Алкохолът по морето: Уискито – с вода, водката – 60 градуса

Митниците почнаха масови проверки на нелегални складове
Обновена: 19 юни 2017 10:53 | 19 юни 2017 08:52,
77
Алкохолът по морето: Уискито – с вода, водката – 60 градуса
Снимка: Flickr

Масовият алкохол по морето се оказва фалшив. Редовно се намира уиски, разредено с вода или пък водка менте. Вече са налице и първите проби, които доказват, че масово се среща уиски с 20-градусово алкохолно съдържание, вместо обичайните 43.

Водката пък е дори по-силна от препоръчителното, тя надхвърля даже най-сериозните руски стандарти, които са до 56 алкохолни градуса.

15 проби, взети от митниците, здравното министерство и Комисията за защита на потребителите, регистрират алкохолно съдържание над 60 градуса.

Всичките тези цифри подсказват, че най-масовите напитки за лятото след бирата са чисто менте, категорични са експерти и легални производители на алкохол.

"Всяка една напитка трябва да се произвежда по утвърден стандарт. Алкохолното съдържание трябва да е в точно определени количества и дори най-малкото отклонение може да говори за домашно или гаражно производство", обясняват пред "Монитор" големи производители на спиртни напитки.

Заради зачестилите случаи на фалшив алкохол по морето още от началото на летния сезон от МВР и Агенция "Митници" започнаха масирана акция с кодово наименование "Акцизи". Разследващите вече установили и от кои градове пристигат ментетата.

Варненският регион бил зареждан от Велико Търново и околните села, където няколко гаража и изоставени цехове били превърнати в импровизирани фабрики за алкохол. Бургас, в близост до който се намирали едни от най-оборотните ни курорти, пък черпел запаси от Пловдив, Стара Загора и Пазарджик. Крайните селца към Шабла пък получавали доставки от Шумен. За всяко едно направление си имал отговорник.

Така само преди няколко дни служители на мобилна група към Агенция "Митници" ударили склад с близо 4 тона нелегален алкохол в складово помещение в индустриалната зона на Плевен. Пиячката била приготвена за дистрибуция по морето. Екипите открили готова продукция от близо 2 тона разпределена в пластмасови туби.

Преобладавали ментетата на ракия и на вино. Собственикът на склада не е представил документи за произход и платен акциз, както и документи, удостоверяващи, че стоката е освободена за потребление.

В Лом също било засечено голямо количества фалшив алкохол, който трябвало до седмица да се озове по черноморските ни курорти. Куриозното в случая е, че собственикът на спиртните напитки пуснал обява в интернет, че продава ракия. Така бил разбит и складът му в района на Белоградчик.

В близост до Бургас пък бил ударен малък склад, в който били прибрани за съхранение над 5 тона уиски и водка. Те трябвало да подсигурят потреблението на алкохол за Слънчев бряг и Несебър. Там имало и голямо количество етилов алкохол, който служел за основа на повечето ментета. В него се добавяли единствено оцветители и ароматизатори, за да се получи копие на желаната спиртна напитка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
8
 
! Отговори
Я гледай!? преди 6 години
До ВсекиУмирате си да плюете България ей.Преди две седмици бях на семинар в хотел на Слънчев бряг, ултра ол инклузив.Ако алко хола беше фалшив трябваше да съм умрял при количеството, което изпих още първата вечер.
16
1
 
15
 
! Отговори
Митничар с пура преди 6 години
Писна ни да ни занимавате с лошото качество на туризма ни. Всичко е въпрос на строг контрол. Ако държавата е на място и упражнява строг контрол и налага строги санкции като солени глоби и отнемане на лицензи.... никой няма да си помисли да нарушава. Всичко е пропито от корупция и на практика контрол няма. Ясно е и е просто....
15
2
 
4
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Пробутват на чужденците по морето еФтини алкохолни бъркочи-ментета, а после що полудявали и биели българите!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алкохолици и гейове, пфу!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От бирите ви препоръчвам Мизия и Ломско. Освен дунавска вода, там може да се открие и прочутата и предпочитана от султаните вода от Менкова чешма, която е нещо уникално.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От бирите ви препоръчвам Мизия и Ломско. Освен дунавска вода, там може да се открие и прочутата и предпочитана от султаните вода от Менкова чешма, която е нещо уникално.
11
1
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА преди 6 години
Боже, тия откриха топлата вода.....
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Амстел стъкло я пълнят с турска бира от цистерни, та не ***, а ердоГаньо се е овълчил.
9
2
 
11
 
! Отговори
Всеки преди 6 години
който има познат работещ в някой от луксозните хотели по кафявоморието, може да се информира как алкохола се доставя през товарните асансьори в пластмасови бидони.Чудя се как има мазохисти да дават сума ти пари за абсолютно некачествени и съмнителни български туристически услуги.
8
0
 
19
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
При такъв хубав чист спирт от аптеката, да ходиш по заведения и да се наливаш с ментета си е чисто безумие. И да ви напомня за теста- резан картоф в чашата и след 5 минути сравнявате с останалата част от картофа, ако резанът е порозовел не пийте за нищо на света. Ако е запазил първоначалния си цвят непроменен, пийте умерено и с мезе.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не забелязвам туристите да са много претенциозни по тези въпроси. Откакто ги видях навремето да пият алкохол направо от едни пластмасови кофички, някакси стигнах до извода, че алкохолните ментета много им отиват.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отиваш на ол-инклузив за една минимална заплата на ден за двама, за да пиеш промишлен спирт, да ядеш развалени " храни" и да се къпеш в канализация.как има още луди не знам
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"марково уйски" на цена 50гр-3-4лв.И съответно чужденците се наливат и се кефят.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типична балканска ***, иикой не е изненадан.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
промишлен спирт искам да кажа.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глупости, на морето всичките видове алкохол ги правят от едни и същи бидони със спирт, за това и после така боли глава и от 2 малки ти става лошо.
1
2
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Винкела нали...отговаря като...вицепремиер,за комфорта на туристите по...морето.За всички неудачи го...търсете по телефона закачен на трета буна,десетата...шамандура на плажа на Арапя.