Лекарите от Враца взеха по 40% от заплатите за юли

Въпреки това отново излязоха на протест, хората ги подкрепиха
16
Лекарите от Враца взеха по 40% от заплатите за юли
Снимка: БНР

Изплатени са 40% от заплатите за юли на персонала на врачанската болница. Днес обаче служителите отново протестират. Възловият за движението във Враца булевард "2-ри юни" беше блокиран от врачани и медици.

Още по темата

Гражданското недоволство е в подкрепа на болницата, която е пред фалит и в риск да загуби персонала си.

За пореден път врачани се обявиха в подкрепа на болницата и изтъкнаха, че един окръжен град не може да остане без болница. Прокуратурата трябва да проведе разследване кои са виновниците за сегашното положение на болницата, а правителството - да измисли оздравителен план за лечебното заведение, обясниха те.

Засега от ръководството на болницата не съобщават колко са подадените молби за напускане, съобщи БНР.

Д-р Валери Симеонов, член на Управителния съвет и завеждащ отделение обясни, че оставките винаги могат да бъдат депозирани хората искат да накъде отиват нещата преди да напуснат.

Пред протестиращите депутатът Петя Аврамова и областният управител Малина Николова съобщиха, че активно се работи за намиране на вариант за оздравяване на болницата, която е пред фалит.

Лекарите от болницата заявиха, че са доволни от преведените заплати за месец юли, но се съмняват, че има решение за това как оттук нататък ще получават заплатите си.

Тежкото финансово състояние на болницата пречи тя да изпълнява своите задължения и пречи пациентите да бъдат лекувани качествено, обясниха те.

Общинският съвет във Враца ще гласува да разсрочи с една година дълговете за местни данъци и такси на болницата в размер на 490 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
до баба Куна преди 6 години
Бабо Куне ,българските избори са като хвърляне на монета.Дали ще се падне ези или тура(ГЕРБ или БСП) монетата си е все тая и мизерията в която тънем също.Северозапада е като някакъв резерват-няма работещи заводи, работни места и никакви доходи отникъде.А в същото време ония в парламента се карат кой на кого бил кум или кой къде работел.Нали чуваш,че там никой не се трогва за болницата във Враца.Виж,ако ревнат полицаите веднага им се угажда защото точно те спасяват управниците от народната любов!
8
1
 
2
 
! Отговори
Срам преди 6 години
Който все още нарича България държава е в дълбока заблуда. Това е територия, която ако още съществува, то е за да храни шайка бандити, концентрирали ресурсите на матряла в лицето Пеевски, докато същия матрял забрави, че някога са били негови. После-всеки да се спасява сам и аз сам накъдето знам!
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бай *** от Банкя ще ви купува самолети. Погледнете си болниците в които се лекувате. Всеки народ си заслужава управниците.
6
2
 
0
 
! Отговори
лкарснож преди 6 години
всичко е от менгеле.велик учен и изкусен хирург.
5
1
 
15
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Ако в германия лекар стои без заплата 3 месеца, на втория министъра си отива
4
2
 
12
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ПОВЕЧЕ НИКОГА ГЕРБ !!!
3
2
 
6
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
проблема е че са чакали от юни досега...трябвало е м юли всички масово да са били в болнични..тиха стачка..без тъпани..няма по страшно от тихия гняв на народа...
2
5
 
4
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Кражби от години на разни Управители.Има добра традиция. Никога няма да разслеват, защото по-голямата част са отивали за черните партийни каси! Така е във всички големи държавни болници!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
40% от заплатата за Юни, остава още 60% + Юли, Август, Септември ии ще стане и Октомври.А лихви за забавяне?Ако не си платят данъка/тока/водата им начисляват лихви!