Гигантски хотели и евтин алкохол? Не, България е много повече!

Германско издание хвали страната ни като лятна дестинация
11 авг 2017 19:36,
34
Гигантски хотели и евтин алкохол? Не, България е много повече!
Снимка: Reuters, архив

България е популярна дестинация за търсещите изгодни ол инклузив почивки на море. Но една кратка разходка отвъд плажа е достатъчна, за да стане ясно, че черноморската страна има какво още да предложи на туристите, пише германският вестник Die Badische Zeitung, цитиран от "24 часа".

И през настоящия летен сезон плажовете на Испания, Италия и Гърция са препълнени, а Турция продължава да бъде избягвана от туристите, опасяващи се от нападения. Ето защо България все по-често попада във фокуса на летуващите. Страната, която е член на Европейския съюз от 2007 г., предлага много повече от гигантски бетонни хотели и евтин алкохол, които до този момент привличаха предимно организираните туристи.

В непосредствена близост до популярните черноморски курорти има редица забележителности, които може да зарадват туристите – като например византийски крепости и уникални скални пещери. Между тях се простира огромен зелен килим, изпъстрен с цветя в червено, жълто и лилава. А откриващото се небе е по-синьо, отколкото където и да е другаде по крайбрежието. И въпреки това гостите в районите, отдалечени на километри от плажовете, може да се преброят на пръстите на едната ръка.

Единственото, което се изисква от почиващите, дръзнали да разгледат природните красоти в крайбрежните райони на България, е нагласа за приключение и най-вече добро чувство за ориентация. Екопътеки и маркирани маршрути има в природния парк "Златни пясъци" или в планината Странджа.

Проблемът е, че информационните табели са дефицит - очевидно липсва финансиране. Така една кратка разходка може да се превърне в истински преход за хората, които нямат опит с ориентацията в природата. Но пък компенсацията за лошо поддържаната инфраструктура е наистина невероятно красивата гледка на горите, които са дом за редица редки животински видове. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е, имаме и повече Ешерихия коли.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нвкой ден ще изградим изкуствен остров от тоя всичкия бетон и тухли.изкуствен риф за рибите
11
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалните хора почиваме в Гърция. На бетонираното фексломотие ходят само заблудени Тиквопоклонници по заповед на Вожда.
10
5
 
4
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
До Анонимен 7 А при соца не беше ли ***? Ах ти , перверзнико , гласуващ за БСП.
9
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И изнасилвания, и мутри, и садистични малки ко.еленца, телефонни измамници, наркопласьори-премиери, кабеларкаджии-вицепремиери, 'психично болни' биячи на стари жени, абе направо Дисниленд.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и безплатна дрискавица, както и не безплатни хапчета за запичане.
7
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Гигантски хотели и евтин алкохол?"Моля-моля, защо пропускате плуващите *** в морето, развалената храна,агресивният персонал, наркотиците, опростачената тълпа която ви заобикаля и мноооого други подобни "ЕКСТРИ".Хайде да не се ЛЪЖЕМ, България е пълен ***.Всички го знаем но се срамуваме да си го кажем.П.П. Когато се научите да наричате нещата с ИСТИНСКИТЕ им имена тогава и ще си подобрите живота ЗНАЧИТЕЛНО. Докато я карате "мижи да те лажем ОПРАВИЯ НЯМА!
6
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И евтини журви сте пропуснали!
5
3
 
22
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 1 И при соца идваха бедняци най вече от соц страните е се бутаха по частните къщи , като нас българите. Богатите от Запада бяха в скъпите за българите хотели.
4
5
 
13
 
! Отговори
И СУДЖУК ИМАМЕ преди 6 години
за някои разбира се...
3
4
 
12
 
! Отговори
ПОВЕЧЕ Е КАК НЕ преди 6 години
Имаме ОЧИ и КРАВИ и ТИКВИ....
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Информационни табели липсват щото са обрани от ромовете. Да вземат 20 стотинки за нея.
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не го интересува това. Тук идват главно алкохолици и *** като шведа, който ритна жената зверски в главата. Идват за евтин алкохол и плът.