дошли някога от някое село) ОСТАВАТ В СОФИЯ ДА БЛЕЯТ.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАЙ САМО РОМИТЕ ОСТАВАТ В СОФИЯ ДА ПРАВЯТ КАЛАБАЛЪК И ДА НАГЛЕЖДАТ ПРАЗНИТЕ АПАРТАМЕНТИ.
37
1
 
1
 
! Отговори
до 22ри преди 7 години
До до 20 радващияС удоволствие бих останал, но тия 1100 лв данъци и осигуровки на месец дето плащам , ще трябва друг да дойде да внася за да не ти спрат 'социалните'.
36
1
 
12
 
! Отговори
Ура! преди 7 години
Всички по родните места. Най-накрая в София ще се диша нормално. Обичам празниците.
35
0
 
3
 
! Отговори
8 преди 7 години
До до чокоНЕ ИСКАМ ДА ТЕ ОТЧАЙВАМ,НО ОНКОЛОГИИТЕ В СОФИЯ СА ПЪЛНИ С ХОРА ОТ ПРОВИНЦИЯТА
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Menстой си у селуто.Не сте ни нужни.И където да стъпите трева не никне дали в софия,лондон,берлин и тн.
33
10
 
10
 
! Отговори
Men преди 7 години
До АнонименИ като не дойдат селяните кой ще се вози в таксито ти бе мушморок шопаров? Толкова сте прости софиянци, че не можете да зацепите, че ако тия всичките хора не се върнат ще *** от глад.
32
1
 
11
 
! Отговори
Морски преди 7 години
КАТ ще напълнят джобове от рушвети.
31
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да издигнем бетонни огради по околовръстното та тая *** като тръгне обратно да не може да влеъе повече НИКОГА в София.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всичките пришълци се прибират на село
29
7
 
19
 
! Отговори
Сиганин преди 7 години
Като се изнесат селинджърите и София става приятен град. По-добре да не се връщат никога!
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Petar, (от Прованса)34Това че си провинциалист се вижда от 1000 мили а къде живееш няма никакво значение. Излязал си от селото но селото си е в теб до живот.
27
6
 
1
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
До до чокоА теб те очаквам докато чакаш в задръстванията, да се изнервиш, да тръгнеш да изпреварваш, да се удариш челно. После цял живот в инвалидна количка.
26
8
 
26
 
! Отговори
Petar, NY преди 7 години
Аз съм от Бургас, но живея в Ню Йорк от 14 години. Толкова е смешно като вземем да се караме на столица и провинция. "Голямата София" е колкото два квартала в НЙ. Това на което му казваме задръстване е нормален трафик. И докато не разберем, че сме един народ и трябва да работим заедно ще продължаваме да се плюем безмислено.
25
6
 
24
 
! Отговори
до чоко преди 7 години
Номер едно си, големецо - софиянец на 1200 лева заплата бруто, рентиер, сводник, играчор, с огромна 13 сантова неставаща паца, бъди класен Гражданин и се храни с подбрани храни с канцерогени, консерванти, оцветители! Онкологията те чака, а после и погребалната агенция! Мухахахахаха