На работа в китния Китен: Развалена храна, ровена от ромки!

Украински служител разкрива гнус и ужас в български хотел
15 авг 2017 10:30,
185

Снимка: Турправда

Една и съща храна се сервира в продължение на цяла седмица, а се изхвърля едва, когато нещо започне да мирише на развалено. Това пише за кухнята на български хотел в Китен 22-годишният Иван Дончев от Киев, който през юли 2017 година имал "късмета" да работи в обекта, отдалечен на 150 метра от морския бряг.

Иван е споделил рецензията си в украинския сайт Турправда, като е прикачил снимки от работната атмосфера в хотела и завършва с апел: "Не ви съветвам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската!"

Дончев е от стотиците чужденци от Украйна и Молдова, които запълват празнините в туристическия бранш у нас.  Работил в хотела от 3 до 31 юли.

"Бях направо в шок, когато видях какво се случва в кухнята. Цари пълна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя, без да съм минал медицински преглед", обяснява младежът.

Разказва, че в мястото, където се приготвят ястията, всички ровят в храната – без ръкавици и без шапки. Кухненският персонал бил от 5 ромки, които изглеждали мръсни, но пък работели по 16-20 часа в денонощието.

Храната била ту недоварена, ту преварена: "Шефът икономисваше от всичко, веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга говачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, после се излъскват със салфетки".

Със снимки Иван показва как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна.

Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а според младежа изобщо не било ясно какъв е този алкохол. Бирата също била разредена с вода.

"Имат добри връзки с полицията и затова нито веднъж нямаше нито една проверка",  обяснява още Иван.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
14
 
9
 
! Отговори
калъфа преди 6 години
Защо се заблуждавате, че само в България е така...???!! Веднага давам пример от запада: отивам в един селски, ама нов ресторант от азиатските. Отивам на бара и поръчвам обяд... Да речем #5:) зад бара един коридор (кухня) имот ляво и дясно печки, ***, тави.. и в момента на поръчката един аборигени вади едни панирани хапки и почва да ги трупа на камара. Случи се че няколко паднаха на пода. Вдига ги пича с пръстите, мята ги обратно в купа и точно в този момент забеляза, че не е сам...
124
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало , келнер , поръчах супа топчета , ми то няма ни едно топче вътре бе?!- А ти като си купуваш бисквити "Катеричка " , *** ли искаш да изскочи от вътре , а ?!
123
3
 
32
 
! Отговори
... преди 6 години
Е И!? Просто не ходете на БГ морето! Мисля, че на всеки що годе интелигентен българин (макар да не съм сигурен колко такива останаха тук) му е ПРЕДЕЛНО ЯСНО, че това е ПРАКТИКА тук по тия земи! Ми не ходете на море тук ако не ви харесват такива неща! Ходете в Гърция или дори в Турция! А има и други дестинации! Когато на тукашните "хотелиери, ресторантьори" а на практика МУТРИ им намалеят парите те сами ще се откажат! Може да се каже, че това няма да е скоро щото балъци се раждат секи ден ама...
122
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клиент си поръчва кюфтета. Носи ги келнера , човека ги опитва , плюе и вика : Ало, келнер ами те пълни с косми, бе , каква е тая простотия?- Ами то , щот готвача ни е еднорък и меси кифтетата с едната ръка на гърдите си и е доста рунтав, та затова! Добре , че не си поръча пълнени чушки , че ако видиш как ги пълни.......!
121
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 65 Може да си сигурен,че майстора не е масажирал само врата на девойчето.Не се оплаквай,дюнера ти е бил с повече сос.
120
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без името на хотела информацията не струва и 5 пари!
119
1
 
36
 
! Отговори
65 преди 6 години
Случай с мен:В кв.Хаджи Димитър,ул ,,макгахандюнери.Поръчвам.Докато девойчето,,пише поръчката,майстора и масажираше врата.Със тези ръце започна да ми прави дюнера.Питам го ,зашо не сложи ръкавици,няма шапка.Отговор:_ти ,кво да ядеш ли си дошла или да се заяждаш,друга работа намсш ли си?Полудях!Казах,аз работа имсм и това е да следя такива като теб.Но ти ще останеш без работа.Веднага ме погледна мило,извади ръкавици,предложи друг дюнер.Но какво от това,след мен същото.
118
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
синът ми работи на Слънчев бряг- там тубата на диспенсъра се пълни от мъркуч, който стои на пода в тоалетната.....
117
1
 
