Горя емблематичната трамвайна спирка "Вишнева" в "Лозенец"

Най-вероятно става дума за умишлен палеж
Обновена: 19 юли 2017 08:09 | 19 юли 2017 08:02, Елка Василева
49
Горя емблематичната трамвайна спирка "Вишнева" в "Лозенец"
Снимка: Спаси София

Най-емблематичната, най-уникалната и любима трамвайна спирка на софиянци "Вишнева" беше обхванат от пламъци рано тази сутрин.

От МВР потвърдиха, че сигналът е подаден малко след 5:00 часа.

Изгорял е покривът на малката сграда, която служителите на градския транспорт използват, за да складират материалите за поддръжка на трамвайните релси.

Засега не е ясно каква е причината за пожара.

Според полицаите и пожарникарите на място обаче става дума за умишлен палеж.

При инцидента няма пострадали.

Движението на трамваи в района се осъществява нормално.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: софияспирка Вишнева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Хан Кубрат преди 6 години
Анонимен, прав си човече, ама стига с това бомбаНдира, все пак става дума за елементарен български, бомбаРдира е!!!
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едните ми дядо и баба са имали имоти в близките до София села, а сега квартали на София - Лозенец и Хаджи Димитър ... А малките пет кюшета са в София, а не в Лозенец. В Лозенец са петте кюшета на Лозенец или както там си ги наричат. Едно време в къщичката на спирката на ул. Вишнева си живееха хора.
42
2
 
4
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
Малките петте кюшета са в Центъра на София, а петте кюшета в Лозенец са в центъра на село Лозенец, но който където е роден. Аз съм роден между големите и малките пет кюшета в София, а Лозенец беше за мен извън София. Спирка Вишнева (на сайта на Градска мобилност се нарича улица Вишнева, на името на улицата срещу спирката), беше една от двете спирки в горичката под Семинарията (тогава Двореца на пионерите) и беше интересно да пътуваш сред относително наскоро присъединеният към София Лозенец.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"""Баба ми разказва, че са се крили по време на бомбандировките в Борисовата градина, защото само там не са хвърляли бомби."""Хм, хм, има след от бомби в горичката под Летния театър. Старите хора разказват, че и там са падали бомби
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди година пак така запалиха и другото култово заведение в Лозенец, наричащо се Тенекиите и намиращо се на 100-200 метра над Вишнева. Познайте какво построиха там. Мафията ГЕРБ няма насищане.
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Георги Димитров се застъпва пред Сталин да се спрат бомбандировките над София,извършвани от англо-американската Авиация.Сталин твърдо настоява пред Чърчил и Рузвелт и бомбандировките спират.Това е описано в историческите извори,но е неудобна истина.Който не вярва нека се замисли,защо бомбандировките спират през април 1944,в момент когато Съюзниците владеят инициативата и са вече видимо много по-силни от Германците.А са хвърляли и детски играчки заредени със взрив,това се знае от всички тогава
38
4
 
3
 
! Отговори
Мда-а-а!!! преди 6 години
До Анонимен И кат се е крила в Борисовата, яко се е нашмъркала с тополи ,затова е видяла и Сталин!!!!!!!!!!!!!
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато сграда гори в България винаги става дума за строителни интереси!Макар че по дефиниция на това място в сърцето на Парка,никой не може да строи!Абе имам чувство че в тази държава Застройчиците са свещенната крава на режима и никой няма право да им казва нищо,а техния частен интерес се изкарва общонационален!И услужливите медии ги наричат Инвеститори,макар че думата инвеститор има съвсем друго значение.В Русия се казва Застройчик и е в пъти по-точно наименование!
36
1
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
Пропуснал си участието на малкия Путин. Няма как бомбардировките да са минали без негово участие и по негово нареждане. Той е наредил на американските Б-52 да бомбардират София. Щом герберасткият *** го казва, няма как да не се съгласим.Иначе ще ни докладва на Цецо.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно да я възстановят, това е едно от най красивите места в София, със собствена атмосфера и излъчване. Както и площадчето преди трамвая да навлезе в гората... мисля че се казваше Журналист...
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБаба ми разказва, че са се крили по време на бомбандировките в Борисовата градина, защото само там не са хвърляли бомби.Сталин е разрешил бомбандирането на София. Самолетите са излитали от база в Италия и са кацали в СССР.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варварско племе ! Не остана нищо хубаво и свестно неразрушено и незапалено. Явно нищо не може да спре самозатриването.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лозенец не е авангарден, а прогресивен
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-красивата спирка в София. Дано я възстановят в първоначалния ѝ вид, а не решат да я актуализират с някои бутафорни кич-елементи, както са си свикнали герберастките специалисти Вежди и Шибидар.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак няКОЙ си е харесал парцела за нещо. В бойколандия нищо не става случайно!
29
0
 
9
 
! Отговори
ХАХА! преди 6 години
До до 24 На малките пет кюшета е роден братовчед ми, а ти много си се объркал.Наистина само софияниц знае колко си в грешка!!!!!!!!!!!!!!!! Говоря за роден тук 1962.Софея, а не Софето-жаргона на селяците?!?
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че има две Малки пет кьошета,като това в Лозенец малко хора го знаят.
27
3
 
2
 
! Отговори
Тц! преди 6 години
До Анонимен Ми що не си стоя , бе .......,ама на хляба мекото и на работата мекото!!!!Стой тук да работиш за страната си, както ги учат американчетата. Пък те мислят за родината си и нЕма кой да ги купи за безпари.
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 18Голямото важно къде са малките пет кьошета, като че ли на някой му е притрябвала малката книжарница и ръждясалия тото пункт. В миналото сигурно е значело много това място, но не мисля че сега има същото значение.
25
3
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Тъпчо, ГУГЪЛ е за вас селяните. На мен не ми трябва да чета от ГУГЪЛ за мястото, на което живея.