На морето, на морето... на плажа ще лежим – под сянка (10 лв.)

Концесионери свалиха цените, добавиха екстри към чадърите
2 юни 2017 09:00,
45
На морето, на морето... на плажа ще лежим – под сянка (10 лв.)
Снимка: flickr

Нови цени, нови услуги, по-чиста вода и добро обслужване. Това са само част от екстрите, които родните хотели и ресторанти по морето ще предложат тази година на гостите си.

Освен това обаче ще има и засилено полицейско присъствие, както и строг контрол в заведенията.

Нови, по-ниски цени ще радват туристите на плажа тази година. Оказа се, че като цяло новите наематели и концесионери са обявили по-тънки тарифи на плажните принадлежности, но въпреки това има и места, където те са увеличени.

Например туристите, които тази година ще плажуват в Бургас, трябва да броят по 5 лева за чадър и 7 лева за шезлонг. До миналото лято ивицата се стопанисваше от община Бургас, която осигуряваше безплатни чадъри.

От тази година наемател на плажа е "Булгариен директ райзен". Намаление на цените на плажните услуги има на плаж "Обзор - юг".

Новият концесионер "Еспи Агро" спечели търга с атрактивни предложения за цена от 3 лв. за чадър и 3 лв. шезлонг, при досегашни цени от 6 лв. за всяка от двете екстри. На култовия плаж "Младост ММЦ" в Приморско сянката ще струва 5 лева и още толкова шезлонгът.

С тези цени, предложени от "Приморско клуб", фирмата спечели концесията и ще стопанисва площта през следващите 20 години.

На екзотичния плаж на къмпинг "Оазис" в община Царево двете екстри струват по 6 лв., а ивицата се стопанисва от "Оазис бийч" ООД.

С най-високи цени по Южното Черноморие са двата плажа в Слънчев бряг. Централната и южната ивица запазват миналогодишните цени от 10 лв. За чадър и още толкова за шезлонг. С 2 лв. по-евтино ще е на Северния плаж в курорта, където новият концесионер "Булимпекс" спечели търга с цени от 8 лв. за всяка от двете екстри.

С 2 лв. поевтинява и сянката на Южния плаж Несебър, където до миналата година туристите плащаха по 10 лв. Толкова ще струват двете екстри и на ивиците в Свети Влас. С левче по-евтино е на плаж "Дюни – юг".

Без промяна остават цените на ивиците в Равда, Поморие - Север, Китен - юг, където сянката ще струва 6 лв. В Сарафово, на "Каваците - Юг", "Смокините" и на къмпинг "Градина" туристите ще плащат 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг.

Толкова ще струва шезлонгът и сянката още на плажовете "Стамапуло" до бившата резиденция "Перла", Аркутино, Лозенец и Арапя, централният в Царево, северният в Ахтопол и Бутамята.

Във Варненско непроменени остават цените от "Бриз" през "Буните", "Офицерския", "Рибарския", "Централен" и "Южен", като чадър и шезлонг струват по 5 лева и няма тенденции за повишаването им.

По цялото протежение на плажа на Златни пясъци цената на шезлонг и чадър си остава по 8 лева, както и в минали години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Lef преди 6 години
Kef za mazohisti.
43
2
 
4
 
! Отговори
V i kanalizacia преди 6 години
Oh, kef, kotioooo....ot kanalizaciata na sichkite hoteli, kasti za gosti, vili, slujbi, kmetstva, mvr direkcii, bura, firmi, fabriki, zavodi, molove, pazari, panelni blokove i restoranti na slanchev briag, nesebar, ravda, obzor, varna, drujba, spirka ***, spirka ministerski savet, albena, balchik, kavarna, rusalka, sozopol, chernomorec, park rosen, atia, carevo, ahtopol, lozenec, kiten, primorsko, burgas, varvara, rezovo, sinemorec, rafineriata...traba ot kanalizaciata v moreto...kef...
42
0
 
16
 
! Отговори
Анелия преди 6 години
Цитат от статия(една от многото), от края на миналото лято:По-евтини чадъри и шезлонги на плажовете по Българското Черноморие през 2017 г. обеща министърът на туризма Николина Ангелкова.Базовата цена за чадърите и шезлонгите ще зависи от местоположението на плажа. Ако той се намира в населено място под 10 000 жители, цената ще е 2 лева. В населено място над 10 000 жители цената ще е 3 лева, а в национален курорт - 4 лева.Може сами да прецените колко се спазват политическите обещания...
41
7
 
