Не само минималната – всички пенсии да скочат, заинатиха се от БСП

Според сметките им индескацията ще струва на бюджета 800 млн. лева
145
Не само минималната – всички пенсии да скочат, заинатиха се от БСП

БСП поиска скок на всички пенсии, не само на минималната, както планират бъдещите управляващи.

Последната индексация на парите на хората от третата възраст е била направена през 2008 г. и оттогава досега разликата между т.нар. стари и нови пенсии вече е огромна, смятат социалистите.

Заради това те внесоха промени в Закона за социалното осигуряване, с което искат от юли тази година пенсиите да бъдат индексирани съобразно средноосигурителния доход за 2013 г.

Още по темата

Това е и първият проектозакон на червените в новия парламент, продиктуван от както обясни Драгомир Стойнев "интересите на тези милион българи, които гласуваха за нас".

Според разчетите на БСП индексацията на всички пенсии ще струва на бюджета около 800 милиона лева на година.

Пенсиите ще се увеличат различно. Тези, които са приключили с трудовата си си дейност преди 2000 г. и са излезли в заслужена почивка, ще получат около 20% повече пари, ако искането на БСП стане факт.

Най- малко индексацията ще се усети от хората, които са се пенсионирали най-скоро, уточни Стойнев.

Съпартиецът му Жельо Бойчев добави, че вече е внесено и предложението за решение на парламента депутатските заплати да се замразят и то към стара дата - декември 2016 г.

Заявка за това даде вчера червената шефка Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
този път комунистите са прави и обективно,защото не е справедливо,само че на БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ НА КОЙТО СЕ НАМИРА НЯКЪКВА ДЪРЖАВА НАРЕЧЕНА българия няма МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ ОТ 100 ЕВРО.
101
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо хората с най-голям принос към пенсионния фонд, са пренебрегнати за сметка на тези, които нямат почти никакъв.
100
1
 
11
 
! Отговори
ДА преди 7 години
До Защо г-н Борисов?Този въпрос е към другаря Костов!!!Той ос...ра орталъка!
99
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПолитиците крият че държавата е във фалит и не обясняват че при пазарна иакономика ако няма работници, ще фалира и НОИ. Те само прехвърлят вината на пазара и са невинни.------Няма да фалира. Ще вземат нов заем от 40-50 милиарда и ще плащат пенсии на хората и заплати на дръжавните чиновници.
98
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минималната пенсия трябва да се НАМАЛИ няколко пъти. Откъде-накъде някой си, който нищо не е внасял в пенсионната система, ще получава почти колкото друг, който над 40 години е внасял за пенсия. Сега има огромна сива икономика поощрявана да я има от политиците точно с тази уравниловка на пенсиите, особено по-ниските. Като укрива доходи да получава ниска пенсия, да не говорим че сумарно за системата укриването на доходи сваля много всички пенсии и като цяло работещите губят, ама не го схващат.
97
2
 
5
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
За да бъдем разслоени и дори не си помислящи за обединение някога Бай Тошо ни "работеше" с 5 лв разлика в заплатите.Неговият БХ сега използва за същите цели пенсиите. Всичко това дава добър ефект, особено при народ с робска психика, свикнал да се кланя на всеки господар за едни 5 лв.
96
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормална икономика-кога?
95
2
 
14
 
! Отговори
9689 преди 7 години
Наистина ще е престъпление да се вдигат само минималните пенсии.Пенсионер с 201 лева пенсия ще бъде ли ощетен-да.Другото е залъгалки.
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто ще замразят всички пенсии освен минималните за 5 години и така ще увеличат минималната до жалките 200 лева. Но не се знае след няколко години дали изобщо ще има пари за някакви пенсии.
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България няма пенсии. Пенсии когато има икономика и договор на поколенията с пирамида на населенеито. В основата много хора работят и с малки вноски във фонда плащат пенсии на малко пенсионери на върха. Например 4 мил. българи които мият нужниците и улиците на запад от заплатите им се отчисляват пари и така се формират пенсиите на 1 мил. западни пенсионери. А в България пенсионерите са повече от работещите, за пенсии държавата взима заеми а след няколко години ще спрат окончателно пенсиите.
92
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за какво му е на пенсионер със 500-700 и кусур лева пенсия, още да му се увеличава, след като и тази пенсия му е предостатъчна! очевадно т.н. "соц." партия е против изравняването на хората, от което следва директният извод, че не са никакви социалисти, а хипер диви олигархични капиталисти!каквото си "допринасял" за системата някога, не може и няма логика да е правопропорционално на нивото на пенсията. графиката на пенсиите трябва да бъде доста по-полегаат, а не стръмна
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аа, че при соца също си имаше инфлация...
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Н -то се изтрило.
89
9
 
6
 
! Отговори
Жоре Трабанто преди 7 години
Много обичат комунистите с чужда пита помен да правят. Парите които всички работещи плащаме евентуално за нашите пенсии, всъщност се раздават на сегашните пенсионери....а къде са техните пари, които са внасяли за пенсии? Отговора е ясен- в джобовете на сегашните червени олигарси които приватизираха активитите построени с парите за пенсии на нашите бащи и дядовци....същите Герговци и Гущеровци с бели якички, които и до днес командват в "реформираната" БСП
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИКОЙ НЯМА ВИНА ЗА ТОВА, ЧЕ Е РОДЕН 15-20 ГОДИНИ ПРЕДИ ДРУГ!
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Защо г-н Борисов?Пенсонната система е във фалит и това което си внесъл отдавна е източено.
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото %-а се вдига минималната заплата, с толкова %-а трябва и всяка пенсия под нея. Основанията са идентични, а приходите - налице.НООО, "техните' ЗАПЛАТИ САМО СКАЧАТ С РЪСТА НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА!!!
85
4
 
9
 
! Отговори
Защо г-н Борисов? преди 7 години
Господин Борисов, защо наложихте изкуствено създадения таван на пенсиите? Това е грабеж спрямо тези , които редовно са внасяли своите пенсионни вноски и противоречи на европейските закони. От друга страна как очаквате настоящите работещи да си плащат нормалните пенсионни вноски при условие, че няма да получат съответстващите си пенсии. Така изкуствено създавате "сива" икономика. Къде е справедливостта за тези, които десетки години плащаха реалните пенсионни вноски, съответстващи на техните заплати ? Няма я! Докога така ? Рано или късно от Европа ще търсят сметка за това!
84
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съкратете високите пенсии и от икономиите ще се вдигнат най-ниските. НОИ работи не според вноските, а според това колко пари се внасят сега в 2017 г. а те са на минус 10 милаирда лева всяка година защото няма работа и така всички пенсии се плащат от бюджета. Или трябва да открият високоплатени места за да има млади работници или всички пенсии еднакви и от бюджета.
83
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какъв скок на пенсии говорите бе мошеници....За 100 евро....Къде в Европа има 100 евро пенсиии...надницата на ден е повече от това....Безсрамни крадци...,