Перничанките – по-оправни с парите от мъжете си

Те по-успешно се борят с бедността, сочат статистически данни
13
Перничанките – по-оправни с парите от мъжете си
Снимка: Община Перник

Перничанки по-успешно се борят с бедността от мъжете си, сочи изследване на Териториалното статистическо бюро, цитирано от БТА.

В региона относителният дял на бедност при мъжете е 21.9%, а при жените - 18.9%. Спрямо предходната година показателят при мъжете се е увеличил с 5.3 процентни пункта, а при жените е намалял с 5.6 процентни пункта.

С тези показатели Пернишка област се нарежда на пето място в страната по линията на бедност за 2016 г., след София, Стара Загора , Габрово и Бургас.

Показателят за региона е 318.25 лв. средномесечно на лице от домакинство, като под прага на тази линия е 20,4% от населението на областта. Относителният дял на бедното население е намалял с 0,1 процентни пункта.

Данните показват, че най-бедните 20 процента от домакинствата в Пернишко имат 5,9 пъти по-нисък доход от най-богатите 20 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И 1200 евро за кв м панелно жилище в София ;) Балами има, но трябва да се търсят.
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София била велика столица? Там стандарта на живот бил на завидно ниво, престъпност няма, има огромна нужда от работна ръка? Реално София има само една забележителност: Оплютото със слънчогледови семки летище с античните вагончета на метрото, измамите с такситата и свежите софиянци с вечния им стремеж да те измамят.Обичам Ви
7
7
 
10
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Мъжете там са с алкохолна деградация още на 25. Какви пари ще имат!? Те работя за да пият.
6
2
 
8
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Глупава статистика. Ако гледат банковите сметки и на база рагистрирани жители работата е ясна. Мъжете нямат сметки, защото работят в чужбина и пращат пари на жените си.
5
6
 
6
 
! Отговори
гого преди 6 години
до 4абе не знсм кои са подивели, май вии сте подивели и за това жените ви ходят софиянци да ги шляпат докато блъскате винкела в стоманата....
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам приятели от Перник в Англия и мога да кажа,че работят здраво и си обичат семействата.Жестоко е да стоиш в България за 10 лева на ден/310 лв./месец.
3
4
 
5
 
! Отговори
Куха статистика преди 6 години
Не вярвам строителите да взимат по малко пари от чистачките и санитарките които слугуват в София! )
2
5
 
9
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
абе аз знам че перничанки са е б ли ви и едни големи рога слагат на мъжете си. И пример мога да дам, ама ми е жал за човека че докато се прави на петел оназ го прави на елен....
1
1
 
5
 
! Отговори
tei e преди 6 години
факти , факти , факти ,факти. Браво на вас поне имате ои да гледате и виждате последствията от ващата безхаберност за народа.