Какво работят бежанците? Въртят ножа из дюнерджийници

Бежанците у нас не разчитат на помощите за безработни
2 май 2017 07:14,
20
Какво работят бежанците? Въртят ножа из дюнерджийници
Кадър: bTV

Бежанците у нас не разчитат на социалните помощи за безработни. За миналата година само 22-ма получили убежище са се регистрирали в бюрата по труда. Към момента те са едва 11.

Всяка година средно 14 500 души търсят закрила в България, едва 100 от тях обаче остават у нас.

Вече близо 4 години Исан Халед живее и работи в България. У нас сириецът среща и бъдещата си съпруга – също бежанка. Имат дете на 2 годинки, а жена му работи като учителка в детската градина.

Много от колегите на Исан в дюнерджийницата също са бежанци. Близо половината от получилите закрила, които решават да останат у нас, са в сектора.

Тези, които все още чакат за статут също имат право да работят, но след третия месец. Няма официална статистика колко от тях са наети, но от началото на годината Агенцията за бежанците отчита ръст на издадените разрешителни.

"Самият факт, че искат да им се издаде документ, че имат право на работа, означава, че те си търсят работа. Това говори, че тези хора искат да са самостоятелни, а не да чакат на канчето на държавата", коментира пред bTV Анна Андреева.

Заради владеенето на арабски език, много бежанци и търсещи убежище намират работа и в IT сектора и кол центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тези хора бежанците могат да бъдат настанени в обезлюдащите се села те там ще работят земята ще гледат животни и ще са в полза на държавата.При тях нямат такава добра земя и тук ще се радват и ще работят с радост.
11
3
 
6
 
! Отговори
Мазен докер преди 6 години
Европа е разграден двор! И като такъв ще бъде мощно изоран от поклонниците на камиларя!
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението е като руснаците, когато при нападението на Наполион, изгарят селата, градовете, накрая и самата Москва, и се оттеглят на изток... а нашето спасение е Балкана....
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С вдигането на стандарта ще бъдат и милиони, подготвят ни гражданска война....
8
3
 
33
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
*** пропаганда за *** хора, които не са виждали "горките бежанци". Това мързеливо племе не работи в собствените си държави, та тук ли? Като гледам как са се преработили около Лъвов мост... По цели 3-4 клиента на ден имат, ама не за дюнери, а за дозички или пък за прехвърляне на запад.
7
8
 
23
 
! Отговори
Бат Минко преди 6 години
Кавръков с еднопосочният билет накъде?Щот навсякъде вече стана Близък изток.Изнасилвания грабежи убийства палежи а полицията не закача гостите на Меркел из цяла Европа едно и също.Та пак питам еднопосочният билет за къде?
6
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми нищо чудно и така да е, 100-тина души наистина са бежанци. Другите (десетки хиляди) са преоблечена ислямска войска.
5
6
 
45
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
Ще ме разплачат от смЕх гледах репортажа по телевизията такива глупости се изговориха, че направо не можах да повярвам особено като изтърсиха, че брадатите работели в хранителната промишленост представяте ли си дюнерджийницата вече стана предприятие от хранителната ни промишленост и най смешното беше когато откриха, че владеели арабски език само, че не уточниха колко са арабите и колко са другите доколкото знам афганския език нЕма нищо общо с арабския хеле па за тези от другите държави.
4
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да не почнат да въртят можа и извън дюнерджийницата.
3
15
 
33
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Всеки ,който е що годе с разсъдъка си все още,напуска България с еднопосочен билет.Само не забравяйте,последния да изгаси лампата.
2
5
 
47
 
! Отговори
4oko преди 6 години
Ее те са толкова работливи, че щом сте намерили един който работи и сте написали статия за него.
1
12
 
34
 
! Отговори
Чочо преди 6 години
Нямам нищо потив добри и работлтви хора дори да са марсианци.