Черноморието ни губи чара си, условията не са на ниво!

Влади Въргала отсече – бреговата ни ивица е "задръстена"
25 юли 2017 10:07,
33

Българското черноморие се превръща в място, което вече не е приятно за почивка. Липсва достатъчно леглова база, условията не са на ниво, стремглаво се унищожава и природата, категоричен бе актьорът Владислав Карамфилов, по известен като Въргала в студиото на "България сутрин".

"Инфраструктурата, особено в близост до самата брегова ивица, е толкова задръстена от бетонните постройки, че изчезна онзи магнит, който притежаваше нашето море", каза още Влади Въргала.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че е изключително разочарован от опитите за премахване на емблематичния рибарски клуб на Васил Георгиев, познат като Паяка, в Резово.

Вчера работници от Община Царево не успяха да съборят клубa, който се намира на брега на морето. В него повече от 20 години се събират рибарите от пограничното селище. Според общината обаче той е кръчма и е построен незаконно на общински терен.

Рибари и приятели се събраха, за да защитят емблематичното за тях място след призив в социалните медии.

"Един от основните проблеми в държавата е, че липсва единна концепция и планиране на бъдещи действия. По този начин беше застроена София, където нецелесъобразно се издигнаха куп многоетажни сгради", обобщи гостът.

Влади Въргала допълни още, че въпросният рибарски клуб в Резово, както често се случва, е събудил нечий апетит и е много вероятно на негово място да бъде издигната поредната бетонна сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
14
 
! Отговори
д преди 6 години
прозрения преди пладне. хората спряха да ходат на бг море от години..
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искам да ме възприемат насериозно като журналист и медия, няма да покана да дава мнение по въпроса за нивото на българската туристическа услуга (което е скандално ниско) на възстановяващ се от зависимостите си сценичен герой с треперещи ръце. Него бих поканил да говори за борбата с личните си демони, но не и да търся икономически и юридически коментар.
7
7
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
напротивчалгарите се преместихте на халкидики
6
0
 
11
 
! Отговори
от южното преди 6 години
хем нямало достатъчно леглова база, хем имало много бетон (сиреч хотели)аман от специалисти
5
9
 
32
 
! Отговори
Само за чалгари преди 6 години
Черноморието е *** за чалгари и ориенталски отпадъци. Само мазохист може да отиде на Черно море, когато Гърция е толкова близо.
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то не трябва да си супер-експерт за да прозреш тези неща. На "бизнес-елита" ни акъла горе-долу до там му стига - 90-те беше наливането на бетон по черноморието, инспирирани от "екслклузивността", която беше мечта по комунистическите времена. После 2000-те дойде времето на Мол-овете, а сега са на мода "небостъргачите".Жалко, че Алеко не е жив да напише книгата "Бай *** - бизнесмен"
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...и защитава незаконно струпано съоръжение? А национален протест кога? :))
2
2
 
19
 
! Отговори
бмп преди 6 години
То че си е кръчма си е кръчма, но е уникална! Такъв чернокоп и паламуд, какъвто го приготвят там другаде няма, вЕрвайте ми!
1
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек на име "Въргала" вече е експерт по черноморски туризъм и незаконно строителство?