Ледена епоха: Сняг, студ и блокирани пътища!

Шест области са напълно парализирани, температурите паднаха до - 20°
7 яну 2017 09:32,
219
Ледена епоха: Сняг, студ и блокирани пътища!
Снимка: "Булфото"

Със сняг, студ и блокирани пътища започва и днешния ден.

Температурите, измерени тази сутрин, са били в интервала от - 20 до - 4 С°, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура.

Вятър духа в цялата страна. Сняг също вали навсякъде без Видинско, Кърджалийско, Пазарджишко, Пловдивско и Смолянско.

Още по темата

Напълно парализирани в последните часове се оказаха шест области. Затворени за движение са районите на Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Русе и Силистра. Три общини обявиха бедствено положение, информира "Нова телевизия".

По-голямата част от пътищата в областите Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Варна и частично в Бургас и Русе са напълно непроходими, обяви и регионалният министър Лиляна Павлова на извънреден брифинг, на който информира за ситуацията в страната.

В София тази нощ са работили 150 снегопочистващи машини. И в момента техниката обработва трасетата на градския транспорт във всички райони, казват от общината.

В страната 130 хиляди домакинства останаха без ток. Затворена беше границата с Македония. Сърбия също затвори границата.

Магистрала "Тракия" остава затворена за движение от Зимница до Бургас. От София до Зимница е разрешено преминаването на всички видове моторни транспортни средства.

Магистрала "Хемус" също остава затворена на територията на областите Шумен и Варна.

Движението на тирове по "Хемус" на територията на Софийска област се осъществява контролирано и поетапно в двете посоки за пътуващите в посока от и за Видин.

Регионалният министър Лиляна Павлова съобщи, че тази нощ е имало инцидент на магистрала "Хемус". Докато около 200 тира изчаквали, спазвайки забраната за движение, три камиона решили да протестират и застанали напряко на пътя и така блокирали придвижването на автомобилите и на снегопочистващите машини.

Павлова благодари на полицията за реакцията и за помощта.

Жълт код за ниски температури е обявен във всички области на страната.

Според прогнозата на БАН днес се очаква градусите да паднат до минус 16°, а максималните ще са между минус 13° и минус 8°.

Жълт код за силен вятър е обявен в областите Видин, Монтана, Враца, Кърджали, Хасково, Бургас, Варна, Добрич. В тези области поривите ще стигат до 20-22 м/сек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: студснягАПИзимапътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ейййй,много ГРОБари не са излезли днес от бърлогите и цъцкат яко..........ама дано ви резнат тока,та и батерийките да не може да заредите!
102
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените престъпници хвърлят последните обрани пари от Белене, Цанков Камък и КТБ за да плащат на анонимници да плюят срещу правителството на Борисов, което съвсем нормално си върши работата.Представям си ако беше на власт пуяка Орешарски!!! Щеше да каже, че чистенето на пътищата не е негова работа и да избяга през задния вход!
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и при БКП и при ГЕРБ - всеки си плаща данъците , а това че ги крадат другарете депутати ,не е проблем на Българина - а на прокуратурата !
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората си плащат сметките ,данъците ,налозите за да работат пожарникарите на Бойко , не да ми се правят на велики пълководци !
99
6
 
1
 
! Отговори
Решетников преди 7 години
Другарката Нинова и нейният електорат да минат в минат в тотално настъпление срещу Борисов, правителството и ГЕРБ с цел завземане на властта! Да се компрометира, критикува и оплюва всяка положителна проява в полза на обществото от правителството в оставка.Да се използват лъжи, компромати, заблуди и дезинформация за дестабилизиране на държавата и разколебаване гласоподавателите, които са против БСП. Победа будеть за нами! Да здраствует Варшавский договор и СИВ ! Всички в ЕВРАЗИЯ!
98
2
 
0
 
! Отговори
Заповед преди 7 години
Ние Царят, нареждаме на поголовието да научи на изуст поста на "socialen"!Да я рецитира до 10 пъти на ден и да обучи малобройното си потомство на тая мъдра мисъл!НВ
97
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
супер Бойко ,пак трябва да е най великия в държавата и Лилето Павлова ,се прай на велика след като народа си е платил на държавата за да чисти шосетата с по 97лв. ВИНЕТКАТА !
96
2
 
2
 
! Отговори
До Перко преди 7 години
Това го разправяй на някой дето не е пътовал по онова време, имало случай прохода Витиня да е затворен по цяла седмица
95
3
 
10
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов, Цветанов, леля ви Цаца, Красьо Велчев и останалите от Върхушката на ПП ГЕРП са членове на БКП и са се клели в свещеното дело на. Партията, в идеалите на Марксизма/ленинизма.
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без дзверска и безкомпромисна лустрация нещата няма да се оправят, това е, трябва да се знае че със стария коминтерновски начин на работа няма как да станат нещата
93
4
 
9
 
! Отговори
Перко преди 7 години
Едно време имаше армия, пък в Айтос даже и танкова бригада. За тоя снежец дето сега се дерат медиите дори нямаше да се разбере ...
92
5
 
15
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Само ***, неграмотен, нискоинтелигентен електорат от бедни, провинциални пролетарии вярва на глупостите, с които Борисов и останалите от 13-главата олигархична Ламя го сугестират.Слава Богу, че са малоброен електорат от едва има-няма 13% или много по-малко от 1/7 от всички български избиратели. Народът, останалите от 87% или над 6/7 от всички български избиратели, не иска и не гласува за Борисов и тумбата му.
91
3
 
9
 
! Отговори
4 годишни времена преди 7 години
България е държава, в която има четири годишни времена. Очевидно тиквената шайка и това не знае!Стана ясно откъде е излишъка!
90
6
 
4
 
! Отговори
Анти-Радев, Анти-БСП преди 7 години
За чудовищния мързел на българина-комунист цената на всяка услуга е чудовищно висока. Ходете на работа търтеи на БСП от Позитано 20!!!
89
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Падна един единствен нормален зимен януарски сняг и Държавата спря да функционира.Интересно как навремето при Тодор Живков, като имаше снегове от ноември до февруари, същата тази държава си функционираше съвсем нормално.А сега кризисни щабове, ПР-акцийки, незнам си какво. Истината е, че ГЕРБ са тотални некадърници и празнодърдорковци, които само се хвалят, а не вършат нищо като хората.
88
3
 
5
 
! Отговори
червен каскет преди 7 години
Къде са сега Унукя Свиниткова и Банкянския Шкембелия да обяснят на материала защо пътищата не са почистени въпреки чудовищната за българските стандрати цена на винетките.---------Виж кво, аз за тая смешна цена на винетката от 97 лв не само не бих изкарал техниката за да чистя, ами бих ви поливал пътя с бистра вода да се заледи още повече!
87
0
 
7
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Невероятно, пишеш че няма автобуси-изтриват моментално, за обиди и простотии няма проблем.Браво, днес.бг!
86
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти адекватен ли си?
85
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто цялата ни администрация, МВР, Гражданска защита, всички абсолютно всички служби са ни неадекватни, и това не е от днес, така си е от от как се помня, още от времето на бай Тошо, предават си глупостите един на друг, от правителство на правителство, това е! Взимат си заплатите и си бъркат в носа, ама така ще е, докато не се отстранят всички бивши номенклатурчици и техните деца от държавната хранилка
84
3
 
13
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов и Цветанов наводниха държавната администрация с неграмотни Калинки, Калинчовци, Харизановци и всякакви други тиквочи.