Стара Загора на референдум: За спасяване на "Бедечка"

Над 140 000 души ще могат да решат съдбата на парка
18 юни 2017 10:03,
49
Стара Загора на референдум: За спасяване на "Бедечка"
Снимка: Запазете Бедечка

Днес с референдум жителите на Стара Загора трябва да решат дали "Бедечка" да остане парк или да бъде застроен. Изборът е между повече зеленина и повече нови кооперации.

Още по темата

Гласуването започна навреме и без нарушения.

Общият брой на имащите право на глас граждани, които могат да гласуват в местното допитване е 143 172 души.

Въпросът на местното допитване е: "Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал "Бедечка", по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. "Хан Тервел", от запад – ул. "Ив. Вазов", от север – алеята към предприятие "Труд" и от юг – ул. "Христина Морфова"? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора".

Гласуването ще става в същите секции, където обичайно гласуват гражданите, както и при същите правила. Те ще се легитимират с лична карта пред секционната комисия, която ще установи по списъка дали имат право да гласуват. Гласоподавателите ще получат нужната бюлетина, с която ще влязат в тъмната стаичка, ще отбележат вота си, ще излязат и ще пуснат бюлетината. Всичко това трябва да става при запазване тайната на вота. Следва полагане на подпис и получаване на личната карта.

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са определени избирателните секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение и затруднения в придвижването на територията на общината.

Заявки за помощ в изборния ден могат да се правят на телефон: 042 614 614, или в сградата на Община Стара Загора, гише "Информация", бул. "Цар Симеон Велики" № 107.

Цялата необходима информация за референдума, както и Списък на заличените лица от избирателните списъци, е публикувана на официалната страница на Община Стара Загора - http://www.starazagora.bg/mesten-referendum
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Парк Бедечкаот Уикипедия, свободната енциклопедияБедечкаПаркове в БългарияMap of Stara Zagora 2.png42.4461 с. ш. 25.6356 и. д.Координати: 42.446111 с. ш. 25.635556 и. д. |ИнформацияМестоположение Стара ЗагораПлощ 1060 дкаСъздаден 1958 г.Бедечка е парк в Стара Загора с площ 1060 декара. Създаден е през 1958
45
1
 
1
 
! Отговори
2 и 2 не прави 4 преди 6 години
когато ви кажат да попитаме народа, си спомнете за Пилат!
44
1
 
1
 
! Отговори
еди си кой преди 6 години
"браво" на кметаи децата знаят, че референдумите не минават
43
3
 
3
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Не могат ли да прежалят някаква си малка бахча"собствениците" за благото и на своите деца. Само с пари не се живее, ей!
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато са били бахчи, това е било земеделска земя и цената и е била такава както на всички останали земеделски земи. Следва обещетението да бъде за земеделска земя!!!!!! Това че, около тях е изградена инфраструктура е заслуга на общината, държавата и всички граждани с техните данъци. Друг е въпросаче, така наречените "бахчеванджии" са мастити партийни функционери и мутре, които непосредствено след реституцията са изкупили за жълти стотинки голяма част от тезе земи от бабички и дядовци
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименти що не си обработваш земеделските земи, ами искаш 30 млн. за тях?
40
4
 
7
 
! Отговори
Поздрави от Търново преди 6 години
Единствените будни хора в този умрял град са момчетата и момичета, които спираха булдозерите с телата си. Жалко ви за титлата.
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селяни,вие взехте ли си земите по селата? Взехте си ги!Някой да е оспорвал правото ви на собственост? Май не е!Защо не ходите да си обработвате земите,а ги раздадохте на кооперации и частници да правят това,вместо вас?Селяни,продайте си земите и платете 30 000 000,тогава с радост ще ви оставя да правите каквото си искате на собствените ми земи!
38
4
 
5
 
! Отговори
Пффффф преди 6 години
Активност към 17.00 ч - 11,5%. Да я бетонират тази Стара Загора, барабар със вас, нищо няма да им кажете, ей! А сега цъкайте на минуса и си мислте, че не сме еснафски град. И пак да се повторя - очаквайте скоро Епизод 2 - "Аязмото - парк или нов квартал"!!! Помнете ме хубаво какво съм ви драснал...
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собствениците са обезщетени още по комунистическо време.Колко пъти ще им се плаща за една и съща бахча.Яяяя не ми се правете на умрели лисици...
36
5
 
3
 
! Отговори
аязмо преди 6 години
Несправедливо е Живко Тодоров да остане в историята като кмета, унищожил парковете и зеленината на Стара Загора. Сигурен съм, че ще има начин да не се строи край Бедечка, а и Аязмото да не се развали с новия проект.
35
3
 
11
 
! Отговори
ПАРК преди 6 години
Някой от така наречените собственици дали ще може да посочи къде точно се е намирала неговата бахча, ако изобщо е имал някаква бахча или каквото и да е там.
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да назоват поименно и да съдят общинските съветници, които са взели решение, парка да стане квартал, че и градоустройствен план му гласували. От това е тръгнал целия проблем, от лакоми корумпирани общинари.
33
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
ob6tinata 6te i izleze po eftino da obez6teti sobstvenicite s drugi imoto kolkoto da napravqt kvartal tam ,tok,voda kanalizaciq ,ulici ,6te struva tova milioni ot na6ite danaci
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладайте кадрите с дрона, които показват днес Нова и Бтв. Дали няма парк? Паркът си е там.
31
5
 
13
 
! Отговори
до собствениците преди 6 години
Свещено е правото на собственост, ама дръжки. Дърветата не са на собствениците. Дърветата са на всички граждани. КАЗВА СЕ ГНИЛА И ПОРОЧНА РЕСТИТУЦИЯ. Върнали им земеделски земи в парк. Ще ви дадат да строите другаде. Стига сте ревали и тормозили хората.
30
15
 
5
 
! Отговори
mafiozo преди 6 години
пълен *** е тоя референдум... Общината трябваше да намери начин трите незадоволени патки и двамата импотентни креслювци да го духат. Всички старозорци знаят, че там няма никакъв парк, там е едно бунище, дори и вековното дърво до лидъл е в края на дните си, разцепено и със запълнен ствол с бетон от *** "еколози" във времето когато са се наливали с алкохол на беседката до чинара, имитирайки природозащитна дейност.... Всички нирмалини казват НЕ на референдума-т.е. не на платените екоталиби
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кметът ви дава право да решите вие пак сте недоволни!
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2:1Абе ти се научи правилно да пишеш и тогава се изказвай!Аман от неграмотни умници!
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой е решил да инвестира без да плати на собствениците и представя нещата, че уж народа така иска. Да платят по 10 милиона на старите стопани и те ще млъкнат.