Властта апелира: Не пътувайте, ситуацията доста се усложни!

Затворени са всички проходи в страната, има и ураганен вятър
Обновена: 11 яну 2017 07:05 | 10 яну 2017 22:35,
101
Властта апелира: Не пътувайте, ситуацията доста се усложни!
Снимка: БТА

Наистина ситуацията в страната се усложни. Това каза на извънреден брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, предаде "Фокус".

Още по темата

"В Централна и Източна България ситуацията не само се влоши от гледна точка на обилните снеговалежи, но поради ураганния вятър се наложи да предприемем драстични мерки. Цялата републиканска пътна мрежа е затворена за тежкотоварния трафик с изключение на магистралите в южната част, а именно "Люлин" и "Струма" в посока Кулата, София-Калотина, "Тракия" до Зимница и "Марица". Абсолютно всички останали пътища от републиканската и общинската пътна мрежа са затворени за движение на тежкотоварни превозни средства", подчерта министърът в оставка.

Тя допълни, че са затворени изцяло за движение всички проходи за тежкотоварния трафик. "За леки автомобили също са затворени всички проходи с изключение на "Петрохан" за леки коли. По отношение на лекотоварния трафик, тежка е метеорологичната обстановка в Източна България. Изцяло затворени за движение за всички превозни средства са всички пътища в областите Бургас, Варна, Добрич, Търговище и Шумен, както и частично в Разград", заяви Павлова.

"Апелираме всички граждани и пътуващи да не предприемат пътуване в тъмните части на деня и в момента да не се предприемат пътувания във всички области, които споменах. Ураганният вятър е много силен. Техниката на гражданска защита също не може да върви и имаме преустановено движение", добави тя. По думите й има пълното съдействие и на място са техниката и на военните, и на ПБЗН.

"Те съдействат в момента в област Добрич. Ситуацията в тази част на страната е много сложна. Пътищата в Централна и Западна България остават отворени за движение за леките превозни средства, с изключение на проходите и автомагистралите, които остават отворени само в западната част на страната. Най-рано в сутрешните часове ще дадем информация къде и кои пътища ще могат да бъдат отворени", добави Павлова. Тя уточни, че Хаинбоаз е затворен изцяло, поради сериозното навяване. "Връзката между севера и юга е затворена, с изключение на Петрохан", каза още Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Bus vlak taksi tram преди 7 години
Grajdansko nepodchinenie - stop parite za dds! Edin sreden na vinetka efendi i na asfalt efendi!
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите апелират: Лилянче, спри да набиваш (министерски) луканки и свърши нещо. Цакате ни с винетки и после тия пари отиват, за да си праите парти и да си купувате ватикански шадравани за мутробароковите дворчета. Не е истина колко сте нагли!
76
1
 
3
 
! Отговори
Erduman преди 7 години
Vsichki vinetki za proverka! :-)
75
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля винетките да са само летни ,защото зимата пътищата са затворени и Дебелата Лила ни призовава да не пътуваме,ама ние пътуваме за да работим,а тя милата мисли ,че сме като нея ,пътуваме за курорт или на ски!
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За ГЕРБ не знам, но некадърниците от БСП голям черен PR му дръпнаха на Бойко. А навън е просто ЗИМА. Красиво е, за който има очи да го види.
73
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия е същото
72
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не искаш винетка ходи в Северна Корея.
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом БСП не е на власт се чисти лошо, дойдат ли на власт всичко става чусто с магическа пръчка.
70
0
 
1
 
! Отговори
Hotel Borino преди 7 години
Kak taka?Koi i kak ste palni hotela?
69
2
 
2
 
! Отговори
Penchi loveca преди 7 години
Koito si dava parite za kitki, venci, svesti, kupoli na bradati kulturni zlatni i srebarni arhitekturi i ikonostasi po 365 dena v godinata, a ne si sabira sastite tesi parichki da si konstruira, sglobiava, kupuva razlichna po razmer biala, cherna, sharena tehnika za pochistvane, balirane, skladirane na snega, ama ne ot nato i eu proizvoditeli, a ot afrikanski maistori ot ban na snegomashinkite...tu-tu
68
1
 
21
 
! Отговори
Добре , преди 7 години
че е Лиляна Павлова да прави ПР на ГерБЪ на гърба на почистващите фирми ,интересно ,ако не бяха герберите дали пътищата нямаше да се почистват толкова "КАЧЕСТВЕНО" колкото сега .Кога е било министър да дава инфо за състоянието на пътищата и кво разбират Лиляна от пътища и оная Кокичка ли беше Теменужка ли беше от енергетика .Трябва Лиляна да се качи на снегорина да чисти цяла нощ ,а оная да се качи на ел.стълб при вятър 70-80 км. /час да вързва жици .и тогава да говорят и да правят ПР на Тиквун.
67
2
 
35
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Защо не направят тогава винетките само летни ?!?! Зимата като тази пътищата ни са неизползваеми .Търговските фирми не могат да почистят 20 сантиметра сняг вече една седмица !
66
2
 
29
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Не купувайте !!! Не пътувайте !!! Вие направихте България Концлагер ,бе !!!
65
10
 
7
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Добре е да разправяте как е в Северна Европа, ама що не кажете че средната възраст на колите им е под 8-10год. и че нямат навика при снеговалеж да карат със старите летни гуми, щото видиш ли имало световен заговор на вносителите на гуми. Нали като ви пуснат по пътя след половин час ще го затвори някой вундеркинд решил че може да кара пред снегорина.
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без сняг няма зимен туризъм, как я мислят тази работа да не пътуваме?
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобоОт *** и чистенето от времето на ДС агентите от БСП та до ДС агентите на ГЕРб все така най-много се краде.------------Да, след като два дни беше затворен. Тя и Тракия вече е отворена след като вчера беше затворена.Нещо да кажеш?
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От *** и чистенето от времето на ДС агентите от БСП та до ДС агентите на ГЕРб все така най-много се краде.----------Щом от БСП не са на власт се краде от другите, но ако те дойдат на власт никога не се краде, те са най-чистите и некорумпирани. В сщият момент Станишев и Моника си купуват замък в Швейцария за 20 млн евро !!!!???
61
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помислих си, какво ще правя утре, ще мога ли да пътувам. Заспах със страх. На сутринта, о, изненада, асфалта черен, пътя идеален а отстрани по 2 метра от изчистеният сняг. В Сърб-----------Тези художествени разкази в Позитано 20 ли ти ги пишат или ти сам си ги съчиняваш?
60
3
 
17
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Само при нас хубавото време е проблем.От колко време нямаше истинска зима?Сега имаме и държавата блокира.Лятото спират трафика че асфалта се топи сега го спират че сняг вали.Проблема е до Калотина ,още там виждаш че съседите чистят.При тях чистено при нас колите буксуват самият пункт е с лек наклон и от години не го обработват.Спираш при полицията (ако стигнеш до там)и после тръгване няма.Причината е една Корупция.
59
1
 
18
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
парите нямат никакво значение, колкото и пари да дадеш на мърляча, работата пак ще е некадърно свършена, тъй че не се връзвайте на ревовете за повече пари, в българия толкова може.