Крайбрежната алея на Варна с нова зона за отдих

Това лято тя ще стане още по-привлекателно място за туристите
19
Крайбрежната алея на Варна с нова зона за отдих
Снимка: Булфото, архив

Част от Крайбрежната алея на Варна ще бъде превърната в зона за отдих и отмора, откъдето гражданите и гостите на морската столица ще се наслаждават на прекрасен изглед към морето. Това съобщи за Медийна група "Черно море" главният архитект на община Варна Виктор Бузев.

Вече е премахнато едно от заведенията, компрометирано като конструкция, старо и изгнило.

"Идеята е на мястото да не бъде реализирано ново строителство, а зоната да остане отворена към морето", обясни той.
 
Арх. Бузев сподели още, че оформянето на пространството, на което ще бъдат поставени пейки и цветя, е част от социалните проекти на фирмата концесионер "Лазурен бряг".

Ремонтните работи предвиждат и довършване на реставрацията на старите морски бани, която започна през миналата година.
 
В новооформената зона варненци и гостите на града ще могат да пият кафе и да си почиват, без да са задължени да сядат в някое от крайбрежните заведения.
 
По Крайбрежната алея вече текат активни ремонтни дейности след обновената й част.

Според главния архитект на Варна, благодарение на реализираните от концесионера дейности това лято тя ще стане още по-привлекателно и магнетично място да туристите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
До nesi преди 7 години
Няма смисъл да се коментира какво се вижда на архивна снимка. Мястото за което се говори в статията е на вече разчистено и се обяснява какво се предвижда да се направи а в комбинация и с мостика ще стане любимо място на жителите и гостите на града.
10
0
 
2
 
! Отговори
nusi преди 7 години
Защо строят пак на пясъка отгоре,а не над пътя,то пясък не остана на плажа от строежи на заведения,трябва да се забрани строежи върху пясъка,аман от заведения.
9
0
 
4
 
! Отговори
До колю преди 7 години
Снимката е илюстративна и изобщо не показва реалното място. Странно решение на Днес.бг за архивна снимка. По другите медии са показали и реално се разчиства мястото. Преди лятото ще е готово.
8
2
 
2
 
! Отговори
колю преди 7 години
На снимката се строи не се събаря , къде ще е тази зона така и не се разбира .
7
0
 
6
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Тоя Нео5 вони та се не трае. Сигурно е от паяка татуиран на врата му, ако не е от паяка, значи е от самия Нео. По темата - Варна си е много хубава град, всяко лято го посещавам по няколко пъти. Единствено плажа не е много хубав, ако се разчисти малко ще стане много добре. Иначе морската градина си е 1
6
0
 
3
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До neo5 Говориш за гьола, явно не си от Варна. Миризмата идва от сероводорода в минералната вода, а не от кирливците в басейна. Полезна е и става за пиене. Преди седмица там бяха заседнали група руснаци и здраво си пийваха. Не от водата.
5
0
 
9
 
! Отговори
oпетков преди 7 години
Снимката показва строеж от миналата година, на съвсем друго място. Засега само се събаря и разчиства и не е ясно какво ще става. Няма проект, скица или каквото и да било. Минавам всеки ден, но няма "усилена" работа. Издигнаха едно бетонно корито, което запълниха с пръст. Ало, архитектчето, направи си труда да информираш съгражданите си по-подробно. Защо не се събори и грозотията, наречена "Страваганца"? Въпросът ми е само реторичен, защото знам отговора. Трябваше и мост уж да се строи.
4
10
 
6
 
! Отговори
Варна морето . . . преди 7 години
Докато другаде хората се чудят как да срещнат двата края, Варненци са ги вързали на голяма фльонга. Щото знаят какво да правят. Тук комунистите са по-меки - като медузи. Щото не вървят.
3
17
 
11
 
! Отговори
Варненец преди 7 години
Добре сме с нашия кмет, все строи нови неща, за разлика от предишния ни кмет Киро Водката, все пиян беше, а тъпите варненци го избираха 4 мандата.Града не е лош, но варненци са много глуупави хорица...
2
2
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Доста отдавна не съм бил във Варна интересно ми е какво мислят варненци по въпроса, а не главния архитект практиката е показала ,че в не малко случаи има други интереси.
1
28
 
4
 
! Отговори
Зъбльо преди 7 години
Хората няма какво да ядат, тия с Варна ни занимават!