1
 
! Отговори
Румениге преди 6 години
До TeodorЕто един *** дето не е стъпвал в Гърция
40
7
 
18
 
! Отговори
Teodor преди 6 години
Митове за Гърция измислени от бг хотелиерите. 1. Гръцките плажове са каменисти 2. Гърците се държат лошо. 3. В Гърция е скъпо. 4. Водата е много солена. 5. Гъркините са дебели.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой където иска да ходи - аз си ходя на нашето море на свободните зони.Кви са тия драми - ясно е, че морето винаги ще е територия за печалбарство. Там насищане няма да има. Който се тика сред навалицата, ще си плаща.
38
2
 
16
 
! Отговори
redordead преди 6 години
в БГ можеш всеки ден да ядеш яко по кръчми, но не е вкусно, сравнено с Гърция - там 90% от къчмите готвят супер вкусно, докато в БГ, като се знае, че някоя кръчма е добра и не можеш да си намериш място...
37
2
 
22
 
! Отговори
Това преди 6 години
че морската почивка в Гърция е по-евтина не е така.Всъщност ако три семейства се нагъчкат в една къща,и от България си носят всичко,даже бирата и минералната вода-да!Но ако като бял човек се храниш в гръцките кръчми е доста по-скъпичко,НО,въпреки това си заслужава,като чистота,като отношение,като спокойствие и ред други.Оправдано е!
36
2
 
21
 
! Отговори
Angelhell преди 6 години
Литър и половина минерална вода - 1.2 евроФрапе - 1.5 - 3 евро (зависи къде)И цял ден кесиш под чадър на шезлонг! И това не е само в Гърция.Някак по ми излиза сметката да дам 20 кинта за консумация отколкото 20 кинта за сянка и да тичам до кафе машината, че да пия кафе от 0.50 лв.Определено нашите "концесионери" и "бизнесмени" няма да се научат скоро!
35
1
 
27
 
! Отговори
тодор преди 6 години
отивам си на Тасос вземам си фрапенце за 3 евро и цял ден си лежа на сянка
34
0
 
12
 
! Отговори
Гошо интелекта баце преди 6 години
Симеонов нали каза ,че ще вкарват за персонал българи от други държави и ся последно от Индия и Бангладеш щели да са?Той може и от Индия да е ,но 95% сме от отатък Дунава.
33
4
 
21
 
! Отговори
Фактолог преди 6 години
Когато и където и да отида на море в Бг. винаги хващаме семейно разтройство.От морето от кръчмите,от хотела все бацили мацили.Само руснаците и англичаните не се разболяват щото не изтрезняват нито за минута...
32
1
 
17
 
! Отговори
Дойче преди 6 години
По чиста вода да се разбира ,че ще пускат съдържанието на септичните шяхти на хотелите в морето след 20:00ч....
31
4
 
10
 
! Отговори
МА ДА! преди 6 години
ЕЙ СЕГА ТРЪГВАМ...към Турция обаче. Само пътя и спането за 5 дни тука са колкото самолета и спане и ядене 7 дни там. emeraldbg/pochivka/77134/2/304/%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%BC-%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%BE-2017-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%8A%D1%81-7-%D0%BD%D0%BE%D1%89%D1%83%D0%B2%D0%BA%D0%B8-.html
30
0
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Ще се разплачИти ли? Ваййй и таз добра
29
1
 
16
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Седи си у нощния клуб около морето. В Бодрум няма мутри и палячовци - https://youtube/watch?v=nCyC0qgkPwc
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходете в Гърция на море през септември. Тогава цените на почивките падат, а температурите са като при нас през юли.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога нашето море няма да е чисто като гръцкото! Понеже при нас е като утайник на всички буклуци, които идват от цяла Европа. А след Босфора, морето е плитко и само чистата вода минава.
26
2
 
32
 
! Отговори
До Магриотов преди 6 години
Дръж баце високите цени, няма страшно, скоро като Турция си разработи и черноморската част, тогава ще ядете х/я с безумните ценички, които държите.
25
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааахахахах гроздето кисело. Нека да печем ние всеки ден на плажа ..вечер на клубове около морето. Вие ходете един два пъти за 5 дена на камъните в Гърция :) Направо ще се разплачим от мъка хахахахах