Щрак! Селфи с Дядо Коледа, а за награда ни преджобил

Крадци обират наивни клиенти, преоблечени като Добрия старец
23 дек 2016 07:34, Александър Попов
8
Щрак! Селфи с Дядо Коледа, а за награда ни преджобил
Не всеки Дядо Коледа раздава подаръци. Снимка: Булфото, архив

Крадци, преоблечени като Дядо Коледа, обират наивни клиенти по празниците - най-често по улиците и в магазините. От МВР вече работели по няколко подобни "празнини" случая, съобщава "Монитор".

Мъже в костюми на белобрадия старец били плъзнали по улиците, булевардите, магазините за хранителни стоки и моловете и приканвали всеки, който мине покрай тях, да се снима безплатно. Докато се правят снимките и закачките обаче, крадците ловко пребърквали джобовете на нищо неподозиращите хора.

"Преди празниците хората ходят с повече пари в тях. Всеки излиза, за да пазарува, и държи в себе си поне по 100 лева. Именно от това се възползват джебчиите. Те са много изобретателни и винаги променят сценариите на кражбите си. Тази година вече имаме няколко сигнала за пострадали. Идентичното е, че когато започнат да връщат лентата назад, хората се сещат, че са се снимали с Дядо Коледа. След това от маскирания нямало и следа. Освен че брадата и шапката крият лицето му, човекът и бързо изчезва, след като направи удара си. Това много затруднява нашата работа", обяснява служител от "Улична престъпност".

Те обаче имали списък с хора от контингента и без значение от маскировката им често ги залавяли. Проблемът бил, че вече от парите, телефоните и ценностите няма и следа.

Според разследващи схемата е внесена от Германия, където родните джебчии заработват особено в навечерието на празниците. Техни "колеги" в България веднага прихванали това ноу-хау и вече шетали из големите градове в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Дядо Коледаобиркрадци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
схемата е внесена от Германия-------ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ БЪРЗО ПРОНИКВАТ И В БЪЛГАРИЯ
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАК ИМ Е НА СОФИЯНЦИ.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Попитали Дядо Мраз защо Снежанка не е с него.-Остана на околовръстното - отговорил ромът (маскиран като дядо Мраз)
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЧВАРСКАТА ПОЛИЦИЯ НЕ СИ ГЛЕДА РАБОТАТА.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дядо Коледа е крадлив, защото цялата западна нация е съставена от престъпници и ***.Виж, ако беше дядо Мраз и подарък ще дари и Снежанка ще те омае.
1
4
 
8
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
За тези няма почивка.