Криза: Урана в хасковската вода удари местния имотен пазар

Къщи там купуват предимно чужденци пенсионери
25 апр 2017 08:21,
12
Криза: Урана в хасковската вода удари местния имотен пазар
Снимка: Reuters, архив

Скандалът с водата с уран е напът да удари пазара на имоти в Хасково, опасяват се местни брокери.
От друга страна, в областния център и в близкия Димитровград сделките са бели лястовици. Цените на имотите са високи, а двата града, които са на разстояние 16 км, са обезлюдени заради голямата миграция към столицата и Западна Европа.

Къщи в Хасково купуват предимно чужденци, потомци на български изселници в Турция, които са припечелили от дългите години като работници в чужбина. И хора от Северна Гърция, предимно пенсионери и инвалиди. Те предпочитат да живеят в България с гръцките си пенсии, пише "Монитор". 

Иначе къщите в Хасково вървят на цени от 30 до 450 хил. лева. Най-скъпият имот, обявен за продан в момента, е напълно обзаведена еднофамилна къща в затворен комплекс до кв. "Куба". Имотът е ново строителство, с акт 16 и е с 262 кв. м застроена площ. Само гаражът е 22 квадрата. Луксозното еднофамилно жилище е с водно подово отопление, камина с пелети, бойлерът се захранва и от соларни панели на покрива. Има филтри за пречистване на питейната вода - екстра, която е суперактуална около истерията с урана във водата на Хасково.

Около 1000 лева на квадрат вървят къщите в съседния Димитровград. Търсенето в момента е предимно на малки имоти с дворчета в димитровградските села и в община Минерални бани, които са на 10-20 км от Хасково. 

В Хасково за най-скъп квартал се счита този между Панорамния път и ул. "Веслец". Новите къщи там са боядисани предимно в оранжево и кафяво. Затова и само за няколко години се наложи неофициалното му и шеговито име "Ориндж Каунти". Повечето имоти в този квартал обаче все още са необитаеми заради доста високите им цени. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 6 години
Истеричката и бивша на Станишев, Е.Й, е депутат от Хасково, нали се сещате? Като всички журналисти, дето "влизат в политиката" е способна само да прави парлама. Що ли пък точно преди изборите се повиши това съдържание на уран и точно в Хасково?Всичките 78 уранови мини в Б-я се оказаха все от преди 50 г !!! Ало, троловете, нещо за Бойко? Пригласяйте на Е.Йончева, хайде, не ви чувам!
8
0
 
6
 
! Отговори
Togo преди 6 години
Мисля, че навсякъде са го закъсали с продажбите, но си мълчат. Статистиката на Агенцията по вписванията е ясна. PS: От Каменица в Пловдив остана само Комина :)
7
0
 
9
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Точно обратното, Каменица се произвежда в Хасково. Завода на Каменица в Пловдив беше бутнат!
6
1
 
11
 
! Отговори
Know how преди 6 години
До 5: Всички бири на марката "Каменица" се произвеждат в Хасково. В Пловдив завода е затворен.
5
12
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Въпреки, че Астика е хасковска марка тя се произвежда в Пловдив, както и Каменица - в един и същ завод.
4
2
 
6
 
! Отговори
фалшиви новини преди 6 години
Досега не е имало превишени стойности на урана и изведнъж хоп - урана се увеличил. Или някой е пуснал уран в водата или информацията е фалшива. По-скоро второто.
3
2
 
8
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
УРАН ВЪВ ВОДАТА---ШМЕНТИ --КАПЕЛИ ПРОДАЖБИТЕ НА МИНЕРАЛНА ВОДА СКОЧШХА С 200 ПРОЦЕНТА---ЦЕЛТА Е ПОСТИГНАТА ВОДНАТА МАФИЯ ПОСТИГНА ЦЕЛТА СИ
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има филтри за пречистване на питейната вода - екстра, която е суперактуална около истерията с урана във водата на Хасково.-------------------------------------------------------------------------:) Доообре
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за имотния пазар в Хасково и влиянието на урана върху него, но виждам какво става в кварталното магазинче. Още им стоят хасковските Великденски козунаци,а дори и бирените кибици пред него, не пият каменица и астика, незнайно защо.