Обявиха код "Червено" за утре: Много опасни жеги!

Максималните температури в 17 области ще са между 41°-44°C
30 юни 2017 15:48,
65
Обявиха код "Червено" за утре: Много опасни жеги!
Снимка: НИМХ при БАН

Синоптиците от БАН обявиха червен код за опасни жеги за 1 юли. Предупреждението е в сила за 17 области в страната. В останалите е в сила оранжев код за високи температури.

Това става ясно от сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Червеният код е в сила за областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

Още по темата
Ще бъде много горещо с максимални температури 41°-44°C, пише "Фокус".

Червеният код е най-високата степен за предупреждение за опасно време. В легендата на сайта на НИМХ той е обозначен като много опасно време.

При екстремно високи температури на хората се препоръчва да пазят себе си и да помагат на уязвимите и чувствителни хора и да спазват съветите на властите. Може да се очакват повреди в инфраструктурата.

В останалите области от страната е в сила оранжев код за екстремно високи температури. В областите Видин, Софийска област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Бургас, Варна и Добрич ще бъде много горещо с максимални температури 38°-41°C.

По морския бряг температурите ще бъдат между 32°-35°C.

При тази степен на предупреждение високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
дон преди 6 години
До Анонимен 20 Прав си,но изпускаш Бойко-в момента той е отговорен за времето и земетресенията
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре код червено тиквите растат На Позитано гневни това е техен цвят. Ах, растете тикви чудесен буен плоди хич да не ви пука за офчия народ! Командвайте с Валери Действайте с размах А президента Радев сторете пух и прах..... Ура - ааааааа!
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нормално, щом оставихте мафиотите като Боко, Валери Симеонов, Пеевски и Цацаров да унищожат българската гора и природа, е нормално природата да си го върне по някакъв начин!
37
1
 
14
 
! Отговори
80 градуса на сянка преди 6 години
Преди 20 години климата беше съвсем различен и само някой, който не е живял толкова може да спори. Имаше 4 сезона,а реално в момента са 2 добре изразени и 2 за по една седмица,две най-много. Преди години когато бях малък лятото беше 25-30 градуса максимално. Зимата беше с мек пухкав сняг и температура -5. Не като сега сух студ -25, а след няколко дена +20. Това не е нормално.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 60-те 70-те и 80-те години най високата температура която е измерена беше в Сандански и Петрич 31.5 градуса. В София и по морето от 26 максимум 28 градуса никога не надвишаваше. Аномалиите на времето започнах от средата на 90-те години. А във новият век вече се превърнаха в хронично заболяване на времето. Това идва да ни подскаже че нещо не е наред и трябва да се вземат мерки ако не искаме да ни изпече живи. А мерките са да се убият лакомите капиталисти които бълват пушеци и отрови!
35
0
 
3
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Ние ли Боже,се криво молихме,или Ти криво ни разбра!?Ще изпукаме в тия жеги!
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Boko boСтискам ти ръката!
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 50г 30 градуса се смяташе много висока температура и предупреждаваха по радиото.
32
4
 
9
 
! Отговори
питанчо преди 6 години
Ние ,както се знае, сме с умерено-континентален климат.Поне доскоро беще така. Цивилизацията и алчността на човека бавно ,но сигурно променят всичко в природата на прекрасната ни планета, в частност и България.Е, кажете ми :кой ни е виновен ? Проваляме си държавата, проваляме си природата , абе, що за индивиди сме ?
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа се напълни с тарамбуки, тарамбуките не искат в БГ, защото са чули че Шевция и Германия били"рай".....сега Швеция и Германия тръгват по нанадолнището , а и на Фаньо местенцето ще му истине , има кой да мие чинии, да бере портокали и да копае градините ......сами си правете сметката
30
2
 
30
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Винаги съм се учудвал. Как може българи да плюят Родината си. Държава нямаме и това е ясно. Но Родината ни наистина е докосната от Господ. И германия и UK и Дания са нищо пред нашите възмоэности. За това и ни съсипаха. За да ядем тяхните ***, да не им правим конкуренция. За това и сме обречени щото в Бг е пълно с нихилисти мразещи Родината си и себе си. Продажници за кило банани и малко тоалетна хартия. Тоалетна хартия в UK ползват само най-бедните само да Ви кажа.... На моменти се отчайвам
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От България по-хубаво няма .
28
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, климатът в България бил най-хубавия. Хайде де... Тези не минават вече - 89-та мина и вече много хора пътуват по света, и знаят, че има много по-добри места и откъм климат, и откъм начин на живот. Кое му е хубавото - зимата е -20, лятото - +44?! Това са над 60 градуса разлика, бе пич. Кой нормален човек иска да живее на подобно място. В Дания, Норвегия, Швеция и Финландия е супер. Също в Обединеното кралство, а и в Нидерландия (Холандия, както й викате). Печка и фризер за хабитат - не мерси
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази вечер Динко и компания ще покажат що е то Жега на ромите в Асеновград!"Боят настана!"Че сме свободни, а не робове!Чашата преля!
26
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ужас баси умрялото време искам есента и зимата да идва
25
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България беше с умерен климат, вече не точно
24
11
 
12
 
! Отговори
Варна преди 6 години
На плажа е въъъъъъърха!Само бира да има и мъжо ми да ми маже гърба;)
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой първокласник ли е направил новата визия на сайта? Мисля повече да не го посещавам този сайт.
22
4
 
25
 
! Отговори
:) преди 6 години
В България винаги е имало само два сезона - "Е*аси горещото" и "Е*аси студеното. И в който и от двата да сме винаги искаме другия.
21
5
 
33
 
! Отговори
Анон 18 преди 6 години
Не си бил в Швеция. Едно е в Гьотеборг, Оребро, Стокхолм или на 1000км на север. Сега е 15С в Берген. Е това ли искаш. И да няма ден и нощ. 6мес. ден и после 6мес. нощ. Нееее. Умереният климат е най-добър за икономиката, селското стопанство, транспорта, туризма, ежеденевието и въобще начинът на живот. За това се казва умерен. *** ако искаш на Йонкьопинг на езерото! Семо гледаш и то юли. Щото водата е 5С. Не мерси. България си е супер. И това за момента е най-доброто на България.