Езиковед: Нинова – дружинна, лакърдии от Борисов

Политиците говорели по-добре, но били некултурни в кампанията си
23 мар 2017 14:00, Анисия Иванова
44

Има израстване в политическото говорене, но политиците продължават да се държат некултурно по време на кампания. Това е мнението на журналиста Кристина Кръстева.

Пред Bulgaria ON AIR тя и езиковедът и преподавател доц. Борислав Георгиев коментираха особеностите на политическата реч и изказът на политиците, които са неизменна част от предизборната кампания,

"Очевидно е, че левицата е много агресивна този път. ГЕРБ се държат улегнало и спокойно, не са нападателни като г-жа Нинова. Ранният Борисов беше таран, влизаше с шум и беше рязък в изказа си. Сега е доста зрял и конструктивен", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите й лидерът на БСП Корнелия Нинова е направила най-големия гаф на кампанията с изказването, че демокрацията ни е отнела много.

"Лакърдиите, които Борисов непрекъснато сипе, имат положителен ефект. 100% Нинова покрива начина на изразяване на дружинните ръководителки. Волно или неволно тя прави някои лапсуси", посочи от своя страна езиковедът и даде пример с изказването на Нинова за демокрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.