Решено: Съдът отстрани от длъжност кмета на Пловдив

Иван Тотев посрещна решението на съда с мълчание
16 яну 2017 18:12,
56
Решено: Съдът отстрани от длъжност кмета на Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Съдът реши да отстрани Иван Тотев от длъжността кмет на Пловдив, съобщи репортер на Dnes.bg

Тотев посрещна решението с мълчание, а адвокатът му Красимир Елдъров заяви, че ще обжалват.
Отстраняването може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативен съд.

Още по темата

Налице са предпоставки за отстраняване от длъжност, тъй като ако остане на работа може да затрудни разследването. Това е позицията на прокуратурата. Защитата изтъкна, че Тотев е в отпуск, именно за да не влияе на разследването.

Припомняме ви, че още в началото на днешното заседание стана ясно, че Тотев е излязъл в отпуск до 15 февруари, а на поста ще го замества зам.-кмета Розалин Петков, който става временно изпълняващ длъжността "кмет".

Основният свидетел по делото се очаква да бъде друг зам.-кметът - Димитър Кацарски, който движеше строителството на зоопарка. Спор избухна и защо той не е разпитан до този момент.

От прокуратурата днес бяха категорични, че градоначалникът трябва да бъде отстранен от пост. Не само да не бъде физически в Общината, докато трае разследването, но и да няма възможност да упражнява властта, с която разполага.

Вината за облагодетелстването от 1 милион на фирмата изпълнител – „Запрянови 03” се носи именно от кмета, тъй като той е подписал договора, заяви още прокурорът от София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
11
 
! Отговори
шефа на фирмата преди 7 години
Тотев е нагъл крадец , това е ясно на пловдивчани от много време. Ами общинските съветници от ГЕРБ , ще ги проверим ли? На какви сладки службички се уредиха и как дерат държавата , все едно им е бащиния . И назначиха всичките си роднини и познати на държавна заплатка с мноооого бонуси . Прокурора има мнооооого работа занапред.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изключително смешно и цинично е всичко. При едноличното управление на Борисов, когато без негово знание и заповед никой не смее и да п...дне, сега изведнъж министри и кметове и всякакви бушони гърмят. А премиерът вероятно нищо не знае, той не ги познава, за първи път ги вижда тези хора, които години управляват и крадат!И граждани многократно протестираха, но глас в пустиня. Сега изведнъж прокуратурата се събуди! Прах в очите до изборите, после както си знаят.
36
2
 
7
 
! Отговори
а Данче Софиянска преди 7 години
Бюджетът на София събира се от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИпрез 2010 година ще бъде 1.2 милиарда леваза 2011 г. 1,3 млрд. лева.за 2012-г. 1,272 млрд. лвза 2013 г. 1.190 млрдза 2014 г. 1,465 млрд. лева.за 2015г 1.49 млрд. лвза 2016г. 1.26 млрд. леваВноската за Евросъюза е от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИМетрото е на 80-85% БЕЗВЪЗМЕЗДНО от Еврофондове!!!Прошляков и цялото СИЕ на Фандъкова може ли да покаже де факто нещо по тая сметка!!!какво ОЩЕ има да изплащаме рали Дакар,Боевски или ....
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво...,За първи път нещо смислено....Сега трябва това да стане и в Пазарджик.....
34
1
 
19
 
! Отговори
МАФИЯ преди 7 години
КОЙ е Красимир Елдъров адвоката на Тотев КОЙ Е СИНЪТ МУ- КРАДЦИ ЗАЩИТАВАТ КРАДЦИ. Медиите трябва да ни припомнят.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешника 36 кара по опорните точки, но е слабоyмен и нещо се излага. Глyпако пишеш лъжи за да изкараш някой лев ама малко прочети преди това.
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
докога ще ги търпим тези мародери окрадоха България живеем заради такива мръсни боклюци като тотев в нищета за сметка натях правосъдието ни хвърля само прах в очите като играе нужким лошото ченге а всъщност депутати министри кметове съдии прокурори ида не забравим хиените тоест адвокатите са от един и същи отбор отбора на наглите крадци и мародери над бедният български народ време е да свалим овчите си кожи и да им се опълчим иначе си оставаме едни обикновенни овце и отново предстои стригане
31
11
 
8
 
! Отговори
Позитано атакува преди 7 години
Безпрецедентен натиск на СГП върху свидетели....Прокурорът Петров дори назова чий е сигнала - на бившата кметица на район Западен Даниела Желязкова, която на последните местни избори през 2015 игра за същата позиция от листата на Патриотичния фронт, издигнал за пореден път за кандидат за градоначалник губещия два вота Славчо Атанасов....С това Петров издаде без да иска политическия контекст на обвинението срещу кмета Иван Тотев....и т.н.................plovdiv-online
30
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТиневПак ще гласуваме и ГЕРБ ще спечели изборите!
29
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 36Какви тополи на 100 години сънуваш бе червена гайдо, какви мебели? Тополите почнаха да се секат още по времето на Чомаков, бяха изгнили и всяка пролет застилаха целия град с пухчета и предизвикваха алергии. То бива, бива ама лъжи като твоите не бива.
28
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Седем милона от залата и 2 от градината закво му е заплата и пенсия .Ама ще вземе пенсия и то много висока дето е крал а не е спал .ГРЕБ -грабете,ринете,еббетее българите .
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а бе не е лесно да си геймър в тая игра-мачкаш малкия. отчиташ пред големия, сгаряш- големият те зрязва, малкият те погва....
26
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев в Хага
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До wwwЗА РУСКАТА АГЕНТУРА НАПРАВО В ЗАТВОРА
24
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не знаете всички топли по река Марица са изсечени от моста на Панаира до рая на града. Това бяха здрави дървета високи тополи по на 100 години .Питах един дърводелец и ми каза че тополата се търси много за мебели .Та да попитам на кои другар от герб му направиха подарък с тея тополи вековни .На кой хотел мебелите направихте ?
23
7
 
23
 
! Отговори
www преди 7 години
КАК ТАКА ЩЕ ГО ОТСТРАНИТЕ - ТИКАЙТЕ ГО В ЗАТВОРА . ПАРДОН - ЗАБРАВИХ ЧЕ НИ ЛИПСВА ПРАВОСЪДИЕ...
22
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УТРЕ СЪДЪТ ЩЕ ОТСТРАНИ РАДЕВ
21
11
 
37
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Навсякъде където ГЕРБ управлява, пъка от кражби и мошеничества! Та, то и в България ГЕРБ управлява.П.П.Да изброявам ли случаите с повдигнати обвинения от прокуратурата към представителите на ГЕРБ / министри, кметове и т.н и т.н. /.И ПАК гласувайте за тези мошеници.
20
8
 
19
 
! Отговори
Hammer преди 7 години
Толкова некадърен, че една далавера като хората не може да извърти!
19
2
 
18
 
! Отговори
Lavazza преди 7 години
Айде, сега наред е кмета на Шумен...