14
 
! Отговори
Солинко преди 6 години
Ако трябва да бъда честен и доста по-гнусни места има.
116
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откакто преоткрих Северното Черноморие, въобще не ме и интересува какво става в Слънчев бряг, Созопол и Китен...В "Албена" хората ми включват чадър и два шезлонга в цената, от ол инклузива също съм доволен, има голямо разнообразие от храна, салатите и месата на скара се приготвяха от готвач пред нас в салона за хранене.В Балчик, Кабакум и Крапец също си изкарах страхотно - чудесна храна, нормални цени, гостоприемни хора!Няма дрогирани англичани и повръщащи скандинавци, тихо и спокойно си е!
115
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 113, сигурно и в морето не сте се къпали? Защото може да уцелиш джакпот с хотел, но с море без фекалии - не.
114
1
 
32
 
! Отговори
сасаки преди 6 години
Същото е и на Златни пясъци. Работих в едно заведение, в което се продаваха и дюнери. Дюнерджията , някъв швед от "Аспарухово", режеше желе с ве-образното ренде.Поряза се и цялата зелка стана в кръв. Даде ми я да я измия и пак я наряза. После си сложи зелето ,в тавичките за гарнитура за дюнера. Младежите от Германия и Англия ,си ядяха дюнерите с кървавото зеле. Заведението още си работи, а това се случи през 2011г.. За другите кошмари в кунята не ми се говори.Напуснах след 2 седмици в този ад.
113
3
 
33
 
! Отговори
КокоБийч/СаутБийч преди 6 години
Не всички в чужбина берем ягоди и чистим ***, въпреки че няма нищо срамно в това..аз лично съм правил сандвичи в началото ( експлоатацията беше на ниво-8 кинта на час без овъртайм) и паркирал коли(т.н. валет паркинг) и падаха хубави типс от 100 кеш нагоре почти всеки ден..сега работя за себе си и си карам камиончето. Едно разбрах след толкова години: каквото и да работиш го работи за себе си-без шеф над главата и ще бъдеш добре
112
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да ида в гърция колкото и да се снараете .-селиния камънак и пущиняк.
111
0
 
9
 
! Отговори
65 преди 6 години
А какво се случва в китайските ресторанти?В крайните квартали няма седящи в тях,всичко е за в къщи.Няма проверки.А защо да има,ние доброволно ядем ***.
110
3
 
38
 
! Отговори
65 преди 6 години
Това което пише украинеца важи за 95% от хотели,хотелчета,кръчми,баничарници и.Да не говорим за дюнерите и пицарийте в София.Абсолютно извращение и престъпление.Ама къде е ХЕИ_то,а ?Никой нищо не го интересува.зважното р като се открива такъв обект,да му де одере кожата в началото от глоби.После ако щат и *** да ни продават.Ние сме племе мръсно ,но само тук.В чужбина ,чистим,берем ягоди,бършем *** на старци и мълчим като п,у_ки.И не е само заради парите.Манталитета ни е такъв.А и сме си роби
109
3
 
34
 
! Отговори
Битова селяния преди 6 години
Е не разгледахте ли снимките, само като видя, камичЕта, механички, каручки, чеверменца и прочее е ясно, че собственика е БЕСЕН СЕЛЯНИН и няма да стъпя там.Отделно любимите заведения в които никохга няма да стъпя са- Каручката, Бай Кольо, Мамин Кольо, Дядовците, Кемтовете и такива други селяндурски изпълнения. Там се ходи само с BMW E36 !
108
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хотела от който останах много доволен и приятно изненадан от към храна и чистота е Ариана Китен, изкарахме 5 дни без стомашни разстройства :)
107
3
 
34
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Кой нормален човек ходи на почивка по абсурдистанските плажове!?
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 109 И да, Созопол и Китен са различни градове, но мисля, че това се отнася и за тях.