Пловдив с акция: Ловят уличните котки с кренвирши

Целта е да ги кастрират и обезпаразитят. После ги връщат
13 мар 2017 09:30,
27
Пловдив с акция: Ловят уличните котки с кренвирши
Снимка: кадър, Youtube

Акция по улов на безпризорни котки стартира в Пловдив местният зооветеринарен комплекс. Уличните котки се ловят по-трудно от кучетата, признават служителите на комплекса. За да ги заловят, се използват капани със заложени за примамка кренвирши. Ако котка се подлъже да влезе в капана, я прехвърлят в клетка и я карат в комплекса. Там я кастрират и я обезпаразитяват с пудра срещу бълхи, а след няколко дни я връщат на мястото, където е била заловена.

Така през цялата 2016г. служителите на зооветеринарния комплекс са заловили над 600 улични котки, които после са били върнати по своите местообитания, твърдят от зоокомплекса. Там пък съществуващите 35 клетки са увеличени на 85, като половината са заети от конфискуваните питбули при полицейската акция на ул. "Георги Бенев" 7 на 29 октомври м.г.

Идеята е зоокомплексът да бъде разширен с още 5 декара, стига от МВР да прехвърлят намиращия се в близост до комплекса свой терен на община Пловдив. Ако това се случи, то клетките за кучета ще бъдат увеличени с още 80. През миналата година 135 кучета от приюта са си намерили домове, а за първите два месеца на тази година са били осиновени 13 улични кучета. Повечето от тях са безпородни, много рядко в зоокомплекса попадат породисти песове.

"Нека гражданите да сигнализират на телефон 032/966184, ако в кварталите видят много котки", призова шефът на зоокомплекса Георги Божев.

Той бе категоричен, че и след кастрацията котките запазвали инстинкта си да ловят мишки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари