Добри новини за времето: Снегът си отива, скоро – и студът!

В края на януари се очаква сериозно затопляне - до 12 градуса
17 яну 2017 14:14,
53
Добри новини за времето: Снегът си отива, скоро – и студът!
Снимка: архив Булфото

Най-после добри новини от синоптиците. Средносрочната прогноза за времето показва, че скоро ще започне дълъг период без валежи и без голям студ. В края на януари и началото на февруари дори може да се очаква сериозно затопляне.

Тази седмица обаче ще продължи да е снежна.До четвъртък и от части в петък времето ще е облачно, ще превалява сняг предимно на Север и Запад, а на някои места и дъжд - основно над южните и югоизточните части, и по Черноморието.

Още по темата

В Северна и Североизточна България ще духа умерен и силен североизточен вятър, съобщи "Дарик".

Смразяващ студ като този от миналата седмица обаче не се очаква. Температурите на повечето места ще са минус 2 градуса, около 0 и дори малко над 0 градуса.

Валежите няма да са обилни и не се очаква да се оформи тежка зимна обстановка като тази от началото на януари, довела до блокади и затваряне на много пътища.

Съветът на синоптиците обаче е все пак да се внимава на пътя - през нощта температурите падат и се образуват заледявания.

От събота ще започне дълъг период, в който няма да има съществени валежи.

В понеделник е възможно в някои части на страната за кратко да прехвърчи сняг, но до края на следващата седмица не се очакват съществени валежи. Времето ще бъде спокойно и тихо, което ще дължим на стабилен антициклон.

Температурите няма да претърпят особена промяна. След 26 януари обаче се очаква едно по-сериозно затопляне на времето, което ще доведе и до топене на снега.

След края на месец януари и в първите дни на февруари градусите могат да достигнат, дори и до 10-12 на места в страната, предимно в Южна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еееееее ти там при коркодилите , като не те интерисува ,защо драскаш по бл сайтове ?
29
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 7 години
До АнонименКой ти каза че кметовете са некомпетентни.напротив отдавна си направиха сметка и похарчиха парите за снегопочистването особено по селата.сега от общината минават по главния път на селото и от там на татък който иска да излезе взема лопатата и си чисти снега до връзката с главния път специално на нас ни се пада 500 метра улица всеки път като натрупа ако искаме да излезем така е в плевенска област по точно общ червен бряг
28
2
 
0
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Това не е вярно колко много сняг още ще има всеки казва различно един ще има друг не вие хора не познавате за няколко дена напред а пък Камоли за седмица напред аз следя времето и виждам как казвате едно и до ден два малко или много след това изменяте приемете го че времето се променя постоянно не е вече както в миналото да става така както вие го казвате без да се променя а що се отнася за глобалното затопляне няма сто процента оспиваемост всеки приказва различни работи от метериолозите
27
2
 
7
 
! Отговори
Горскио преди 7 години
Като не ти дреме какъв ... дириш по скапаните български сайтове? Тикай си малката ..... по австралийските...
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еи австралеца гледаи дани ти влезне някоя змия в *** осбено едноока
25
2
 
9
 
! Отговори
До SSWW преди 7 години
Дано някоя от тях успее да те докопа, баце!
24
34
 
4
 
! Отговори
SSWW преди 7 години
Аз пък съм в Австралия и си гледам тениса в Мелбърн на 30 градуса жега и хич не ми дреме за тая скапана държавица. Сега отивам да поплувам с акулите....
23
8
 
24
 
! Отговори
карина преди 7 години
Чудно е времето сега - здраво и бяло, красота! От кога добра новина е да няма сняг !
22
6
 
43
 
! Отговори
Журналясти преди 7 години
Кое е доброто на новината?Има една народна мъдрост : Дебел сняг, голям комат.Лятото ще врещите, че няма вода, че добива на зърно е нисък, овошките изсъхнали и т.н.От къде обаче да знаете като сте 100% *** мрънкачи лигли, женчовци и ***?
21
35
 
9
 
! Отговори
Топлолюбка преди 7 години
Добра си е новината! Няма по-отвратително и противоестествено нещо от снега. Като лукови глави, навлечени люспа връз люспа. Сополи текат...Гнусна работа
20
15
 
19
 
! Отговори
Зима е! преди 7 години
И кое й е доброто на тая новина бе, м***лоумници?!
19
5
 
20
 
! Отговори
мъдото преди 7 години
А така нека се затопли, да се отпуснем накрая :D
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоа даже е единствената добра новина защото единственото хубаво в бг може да бъде времето. Няма нужда да студуваме и да се пребиваме по неизчистения лед
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До А депърво щеше да е зверски студ и снеговалежи до края на февруари, сега 10 градуса.е да де - зверски 10 градуса, шок, невероятно .....
16
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че са отлични новини! Няма по-отвратително нещо от студа и снега. Или може би много обичате да подсмърчате и кашляте 4 месеца?
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Авторката не е ли същата, дето написа онзи шедьовър за минус 100 - те градуса? И как да и поверваме, след подобна грандиозна изцепка :dnes.bg/stranata/2017/01/10/minus-100-c-tolkova-ni-se-sybirat-da-iztyrpim-za-sedmica.328211
14
5
 
13
 
! Отговори
SILENCE преди 7 години
До ФАШИСТАко и фашизмът ти е като правописа ... УУУУУУсоен,а не Осоен,другарю фаши!
13
10
 
6
 
! Отговори
Bat преди 7 години
До SkiorE kak da ne e dobra novina zamryznahme v tiq gnuysni snegove be are stiga veche
12
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е проблем снегът и студът, проблем е пълната некомпетентност на кметове, общини, снегопочистващи фирми и обикновени граждани, които предпочитат да се пребиват по преспите, но не и да си изчистят снега пред входа.
11
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоо, журналистите какви глупости пишете. Кака може това да го определите като добра новина не ми го побира главата!